Alfie Geboortekaartje naam Alfie j2

Betekenis Alfie

Wijze raadgever, raadsman van elven, klaar voor de strijd
Meer informatie

Geslacht

Alfie wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Alfie is Engels

Alfie is afgeleid van de naam Alfred

Naamsopbouw

Alfie is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, i, e) en 2 medeklinkers (l, f).

Populariteit van de naam Alfie

Alfie is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Alfie in 2023. De naam Alfie is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Alfie is 24x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 13x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Alfie

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Alfie is een mooie en wijze jongensnaam. De naam Alfie is een Engelse naam en betekent "wijze raadgever". Alfie is een verkleinwoord van de naam Alfred. De naam Alfred is een moderne afstammeling van de Angelsaksische naam Ælfræd (Oud-Engelse uitspraak: [ˈæɫfræːd]), gevormd uit de Germaanse woorden ælf, wat "elf" betekent, en ræd, wat "raadgever" betekent. De vrouwelijke vorm is Alfreda, en verkleinwoorden van Alfred zijn Al, Alf, Alfie, Fred en Freddy. Tegenwoordig wordt Alfred nog steeds regelmatig gebruikt in een aantal verschillende regio's, met name in Groot-Brittannië, Afrika, Scandinavië en Noord-Amerika. De naam in andere landen is soms net afwijkend. Bijvoorbeeld Alfréd (Hongaars, Slowaaks), Alfredo (Italiaans, Portugees, Spaans), Alfreds (Lets) en Alfredas (Litouws Alfie is een top-20-naam op de Britse eilanden. Dankzij enkele louche-fictieve personages heeft Alfie al lang een lief schurkenstatuut. Eerst was er het personage Michael Caine in de gelijknamige film uit 1966, gevolgd door een remake uit 2004 met Jude Law in de hoofdrol. In Groot-Brittannië kreeg de naam een ​​flinke boost door het Alfie Moon-personage in de langlopende soap EastEnders. Er zijn ook verschillende Alfie-nummers geweest, meest recentelijk een van Lily Allen, geschreven voor haar kleine broertje.

Beroemdheden met de naam Alfie

Alfie Boe
Zanger

Alfred Giovanni Roncalli Boe OBE is een Engelse tenor en acteur, die vooral optreedt in muziektheater. Hij is vooral bekend door zijn optredens als Jean Valjean in de musical Les Misérables in het Queen's Theatre in Londen, het 25th Anniversary Concert, de Broadway-revival in 2014 en het All-Star Staged Concert.

Alfie Deyes
Schrijver

Alfie Deyes is een Brits vlogger. Op YouTube is hij bekend onder de naam PointlessBlog en is daar eigenaar van de videokanalen PointlessBlog, PointlessBlogVlogs en PointlessBlogGames.

Alfie Mawson
Voetballer

Alfie Robert John Mawson is een Engels voetballer die doorgaans als centrale verdediger speelt. Hij tekende in augustus 2018 een contract tot medio 2022 bij Fulham, dat circa €22.500.000, - voor hem betaalde aan Swansea City.

Alfie Allen
Acteur

Alfie Evan Allen is een Engelse acteur, vooral bekend van zijn rol als Theon Greyjoy in de door HBO geproduceerde fantasytelevisieserie Game of Thrones, deze rol leverde hem een Emmy Award-nominatie op in 2019, voor de categorie Outstanding Supporting Actor in a Drama Series.

Boeken met de naam Alfie

Alfie - Kat op vakantie
Auteur: Rachel Wells

Alfie en George redden de vakantie van hun baasjes Alfie en George staan te popelen om mee te gaan naar het nieuwe vakantiehuisje van hun baasjes om daar weer avonturen te beleven. Eenmaal aangekomen vinden ze echter niet het comfort waar ze op gehoopt hadden. Muren die op instorten staan, afbladderende verf, lekkende plafonds… En dan komen ze er ook nog achter dat de lokale bewoners helemaal niet op hun komst zitten te wachten! Het is aan Alfie en George om ervoor te zorgen dat hun familie wordt opgenomen in de dorpsgemeenschap. Om dat te bereiken moeten ze echter wel uit de buurt weten te blijven van de verschrikkelijkste kat die ze ooit hebben ontmoet… Heerlijke feelgoodroman over de kat die mensenlevens verandert.

Alfie's voeten
Auteur:

Alfie is een persoon uit een kinderboeken reeks van schrijfster Shirley Hughes. Omdat Alfie graag door plassen water stapt, krijgt hij nieuwe laarzen. Hij verwisselt de linker- en rechterlaars met het gevolg dat ze niet zo lekker lopen. Een herkenbaar probleem voor veel peuters en kleuters.

Films met de naam Alfie

Alfie (2004)

Alfie is een Amerikaans-Britse komedie- en dramafilm uit 2004. De film werd geregisseerd door Charles Shyer. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman en toneelstuk van Bill Naughton. De film is een nieuwe versie van de film uit 1966. Een onberouwvolle damesman begint langzamerhand de gevolgen van zijn levensstijl te begrijpen.

Namen die lijken op Alfie

Hoe spel ik de naam Alfie?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • L Liverpool
 • F Florida
 • I Italia
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • L Lorenzo
 • F Fatima
 • I Iris
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • L Lima
 • F Foxtrot
 • I India
 • E Echo

Zo spel je Alfie met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter l
gebarentaal letter f
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Alfie in braille

a
l
f
i
e

Zo sein je Alfie in morsecode

· —
· — · ·
· · — ·
· ·
·

Zo sein je Alfie met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter l
nautische vlag letter f
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Alfie bekijken?

Top 10 jongensnamen met een A

Top 10 jongensnamen met 5 letters