Nola Geboortekaartje naam Nola m2

Betekenis Nola

Witte Schouder, De Bloem Magnolia
Meer informatie

Geslacht

Nola wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Nola is Iers

Naamsopbouw

Nola is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter N en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, a) en 2 medeklinkers (n, l).

Populariteit van de naam Nola

Nola is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Nola tussen 2013 en 2023. De naam Nola is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Nola is 136x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 15x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Nola

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Nola is een hippe meisjesnaam. Er zijn meerdere herkomsten en dus betekenissen mogelijk. Nola is een verkorte naam die meestal wordt geassocieerd met Finola, Enola of Magnolia. Nola is ook een verengelste vorm van Nuala, het Ierse verkleinwoord van Fionnuala (de Gaelic vorm van Finola), afgeleid van de Iers-Gaelische elementen "fionn" wat "wit, eerlijk" betekent en "guala" wat "schouder" betekent. De naam Nola komt veel voor in Engelstalige landen, en is de laatste jaren erg populair bij ouders in Nederland en België. Nola is ook een achternaam. Nola komt als personage voor in diverse films. De naam Nola werd gebruikt voor de veel nagestreefde heldin van Spike Lee's breakout-film uit 1986, She's Gotta Have It, en opnieuw door Woody Allen in Match Point. De 15-jarige Nola Kellergan is naast Harry Quebert de hoofdpersonage in de bestseller The Truth About the Harry Quebert Affair. Nola is ook een plaatsnaam van een Italiaanse stad Nola, die volgens de kerkelijke traditie wordt geassocieerd met de uitvinding van kerkklokken. En last but not least is Nola ook een populaire afkorting voor de stad New Orleans, LouisianA.

Beroemdheden met de naam Nola

Nola Sanders
Personage

Nola Sanders is een personage uit de Nederlandse soap Goede tijden, slechte tijden.

Nola Hatterman
Actrice

Nola Henderika Petronella Hatterman (Amsterdam, 12 augustus 1899 - Paramaribo, 8 mei 1984)[1] was een Nederlandse actrice, kunstschilder, boekbandontwerper en ontwerpster van omslagen voor bladmuziek.

Nola Kemper
Actrice

Nola Kemper is een Nederlandse actrice. Zij komt uit Heemstede en ze is vooral bekend van haar rol in de films 100% Coco en 100% Coco New York. In beide films vertolkte zij de titelrol. Daarnaast speelde Kemper in de korte films Pril en Never forget.

Nola Thorp
Actrice

Films met de naam Nola

The Truth About the Harry Quebert Affair (2018)

The Truth About the Harry Quebert Affair is een Amerikaanse televisieserie, gebaseerd op de roman De waarheid over de zaak Harry Quebert uit 2012 van Joël Dicker. De serie werd geregisseerd door Jean-Jacques Annaud. Het verhaal speelt in Maine 1975. De 34-jarige bestsellerauteur Harry Quebert ontmoet de 15-jarige Nola Kellergan en begint een affaire met haar. De twee zijn van plan om samen een toekomst tegemoet te gaan, maar voordat ze dat kunnen, verdwijnt Nola spoorloos. Het lijkt erop dat ze het slachtoffer is geworden van een misdrijf, maar de omstandigheden worden nooit onthuld. Ruim 30 jaar later lijdt de gevierde jonge auteur Marcus Goldman aan een writer's block. Hij roept de hulp in van zijn voormalige mentor, Quebert en reist van New York naar Maine. Terug in New York ziet hij op het nieuws dat het lichaam van een jonge vrouw, Nola Kellergan is gevonden op het terrein van Quebert. Wanneer Quebert wordt gearresteerd op verdenking van moord, reist Goldman naar Maine om samen met advocaat Benjamin Roth en politiesergeant Perry Gahalowood de echte dader te vinden

Nola (2003)

Amerikaanse romantische komedie uit 2003, geschreven en geregisseerd door Alan Hruska. De film toont de strijd van een jonge vrouw die probeert te overleven in New York City terwijl ze op zoek is naar haar biologische vader. De film ging in première in New York City op 23 juli 2004.

Namen die lijken op Nola

Lola   -   Nala   -   Nela   -   Nele   -   Nell   -   Nila   -   Noël   -   Pola   -   Sola   -   Zola

Hoe spel ik de naam Nola?

Internationaal alfabet

 • N New York
 • O Oslo
 • L Liverpool
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • N Naomi
 • O Omar
 • L Lorenzo
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • N November
 • O Oscar
 • L Lima
 • A Alfa

Zo spel je Nola met gebarentaal.

gebarentaal letter n
gebarentaal letter o
gebarentaal letter l
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Nola in braille

n
o
l
a

Zo sein je Nola in morsecode

— ·
— — —
· — · ·
· —

Zo sein je Nola met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter n
nautische vlag letter o
nautische vlag letter l
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Nola bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een N

Top 10 meisjesnamen met 4 letters