Stein Geboortekaartje naam Stein j2

Betekenis Stein

Stenen Wapen, Steen
Meer informatie

Geslacht

Stein wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Stein is Germaans

Naamsopbouw

Stein is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter S en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, i) en 3 medeklinkers (s, t, n).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Stein maak je ook deze 2 babynamen:

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Stein

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Stein is een mooie en sterke jongensnaam. De naam Stein is van oorsprong een Germaanse naam die overeenkomt met Nederlands steen, met de oude betekenis 'stenen wapen'. De naam is zeer populair bij ouders in Noorwegen. Ook ouders in België en Nederland geven de naam graag aan een zoontje. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Amerikaanse volleyballer Stein Metzger, de Noorse skiër Stein Eriksen en Noorse schrijver Stein Mehren. In België kennen we onder meer de voetballer Stein Huysegems en in Nederland de acteur Stein Janssen. De naam Stein komt ook veelvuldig voor als achternaam, bijvoorbeeld bij de Nederlandse actrice Sophie Stein. Stein is overigens ook een zeer populaire naam voor geografen. In buiten en binnenland zijn er meer gemeenten en plaatsen met de naam Stein. Onder andere in Duitsland, Zwitserland, Engeland en natuurlijk Nederland. Bijvoorbeeld in Limburg en Zuid Holland.

Beroemdheden met de naam Stein

Stein Metzger
Volleyballer

Stein Metzger (Honolulu, 17 november 1972) is een voormalig Amerikaans beachvolleyballer. Met Dax Holdren won hij de zilveren medaille bij de wereldkampioenschappen in 2003 en nam hij deel aan de Olympische Spelen in 2004.

Stein Eriksen
Skiër

Stein Eriksen (Oslo, 11 december 1927 – Park City, Utah, 27 december 2015) was een Noorse alpineskiër. Hij nam twee keer deel aan de Olympische Winterspelen (in 1948 en 1952), die tevens als Wereldkampioenschappen alpineskiën golden, de kampioenschappen waarop hij ook in 1950 en 1954 present was.

Stein Huysegems
Voetballer

Stein Huysegems (Herselt, 16 juni 1982) is een Belgische voormalig voetballer die doorgaans als aanvaller speelde. Hij kwam uit onder meer AZ, Feyenoord, FC Twente, KRC Genk, Roda JC, K. Lierse SK en Wellington Phoenix.

Sophie Stein
Cabaratier

Sophia Frederika Wilhelmina Stein ('s-Gravenhage, 9 september 1892 - Gouda, 2 juni 1973) was een Nederlands cabaretière en actrice.

Films met de naam Stein

Stein (1991)

Stein is een Duitse film uit 1991 van regisseur Egon Günter. Met o.a. Rolf Ludwig, Franziska Herold, Evelyne Dahm en Änne Ferse. Het verhaal van de val van de Berlijnse muur en alles wat daaraan voorafging, verteld vanuit het perspectief van de DDR- bewoners, aan de hand van één bepaalde figuur. Deze Stein, een vroeger acteur, heeft zich van de wereld afgekeerd na de Russische inval in Tsjechoslowakije in 1968. Hij is lange tijd vergeten, maar eind jaren tachtig komen jongeren, zwervers en punkers bij hem langs. Zij nestelen zich voor kortere of langere tijd in zijn huis. Met hun onrust en onzekerheid zijn zij de voorboden van naderende veranderingen. Een gevoelige film over mensen die dreigen het spoor bijster te raken in deze tumultueuze tijden.

Geografie met de naam Stein

Gemeente: Stein (Limburg)

Stein is een gemeente in Nederlands-Limburg. De hoofdplaats is de gelijknamige plaats Stein, waar ook het gemeentehuis staat. De gemeente telt ongeveer 25.000 inwoners. De gemeente Stein maakt samen met de gemeente Beek en de gemeente Sittard-Geleen deel uit van de stedelijke agglomeratie van de Westelijke Mijnstreek.

Plaats: Stein (Hechingen)

Stein is een plaats in de Duitse gemeente Hechingen, deelstaat Baden-Württemberg. De plaats Stein telt ongeveer 1000 inwoners.

Plaats: Stein an der Traun (Beieren)

Stein an der Traun is een plaats in de Duitse gemeente Traunreut, deelstaat Beieren.

Organisaties met de naam Stein

Pianobouwer: Steinway & Sons

Steinway & Sons, Steinway, is een piano- en vleugelbouwer, gevestigd in Hamburg, Duitsland, en Queens, New York, Verenigde Staten. Steinwayvleugels behoren tot de beroemdste ter wereld.

Namen die lijken op Stein

Stan   -   Steijn   -   Steiner   -   Sten   -   Stenn   -   Stern   -   Stian   -   Stijn

Hoe spel ik de naam Stein?

Internationaal alfabet

 • S Santiago
 • T Tripoli
 • E Edison
 • I Italia
 • N New York

Nederlands alfabet

 • S Samira
 • T Tamara
 • E Eva
 • I Iris
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • S Sierra
 • T Tango
 • E Echo
 • I India
 • N November

Zo spel je Stein met gebarentaal.

gebarentaal letter s
gebarentaal letter t
gebarentaal letter e
gebarentaal letter i
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Stein in braille

s
t
e
i
n

Zo sein je Stein in morsecode

· · ·
·
· ·
— ·

Zo sein je Stein met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter s
nautische vlag letter t
nautische vlag letter e
nautische vlag letter i
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Stein bekijken?

Top 10 jongensnamen met een S

Top 10 jongensnamen met 5 letters