Cole Geboortekaartje naam Cole j2

Betekenis Cole

Donker, Koolzwart, Overwinnaar voor het volk, Beroemd, zeeman
Meer informatie

Geslacht

Cole wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Cole is Engels

Naamsopbouw

Cole is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter C en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, e) en 2 medeklinkers (c, l).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Cole maak je ook deze babynaam:
Cole wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Cole

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Cole is een mooie jongensnaam. De betekenis van de naam Cole is verschillend in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Cole is allereerst een Engelse jongensnaam en betekent dan "donker, koolzwart". Veel Engelse voornamen zijn afgeleid van familienamen of achternamen. En die familienamen of achternamen zijn vaak weer te herleiden naar een locatie (regio, stad of dorp), een omschrijving van een locatie (in bos, bij water, op de hei), een beroep of een uiterlijk kenmerk (rood haar, donkere huid, grote neus (ja, echt waar)). Cole / koʊl / is een achternaam van Engelse oorsprong en wordt nu ook als voornaam gebruikt. Het is van Midden-Engelse oorsprong en de betekenis ervan is "donker, koolzwart, houtskool". Het is ook een veramerikaniseerde spelling van de Duitse naam "Kohl", van de Nederlandse naam "Kool", en van de Schotse en Ierse naam "McCool". De naam Cole is ook voornamelijk een mannelijke naam van Engelse oorsprong die 'Overwinnaar voor het volk' betekent. Ook wordt 'beroemd' of 'zeeman' als betekenis genoemd. Oorspronkelijk is de naam Cole een verkleinwoord van Nicholas. Cole -- een korte naam die veel rijkdom en diepte belichaamt -- wordt al lang geassocieerd met de grote songwriter Cole Porter. De naam Cole wordt vaak gekozen door ouders in Engelstalige landen. De Vs, de Uk en ook Canada. De naam is ook behoorlijk populair in Schotland. Old King Cole - wat verwijst naar een echte Britse koning - is bekend bij alle Britse kinderen. Cole was de naam van het kind in de film The Sixth Sense en was ook de naam van -- sorry -- de beruchte outlaw Cole Younger, geboren als Thomas Coleman. Beroemde mensen met de naam Cole zijn verder onder andere Cole Hauser en Cole Sprouse. Verder is Cole Peninsula is een schiereiland op Antartica.

Beroemdheden met de naam Cole

Cole Aldrich
Basketbalspeler

Cole David Aldrich is een Amerikaanse voormalig professioneel basketbalspeler. Hij speelde eerder voor de Oklahoma City Thunder, Houston Rockets, Sacramento Kings, New York Knicks, Los Angeles Clippers en Minnesota Timberwolves.

Cole Hauser
Acteur

Cole Kenneth Hauser is een Amerikaans acteur die vooral bekend is geworden om zijn rol in de The Cave uit 2005.

Cole Porter
Componist

Cole Albert Porter was een Amerikaans componist en songwriter. Zijn bekendste stukken zijn onder andere de musicals Kiss me Kate en Anything Goes.

Cole Sprouse
Acteur

Cole Mitchell Sprouse is een Amerikaanse acteur en fotograaf. Hij staat bekend om zijn rol als Cody Martin in de Disney Channel-serie The Suite Life of Zack & Cody en de spin-off-serie The Suite Life on Deck. In zijn vroege carrière verscheen hij in verschillende projecten naast zijn tweelingbroer Dylan Sprouse.

Geografie met de naam Cole

County: Cole County (Missouri)

Cole County ligt in het centrale deel van de Amerikaanse staat Missouri. Vanaf de telling van 2020 was de bevolking 77.279. [1] De provinciehoofdstad en grootste stad is Jefferson City, de hoofdstad van de staat.[2] De provincie werd opgericht op 16 november 1820 en vernoemd naar pionier William Temple Cole die Cole's Fort in Boonville bouwde.

Schiereiland: Cole Peninsula (Antartica)

Cole Peninsula is een schiereiland, 24 kilometer lang in oost-west richting en 13 kilometer breed, gelegen tussen Cabinet Inlet en Mill Inlet aan de oostkust van Graham Land, net ten oosten van Thuronyi Bluff en direct ten noorden van de Antarctische Cirkel. Het schiereiland wordt omringd door het Larsen-ijsplateau, dat deel uitmaakt van de Weddellzee.

Namen die lijken op Cole

  -   Colin

Hoe spel ik de naam Cole?

Internationaal alfabet

 • C Casablanca
 • O Oslo
 • L Liverpool
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • C Celine
 • O Omar
 • L Lorenzo
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • C Charlie
 • O Oscar
 • L Lima
 • E Echo

Zo spel je Cole met gebarentaal.

gebarentaal letter c
gebarentaal letter o
gebarentaal letter l
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Cole in braille

c
o
l
e

Zo sein je Cole in morsecode

— · — ·
— — —
· — · ·
·

Zo sein je Cole met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter c
nautische vlag letter o
nautische vlag letter l
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Cole bekijken?

Top 10 jongensnamen met een C

Top 10 jongensnamen met 4 letters