Maas Geboortekaartje naam Maas j2

Betekenis Maas

Tweeling (van Thomas)
Meer informatie

Geslacht

Maas wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Maas is Nederlands

Maas is afgeleid van de naam Thomas

Naamsopbouw

Maas is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, a) en 2 medeklinkers (m, s).

Populariteit van de naam Maas

Maas is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Maas tussen 2013 en 2023. De naam Maas is minder populair geworden.

 • Maas is 38x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Maas maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 2x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Maas

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Maas is een mooie en hippe jongensnaam. Bij babynamen denken we dat ouders de naam steeds vaker gaan kiezen de komende jaren. De naam Maas en Maasje komen voor al langer voor in de provincie Utrecht en de aangrenzende Gelderland streken (bijvoorbeeld Kockengen, Zegveld, Lopik, Amerongen, Woudenberg en Hoevelaken). De naam wordt gewoonlijk beschouwd als een verkorting van Thomas. De nam Damasus als oorsprong is in Noord-Nederland echter ook mogelijk, deze naam was daar namelijk vroeger tamelijk verbreid. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de acteur Maas Bronkhuyzen en wielrenner Maas van Beek. De naam komt ook voor als achternaam, zoals bijvoorbeeld bij archtect Winy Maas en regisseur Dick Maas.

Beroemdheden met de naam Maas

Maas van der Feen
Tennisser

Marius (Maas) van der Feen (Drachten, 1 februari 1888 – Den Haag, 10 maart 1973) was een Nederlands tennisser. Van der Feen werd vijf keer Nederlands kampioen. In 1913, 1914, 1918 en 1924 was hij kampioen in het enkelspel. In 1913 won hij tevens het heren dubbelspel. Hij nam deel aan de Olympische Zomerspelen 1924, waarop hij in het enkelspel in de tweede ronde werd uitgeschakeld door de Indiër Mohammed Sleem. In het dubbelspel kwam hij samen met Gerard Leembruggen niet verder dan de eerste ronde. In 1925 en 1926 nam Van der Feen deel aan het tennistoernooi Wimbledon. Zijn loopbaan liep van ongeveer 1910 tot in de jaren dertig, daarna was hij als veteraan nog op hoog niveau actief. Tevens was hij bestuurslid van de Nederlandse Lawn Tennis Bond. Vanwege zijn verdiensten werd hij bij zijn aftreden in 1931 benoemd tot erelid.

Maas van Beek
Wielrenner

Maas van Beek (Barneveld, 31 december 1955) is een Nederlands wielrenner en houder van het officieuze werelduurrecord achter de derny met 66,343 kilometer, in 2009 op 53-jarige leeftijd verreden. Op 21 mei 2010 reed Van Beek in Moskou de door de UCI erkende beste werelduurprestatie achter de derny van 66,288 kilometer. Van Beek won in 1990 als voorrijder van de visueel gehandicapte Jan Mulder de wereldtitel op de tandem.

Maas Bronkhuyzen
Acteur

Maas Bronkhuyzen (Amsterdam 26 februari 2001) is een Nederlandse acteur die bekend werd door zijn rol van Timmie in de film Dolfje Weerwolfje. In 2012 kreeg Bronkhuyzen de hoofdrol in de Nederlandse film De groeten van Mike!. In 2014 speelde Bronkhuyzen een van de hoofdrollen in de Nederlandse film "Oorlogsgeheimen". In 2017 speelde Bronkhuyzen de hoofdrol in de korte Drentse LHBT-film Anders.

Winy Maas
Architect

Winy Maas (Schijndel, 17 januari 1959) is een Nederlands architect, landschapsarchitect, hoogleraar en stedenbouwkundige.[

Geografie met de naam Maas

Rivier: Maas

De Maas (Frans: Meuse) is een 950 kilometer lange rivier in West-Europa. De Maas ontspringt in Frankrijk en stroomt daarna door België en Nederland. In Nederland is de Maas de zuidelijkste van de grote rivieren en mondt ze via de Nederlandse rivierdelta uit in de Noordzee. De Oermaas, soms ook geschreven als Oer-Maas, of Waubach-Maas was een rivier die vanaf het Mioceen, 10 tot 7 miljoen jaren geleden, vanuit het gebied van de Ardennen in noordelijke richting afwaterde. Deze rivier kenmerkte zich door drie hoofdfases: de Oermaas, de Oostmaas en de Westmaas.[2] De Oermaas was een zijrivier van de Oerrijn.

Namen die lijken op Maas

Faas   -   Maan   -   Mads   -   Maes   -   Mas   -   Mase   -   Mats   -   Mees   -   Mels   -   Moos   -   Mosi   -   Musa

Hoe spel ik de naam Maas?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • A Amsterdam
 • A Amsterdam
 • S Santiago

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • A Ali
 • A Ali
 • S Samira

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • A Alfa
 • A Alfa
 • S Sierra

Zo spel je Maas met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter a
gebarentaal letter a
gebarentaal letter s

Zo schrijf je Maas in braille

m
a
a
s

Zo sein je Maas in morsecode

— —
· —
· —
· · ·

Zo sein je Maas met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter a
nautische vlag letter a
nautische vlag letter s

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Maas bekijken?

Top 10 jongensnamen met een M

Top 10 jongensnamen met 4 letters