Miro Geboortekaartje naam Miro u2

Betekenis Miro

Vrede, Wereld
Meer informatie

Geslacht

Miro wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Miro is Fins

Naamsopbouw

Miro is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, o) en 2 medeklinkers (m, r).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Miro maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Miro

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Miro is een jongensnaam met de betekenis 'Vrede'. Miro komt van het Slavische stamwoord mir wat "vrede, wereld" betekent. Waarschijnlijk is de naam afkomstig van de Poolse naam Miroslaw. Miroslaw is een jongensnaam en betekent "vrede en glorie". Een oude naam met een mooie betekenis, nog steeds veel gebruikt in de Slavisch sprekende wereld. Korte vormen omvatten Miro, Mirek, Mirko en Miško. Miro wordt dus ook gebruikt als een verkleinwoord van langere namen zoals Miroslav of Vladimir, maar de naam kan zeker ook als een op zichzelf staande naam worden gegeven. Miro heeft een prachtige betekenis en past perfect bij de hippe namen Arlo en Milo, maar ook als artistieke erenaam voor de Spaanse schilder en beeldhouwer Joan Miró. Er is ook een inheemse Australische naam Miro. In de Nyungar-taal is een miro een soort speerwerper die het doel van een speer voortstuwt. Miro is ook een Maori-naam, naar een groenblijvende boom die inheems is in Nieuw-Zeeland. In Finland is het een populaire naam voor jongens. Met name in Italië wordt de naam aan jongens en meisjes gegeven. Miro is een veelzijdige naam. Miro was al de naam van een koning van Galicië in de 7e eeuw. De zoon van actrice Lucy Lawless heet Junah Miro Tapert. En in Nederland kennen we onder meer acteur Miro Kloosterman. De naam wordt ook gebruikt voor - Miro (supermarkt), een supermarkt(keten) - Miro (plant) (Prumnopitys ferruginea), een plant die van nature voorkomt in Nieuw-Zeeland - Miro, de Pitcairnese naam voor de strandpopulier - Joan Miró, een schilder of - Miro (software), een stukje software.

Beroemdheden met de naam Miro

Miro Kloosterman
Acteur

Miro Kloosterman (Emmen, 29 februari 1980) is een Nederlands acteur en model. In 2007 speelde Kloosterman Balistico een van de vijf hoofdrolspelers uit de serie Sportlets. Van 2014 tot en met 2017 maakte Kloosterman deel uit van de vaste cast van Goede tijden, slechte tijden als het personage Thijs Kramer. Sinds 2016 speelt hij de titelrol in de musical The Bodyguard, afwisselend met Dave Mantel en Mark van Eeuwen.

Joan Mirõ
Schilder

Joan Miró was een Spaans kunstschilder, beeldhouwer, graficus en keramist, afkomstig uit Catalonië. Hij wordt gezien als een van de grootste surrealisten.

Miro de Oude
Graaf

Miro, genaamd de Oude of de Oudere (in het Catalaans, Miró el Vell) was de graaf van Conflent van 870 en Rosselló (Roussillon) van 878 tot aan zijn dood in 896. Conflent is een historisch Catalaans comarca van Noord-Catalonië, nu onderdeel van het Franse departement Pyrénées-Orientales. In de middeleeuwen bestond het uit het graafschap Conflent. Miro was de zoon van Sunifred I, graaf van Barcelona, ​​Urgell, Cerdanya, en Besalú, en Ermesende, en dus de broer van Wilfred de Harige en Radulf van Besalú.

Koning Miro
Koning

Miro (Mir, Mirio, Latijn: Mirus) was de Suebische koning van Galicië van 570 tot zijn dood in 583. Zijn regering werd gekenmerkt door pogingen om allianties te smeden met andere Chalcedonische christelijke naties met als doel de macht van de Ariaanse Visigoten onder controle te krijgen. Tijdens zijn bewind werden relaties aangegaan met zowel Francia als het Byzantijnse Rijk en het koninkrijk bereikte zijn hoogtepunt, maar het stortte binnen drie jaar na zijn dood in.

Boeken met de naam Miro

Miro en Tesla kiezen een beroep
Auteur: Aby Hartog

Miro & Tesla zijn fantasierijk, lief en ondeugend. Papa en mama vinden dat Miro & Tesla zich maar eens moeten oriënteren op hun toekomstige werk, maar weten niet wat ze daarmee in gang zetten. De 26 (voorlees-)verhalen “Miro & Tesla kiezen een beroep” zijn zeer geschikt voor kinderen die die ook wel eens wat uitproberen. Ook kinderen die zich wat minder lang kunnen concentreren zullen plezier beleven aan de verhalen. Voor de wat oudere kinderen is het goed om zelf te lezen, voor de jongeren o zo fijn om voor te lezen.

Films met de naam Miro

Miro (2016)

Als Miro aan het einde van de Tweede Wereldoorlog naar huis terugkeert, ziet hij dat zijn land is ingenomen, zijn mensen verdwenen en zijn dochter is verdwenen. De oorlog heeft hem geleerd hoe hij moet strijden en hij gaat op weg om zijn familie te herenigen. zijn eigen vorm van gerechtigheid.

Miró contra Miró

Het werk van de Catalaanse kunstenaar Joan Miró bestaat uit kleurrijke, speels aandoende, abstracte schilderijen en sculpturen. Minder bekend is dat Miró in karakter en werk sterke tegendraadse, zelfs revolutionaire trekken vertoonde. En verrassend genoeg leken deze karaktertrekken met het vorderen van de jaren eerder sterker dan zwakker te worden. Kleinzoon Joan Punyet, die de nalatenschap van zijn grootvader beheert, werpt een nieuw licht op Miró, een man die onvermoeibaar naar artistieke vrijheid streefde.

Namen die lijken op Miro

Ciro   -   Jiro   -   Mara   -   Marc   -   Mare   -   Mark   -   Mart   -   Mert   -   Mira   -   Miraç   -   Miran   -   Miray   -   Mirna   -   Miroslav   -   Mirre   -   Mirte   -   Mirza   -   Mora   -   Myra

Hoe spel ik de naam Miro?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • I Italia
 • R Roma
 • O Oslo

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • I Iris
 • R Ruben
 • O Omar

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • I India
 • R Romeo
 • O Oscar

Zo spel je Miro met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter i
gebarentaal letter r
gebarentaal letter o

Zo schrijf je Miro in braille

m
i
r
o

Zo sein je Miro in morsecode

— —
· ·
· — ·
— — —

Zo sein je Miro met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter i
nautische vlag letter r
nautische vlag letter o

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Miro bekijken?

Top 5 unisex met een M

Top 17 unisex met 4 letters