Pepijn Geboortekaartje naam Pepijn j2

Betekenis Pepijn

Dapper, Wilskracht, Stralend, Schitterend
Meer informatie

Geslacht

Pepijn wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Pepijn is Germaans

Naamsopbouw

Pepijn is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter P en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, i) en 4 medeklinkers (p, p, j, n).

Populariteit van de naam Pepijn

Pepijn is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Pepijn tussen 1996 en 2023. De naam Pepijn is minder populair geworden.

 • Pepijn is 154x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 8x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Pepijn

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Pepijn is een mooie en stoere jongensnaam. De naam staat al een aantal jaren in de top 10 meest populaire jongensnamen die begint met een P. De naam is vooral populair bij ouders in België en Nederland. De naam Pepijn, maar ook Peppijn of Pippijn is een jongensvoornaam die met name in de vroege middeleeuwen populariteit genoot. Pepijn is een bakernaam (een door kinderen verbasterde naam) die zijn oorsprong vindt in Pippo, eveneens een bakernaam, en is afgeleid van Wilbo, Wilbald of Wilbrecht. De naam is bekend sinds de 4e eeuw. Pepijn is vorstelijke naam, bekend door de verschillende vorsten zoals Pepijn uit de 7e en 8e eeuw (Pepijn van Landen, gestorven 640; Pepijn van Herstal, gestorven 714; Pepijn de Korte, gestorven 768). Pepijn was ook de naam van de koning van Italië. Hij was een zoon van Karel de Grote. Varianten van de naam zijn de al eerder genoemde Peppijn en Pippijn, maar ook Pepin komt regelmatig voor. Verkorte varianten zoals Pep en Pip zijn ook populair. En verder bestaan in Nederland de spellingsvarianten Pèpijn en Pépijn. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de roeier Pepijn Aardewijn, rapper Pepijn Lanen en DJ Don Diablo, werkelijke naam Don Pepijn Schipper. Pepijn Caudron is een bekende Vlaamse acteur. Bij kinderen van BN-ers doet Pepijn het ook goed. Laut Pepijn is bijvoorbeeld de zoon van Roel van Velzen. De naam Pepijn is ook populair geworden door personages in diverse boeken. Peregrijn Toek (Engels: Peregrin Took) kortweg Pepijn (Engels: Pippin) is een Hobbit en een hoofdpersonage van In de Ban van de Ring, een boek van J.R.R. Tolkien. Pepijn is ook een personage in de kinderboeken van Katie Velghe. De verhalen van Pepijn komen tot stand via verhalen die ze vertelt aan haar eigen zoon. Pepijn is een engel die echter hopeloos mislukt in alle opdrachten die hij in de hemel krijgt toegewezen. Op de leeftijd van 1632 jaar (zeer jong voor een engel) en na alweer een grote mislukking in de hemel slaagt hij erin om - illegaal - te vluchten naar de aarde en daar beschermengel te worden van een mens. Zo komt hij bij Hanne - een jong meisje - terecht. Samen met Hanne en haar vrienden beleeft Pepijn spannende avonturen.

Beroemdheden met de naam Pepijn

Pepijn van Italië
Keizer

Pepijn van Italië, bij geboorte oorspronkelijk Karloman, (april 773 - 8 juli 810) was de tweede zoon van Karel de Grote met zijn vrouw Hildegard (na Karel de Jongere en bastaardzoon Pepijn de Gebochelde). Hij was koning (bestuurder en militair bevelhebber) van Italië binnen het rijk van zijn vader.

Pepijn Caudron
Acteur

Pepijn Caudron (Mechelen, 5 mei 1975) is een Vlaams acteur en onder het pseudoniem Kreng componist, muzikant en dj.

Pepijn Gunneweg
Presentator

Pepijn Gunneweg (Schiedam, 18 mei 1976) is een Nederlands acteur en televisiepresentator.

Pepijn Schoneveld
Cabaretier

Pepijn Schoneveld (Twello, 8 februari 1985) is een Nederlands cabaretier en acteur.

Faberyayo
Rapper

Pepijn Adriaan Lanen (Utrecht, 4 augustus 1982), artiestennaam Faberyayo, is een Nederlandse rapper die deel uitmaakt van rapgroep De Jeugd van Tegenwoordig en popgroep Le Le. Hij schrijft verhalen en columns voor diverse tijdschriften en debuteerde in 2013 als auteur met de verhalenbundel Sjeumig. In januari 2016 verscheen zijn debuutroman Naamloos.

Pepijn Aardewijn
Roeier

Pepijn Aardewijn is een voormalige roeier. Hij vertegenwoordigde Nederland tweemaal achter elkaar op de Olympische Spelen en won hierbij één medaille.

Don Diablo
DJ

Don Pepijn Schipper is een Nederlandse producer en dj. Onder zijn artiestennaam Don Diablo maakt hij een mix tussen verschillende housenummers. Singlesucces was er met nummers als BAD, Blow, This Way, Hooligans, Make You Pop, Animale en Cutting Shapes.

Pepijn Crone
Presentator

Pepijn Crone is een Nederlands journalist. Pepijn Crone is naast journalist ook presentator, werkzaam bij RTL Nieuws.

Boeken met de naam Pepijn

Pepijn wordt wijs
Auteur: Anja Lemmen

Op een prachtige avond met Noorderlicht ontmoet Pepijn de ijsbeer de Marswezens in hun vliegende schotels. Pepijn en de Marswezens raken dik bevriend. En op een goede dag krijgt Pepijn een uitnodiging om per raket naar Mars te vliegen. Niet alleen om de Marswezens weer te zien maar ook om iets te leren van hen. Pepijn gaat op onderzoek uit en leert een hoop over het klimaatprobleem op Aarde. Zou Pepijns onderzoek het klimaatprobleem op kunnen oplossen? Je leest het in Pepijn wordt wijzer.

De droom van Pepijn
Auteur: Monique van der Zanden

De Droom van Pepijn is afkomstig van schrijfster Monique van der Zanden. In dit prachtige verhaal voor kinderen vanaf 9 jaar komt geschiedenis echt tot leven. Duik in het leven van Pepijn. Hij leefde in de tijd van ridders en monniken. Het is het jaar 804. Pepijn is door zijn ouders weggegeven aan het klooster. Hij moet monnik worden, vinden ze. Pepijn doet zijn best om zo goed mogelijk te bidden en te werken Toch gaat er van alles mis, want Pepijn zit altijd met zijn gedachten bij zijn droom: hij wil net zo worden als zijn held Willibrordus! Op een dag wordt keizer Karel vlak bij het klooster overvallen en krijgt Pepijn de kans om te laten zien wat hij waard is. Met veel interessante weetjes over deze periode uit de Nederlandse geschiedenis.

Hoe spel ik de naam Pepijn?

Internationaal alfabet

 • P Paris
 • E Edison
 • P Paris
 • I Italia
 • J Jérusalem
 • N New York

Nederlands alfabet

 • P Patrick
 • E Eva
 • P Patrick
 • I Iris
 • J Jordi
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • P Papa
 • E Echo
 • P Papa
 • I India
 • J Juliett
 • N November

Zo spel je Pepijn met gebarentaal.

gebarentaal letter p
gebarentaal letter e
gebarentaal letter p
gebarentaal letter i
gebarentaal letter j
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Pepijn in braille

p
e
p
i
j
n

Zo sein je Pepijn in morsecode

· — — ·
·
· — — ·
· ·
· — — —
— ·

Zo sein je Pepijn met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter p
nautische vlag letter e
nautische vlag letter p
nautische vlag letter i
nautische vlag letter j
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Pepijn bekijken?

Top 10 jongensnamen met een P

Top 10 jongensnamen met 6 letters