Johann Geboortekaartje naam Johann j2

Betekenis Johann

God is genadig (de Griekse naam Ιωαννης (Ioannes), is ontleend aan de Bijbel en betekent 'Jahweh is genadig' of ook wel 'Johanan of Yochanan' of 'de door God begenadigde')
Meer informatie

Geslacht

Johann wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Johann is Hebreeuws

Johann is afgeleid van de naam Johannes

Naamsopbouw

Johann is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, a) en 4 medeklinkers (j, h, n, n).

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Johann

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Johann is een bekende en genadig mooie jongensnaam. De naam Johann is een Duitse verkorte versie van de naam Johannes. Johannes is zowel de Nederlandse als Duitse vorm van de Bijbelse jongensnaam Johanan en betekent 'Jahweh is genadig' of Yochanan' of 'de door God begenadigde' in het Hebreeuws. De naam werd ten tijde van de verspreiding van het christendom in Noord-Europa(Nederland en Duitsland) voor het eerst gebruikt. Aanvankelijk werd de naam in de Latijnse vorm Joannes gebruikt die verwant is aan de Griekse vorm: Ιωαννης (Ioannes). De vorm Johannes (onder invloed van het Hebreeuws) is sinds de Renaissance en de Reformatie de meest gebruikelijke geworden. In Noord-Nederland dateren de oudste voorbeelden uit de 12e eeuw. Voornamen die zijn afgeleid van Johannes zijn onder andere: Joan, Jan, Yohan, Jonas, Jon, Joost, Hans, Han en Wannes. In het Engels luiden de varianten John, Jon, Johnny en Jonny, in het Deens wordt het Jens, in het Frans Jean, Juan in het Spaans, João in het Portugees, Joan in het Catalaans, Giovanni in het Italiaans, Jonas in het Litouws, Ion in het Roemeens, János in het Hongaars, en Sean (of Shaun en Shawn) of Ian voor de Schotse en Ierse talen. Snel terug naar Johan. De vrouwelijke tegenhanger van Johannes is Johanna of Johanne; in het Engels wordt dit Joanna of Jane, in het Frans Jeanne, met vleiende verkleinnamen Jeanine of Janine. Johannes is met name bekend van de volgende Bijbelse personages: Johannes (apostel), volgeling van Jezus en wellicht dezelfde als de evangelist Johannes, hoewel dit laatste niet erg waarschijnlijk is omdat het Johannes-evangelie vermoedelijk pas ná het jaar 100 is ontstaan. Johannes (evangelist), schrijver van het Evangelie volgens Johannes Johannes de Doper, profeet en neef van Jezus. Snel terug naar de naam Johann. De naam Johann wordt niet alleen veel in Duitsland gegeven, maar zeker ook in Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. Denk je dat jullie zoontje een muziektalentje is? Dan is Johann een zeer passende naam. Beroemde dragers zijn onder meer de Duitse componist Johann Sebastian Bach (1685-1750), de Duitse romanschrijver en dichter Johann Goethe (1749-1832), de Oostenrijkse componist Johann Bummel, Johann Baptist Vanhal en de Oostenrijkse componisten Johann Strauss de Oude (1804-1849) en zijn zoon Johann Strauss de Jonge (1825-1899). 1 van de leukste namen is dan weer Jóhann Jóhannsson. Hij is een IJslands componist.

Beroemdheden met de naam Johann

Johann Vogel
Voetballer

Johann Louis François Vogel is een Zwitsers voormalig voetballer die bij voorkeur als verdedigende middenvelder speelde. Hij speelde het grootste gedeelte van zijn carrière voor Grasshoppers en PSV.

Johann Myers
Acteur

Johann Myers is een bekende Amerikaans acteur. Hij speelt in meerdere series en films. Johann Myer is onder andere bekend van de films The Medallion (2003), The Bank Job (2008) and Black Hawk Down (2001).

Johann Gottlieb Naumann
Componist

Johann Gottlieb Naumann (Blasewitz, 17 april 1741 - Dresden, 23 oktober 1801) was een Duitse componist, dirigent en kapelmeester. Naumann is de componist van het beroemde 'Dresden Amen', dat door componisten als Mendelssohn, Spohr, Wagner en Bruckner is gebruikt.

Johann Hummel
Componist

Johann Nepomuk Hummel (Presburg (Bratislava), 14 november 1778 – Weimar, 17 oktober 1837) was een Oostenrijkse componist, muziekpedagoog, dirigent en pianist. Zijn muziek is kenmerkend voor de overgang van classicistische naar de romantische muziekstijl.

Johann Sebastian Bach
Componist

Johann Sebastian Bach (Eisenach, 21 maart 1685 – Leipzig, 28 juli 1750) was een Duits componist van barokmuziek, organist, klavecinist, violist, muziekpedagoog en dirigent. Hij wordt door de meeste muziekwetenschappers beschouwd als een van de grootste en invloedrijkste componisten uit de geschiedenis van de klassieke muziek, vanwege de inventiviteit waarmee hij melodie, harmonie en ritme, maar ook diverse muziekstijlen uit zijn tijd en dansvormen combineerde, wat vele componisten na hem inspireerde en wat zij ook trachtten te evenaren.

Namen die lijken op Johann

Johan   -   Johannes   -   Johannis

Hoe spel ik de naam Johann?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • O Oslo
 • H Havanna
 • A Amsterdam
 • N New York
 • N New York

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • O Omar
 • H Hidde
 • A Ali
 • N Naomi
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • O Oscar
 • H Hotel
 • A Alfa
 • N November
 • N November

Zo spel je Johann met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter o
gebarentaal letter h
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Johann in braille

j
o
h
a
n
n

Zo sein je Johann in morsecode

· — — —
— — —
· · · ·
· —
— ·
— ·

Zo sein je Johann met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter o
nautische vlag letter h
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Johann bekijken?

Top 10 jongensnamen met een J

Top 10 jongensnamen met 6 letters