Nathalie Kaart van Naam Nathalie

Betekenis Nathalie

Geboren Op 25 December, Geboortedag (van Jezus)
Meer informatie

Geslacht

Nathalie wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Nathalie is Frans

Nathalie is afgeleid van de naam Natalia

Naamsopbouw

Nathalie is een lange naam en bestaat uit 8 letters. De naam begint met de letter N en is opgebouwd uit 4 klinkers (a, a, i, e) en 4 medeklinkers (n, t, h, l).

Populariteit van de naam Nathalie

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Nathalie tussen 1968 en 2013. De naam Nathalie is in 2013 in populariteit gestegen.

 • Nathalie is 28x gegeven als voornaam in 2013

Geboortekaartjes met de naam Nathalie

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Nathalie is een mooie Franse vrouwelijke voornaam. De naam Nathalie is een variant van de naam Natalie/Natalia die in veel talen voorkomt en vooral veel voorkomt in Frans- en Engelssprekende landen. In Engelstalige landen als Engeland en Wales blijft Natalie ongeveer 10 keer zo populair als Nathalie. In Nederland en België is het juist andersom, en kiezen ouders veel vaker voor Nathalie. De naam is afgeleid van de Russische naam Natalia. De naam komt van van het Latijnse (dies) natalis en betekent daarmee 'geboortedag (van Christus)', dus oorspronkelijk 'op 25 december geboren'. Vergelijk bijvoorbeeld met Noël. In het Spaans bestaat de vorm Natividad. Natal (Zuid-Afrika) werd door Vasco da Gama op kerstdag ontdekt. Natalia is dus afgeleid van het Latijnse woord natalis, dat 'verjaardag' betekent. Het verwijst naar de verjaardag van Jezus Christus en is dus ontstaan ​​als een naam voor meisjes die op eerste kerstdag zijn geboren. Verwante vormen zijn onder meer de Portugese Natalina en de Russische verkleinwoord Natasha. Romantischer dan Natalia, ongebruikelijker dan Natasha en vaak gehoord in Spanje, Portugal en de Slavische landen. Nathalie is een onderscheidend, sterk maar vrouwelijk lid van de Natalie/Natasha-familie. Net als haar neven en nichten is Nathalie een naam die vaak wordt gegeven aan meisjes die rond Kerstmis zijn geboren. De naam is populair bij ouders in natuurlijk Frankrijk, maar ook Zwitserland en alle Scandinavische landen zoals Zweden en Noorwegen. Naast de naam Nathalie bestaan de volgende spellingsvarianten in België en Nederland: Náthálie , Náthalie , Nathalié , Nàthalie , Nathalië en Nathálie. Bekende dragers van de naam zjin onder meer de Franse tennissters Nathalie Tauzet en Nathalie Dechy, de Italiaanse popster Nathalie Beatrice Giannitrapani en de Britse actrice Nathalie Joanne Emmanuel. In België kennen we de componiste Nathalie Loriers en in Nederland de zangeres Nathalie Makoma.

Beroemdheden met de naam Nathalie

Nathalie Dechy
Tennis speler

Nathalie Dechy (Les Abymes (Guadeloupe), 21 februari 1979) is een voormalig professioneel tennisspeelster uit Frankrijk. Dechy veroverde één titel in het enkelspel op de WTA-tour: in 2002/2003 op het toernooi van Gold Coast. Haar beste resultaat op de grandslamtoernooien is het bereiken van de halve finale op de Australian Open van 2005. Ze won wedstrijden onder meer van: Caroline Wozniacki (Roland Garros 2007), Svetlana Koeznetsova (Gold Coast 2004 en Zürich 2005) en Marion Bartoli (Parijs 2006). Daarnaast won zij zeven titels in het dubbelspel. Hiervan waren twee grandslamtitels, beide behaald op de US Open. Dechy won dit toernooi zowel in 2006 als 2007, respectievelijk met Vera Zvonarjova en Dinara Safina. Van de overige vijf dubbelspeltitels behaalde ze er vier samen met Mara Santangelo. In het gemengd dubbelspel won Dechy in 2007 de titel op Roland Garros met partner Andy Ram. Ze speelde sinds 2000 in het Franse Fed Cup team. In 2000 en 2004 maakte ze deel uit van het Franse Olympisch team.

Nathalie de Vos
Atlete

Nathalie De Vos (Gent, 9 december 1982) is een Belgische langeafstandsloopster, met als specialiteit de 5000 m en de 10.000 m. Hiernaast was ze ook succesvol als veldloopster en werd zij tweemaal Belgisch kampioene in deze discipline.

Nathalie de Rooij
Politica

Nathalie de Rooij (Tilburg, 2 april 1973) is een Nederlands voormalig politica. Namens de Socialistische Partij (SP) was ze van 2006 tot 2009 lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Natali Brood
Actrice

Natali Broods (11 september 1976) is een Vlaamse actrice. Ze begon theaterstudies aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium Antwerpen maar voltooide deze niet daar. Ze studeerde in 2000 af aan het Herman Teirlinck Instituut (klas Studio).

Nathalie Baartman
Cabaratier

Nathalie Baartman (Borne, 2 september 1973) is een Nederlands cabaretière en columniste.

Boeken met de naam Nathalie

Nathalie
Auteur: Makiba no Shōjo Katori

Nathalie (Japans: 牧場の少女カトリ, Makiba no Shōjo Katori) is een van oorsprong Japanse tekenfilm(serie) uit 1984, gebaseerd op een boek van de Finse schrijfster Auni Nuolivaara, Paimen, piika ja emäntä. Nathalie is een meisje van negen dat op een kleine boerderij woont bij haar opa en oma in Finland. Haar vader is gestorven en haar moeder is in dienst bij een rijke baron die naar Zwitserland verhuisd is. Ze laat haar kleine dochter net zo lang achter bij haar grootouders tot ze genoeg geld heeft om voor altijd bij Nathalie te kunnen blijven. Bij dat laatste afscheid krijgt Nathalie van haar moeder een klein teckelhondje, dat ze Bukkie noemt omdat ze zich moet bukken om hem op te tillen. Ze belooft Nathalie heel veel te zullen schrijven....

Liedjes met de naam Nathalie

Nathalie
Artiest: Gilbert Bécaud

Nathalie is een lied uit 1964 van de Franse chansonnier Gilbert Bécaud, een liefdeslied en tevens een liedje van toenadering tussen Oost en West tijdens de Koude Oorlog. De zanger vertelt dat Nathalie hem Moskou laat zien. Ze spreekt over het mooie leven in de Sovjet-Unie, maar als ze samen alleen zijn, verandert het onderwerp van gesprek. De zanger hoopt dat er een dag zal komen dat hij Nathalie in Parijs zal ontvangen. Vanaf 1999 staat Nathalie tot dusver jaarlijks in de Top 2000 van Radio 2. In 1983 verscheen een vervolg: La fille de Nathalie. Hierin schrijft de 19-jarige dochter van Nathalie aan haar vader in Parijs. Ze hoopt dat ze er ooit in zal slagen een visum te bemachtigen om haar vader te ontmoeten.

Films met de naam Nathalie

Nathalie (2003)

Nathalie... is een Franse dramafilm uit 2003 onder regie van Anne Fontaine. Het verhaal gaat over Catherine. Catherine (Fanny Ardant) wil de huwelijkstrouw van haar echtgenoot Bernard (Gérard Depardieu) testen. Ze huurt ' Nathalie ' (Emmanuelle Béart) in om te kijken of hij zich door haar laat verleiden. Catherine wordt alleen zelf het slachtoffer van de verbeeldingskracht van het meisje en van haar eigen paranoia. Voor hun rollen hierin werden Fanny Ardant en Emmanuelle Béart allebei genomineerd voor de publieksprijs voor beste actrice van de European Film Awards 2004 (die Penélope Cruz won). Er verscheen in 2009 een Amerikaanse versie van Nathalie... getiteld Chloe.

Namen die lijken op Nathalie

Natalia   -   Natalie   -   Nathalia   -   Nathaly

Artikelen over de naam Nathalie

Hoe spel ik de naam Nathalie?

Internationaal alfabet

 • N New York
 • A Amsterdam
 • T Tripoli
 • H Havanna
 • A Amsterdam
 • L Liverpool
 • I Italia
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • N Naomi
 • A Ali
 • T Tamara
 • H Hidde
 • A Ali
 • L Lorenzo
 • I Iris
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • N November
 • A Alfa
 • T Tango
 • H Hotel
 • A Alfa
 • L Lima
 • I India
 • E Echo

Zo spel je Nathalie met gebarentaal.

gebarentaal letter n
gebarentaal letter a
gebarentaal letter t
gebarentaal letter h
gebarentaal letter a
gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Nathalie in braille

n
a
t
h
a
l
i
e

Zo sein je Nathalie in morsecode

— ·
· —
· · · ·
· —
· — · ·
· ·
·

Zo sein je Nathalie met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter n
nautische vlag letter a
nautische vlag letter t
nautische vlag letter h
nautische vlag letter a
nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Nathalie bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een N