Coen Geboortekaartje naam Coen j2

Betekenis Coen

Bekwaam In Het Raad Geven
Meer informatie

Geslacht

Coen wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Coen is Duits

Coen is afgeleid van de naam Coenraad

Naamsopbouw

Coen is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter C en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, e) en 2 medeklinkers (c, n).

Populariteit van de naam Coen

Coen is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2019. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Coen tussen 1996 en 2019. De naam Coen is minder populair geworden.

 • Coen is 25x gegeven als voornaam in 2019

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Coen

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Coen (en ook Koen) is een in Nederland en Vlaanderen regelmatig voorkomende jongensnaam. Het is een verkorte vorm van Koenraad, dat uit het Germaans afkomstig is. Coen betekent dapper, moedig en onverslaanbaar en is verwant aan het woord kunnen. Coen betekent dus 'wie iets kan' of 'wie bekwaam is'. Coen kwam in de Lage Landen al voor in de middeleeuwen en bleef door de tijd heen een gebruikelijke naam. In Duitsland is de naam nog meer gebruikt geweest en heette iedereen 'Konrad' of 'Kunz'. Vandaar het spreekwoord 'Hinz und Kunz', wat vertaald kan worden als 'Jan, Piet en Klaas'. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de journalist en programmamaker Coen Verbraak en radio DJ Coen Swijnenburg. De naam Coen komt ook veelvuldig voor als achternaam, bijvoorbeeld bij oud generaal Jan Pieterszoon Coen.

Beroemdheden met de naam Coen

Coen Swijnenburg
Radio - DJ

Coen Swijnenberg (De Bilt, 29 april 1980) is een radio-dj. Hij draaide onder meer bij Radio Flevoland, 3FM en Radio 538.

Coen Verbraak
Journalist

Coen Verbraak (Amsterdam, 14 augustus 1965) is een Nederlandse journalist en programmamaker. Vanaf 2019 presenteert Coen Verbraak het televisie- en radioprogramma De Publieke Tribune van Human. Ook presenteert Verbraak vanaf 2019 het tv-programma In de beste families, dat als de opvolger van Kijken in de ziel wordt beschouwd.

Jan Pieterszoon Coen
Militair

Jan Pieterszoon Coen (Hoorn, 8 januari 1587 – Batavia, 21 september 1629) was een Nederlands koopman, boekhouder-generaal (1613), directeur-generaal (1614) en vanaf 1617 de vierde gouverneur-generaal over alle bezittingen van de Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC) buiten de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Zijn bekendheid is onder meer te danken aan het behalen van een monopolie op de lucratieve nootmuskaathandel in 1612 en het stichten van de handelspost Batavia in 1619, wat uitgroeide tot de hoofdstad van Nederlands-Indië (het tegenwoordige Jakarta).

De gebroeders Coen
Regisseur

Joel en Ethan Coen, ook wel bekend als De gebroeders Coen, zijn een Amerikaans filmmakersduo, vooral bekend van eigenzinnige postmoderne misdaadkomedies als Raising Arizona, The Big Lebowski, en Burn After Reading, en neo noir-films als Blood Simple, Fargo, The Man Who Wasn't There en No Country For Old Men. In de filmwereld worden de broers ook wel de "tweekoppige regisseur" genoemd, omdat ze meestal zeer nauw met elkaar werken en dezelfde ideeën delen over hoe hun films eruit moeten gaan zien. Joel Coen werd op 29 november 1954 geboren in St. Louis Park, een buitenwijk van Minneapolis. Hij is al sinds 1984 getrouwd met actrice Frances McDormand en samen hebben ze een geadopteerd zoontje genaamd Pedro. Ethan Coen werd geboren op 21 september 1957, eveneens in St. Louis Park. Hij is getrouwd met Tricia Cooke, die ook de montage deed voor drie films van de gebroeders Coen. Hun beide ouders zijn hoogleraar: vader Coen is hoogleraar economie, moeder Coen hoogleraar kunstgeschiedenis.

Geografie met de naam Coen

Plaats: Coen (Australië)

Coen is een plaats in de Australische deelstaat Queensland. De plaats Coen telt ongeveer 250 inwoners.

Namen die lijken op Coen

Can   -   Cian   -   Coenraad   -   Koen

Hoe spel ik de naam Coen?

Internationaal alfabet

 • C Casablanca
 • O Oslo
 • E Edison
 • N New York

Nederlands alfabet

 • C Celine
 • O Omar
 • E Eva
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • C Charlie
 • O Oscar
 • E Echo
 • N November

Zo spel je Coen met gebarentaal.

gebarentaal letter c
gebarentaal letter o
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Coen in braille

c
o
e
n

Zo sein je Coen in morsecode

— · — ·
— — —
·
— ·

Zo sein je Coen met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter c
nautische vlag letter o
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Coen bekijken?

Top 10 jongensnamen met een C

Top 10 jongensnamen met 4 letters