Unisex namen met een I

Unisex die beginnen met letter I waslijn

Unisex namen die beginnen met de letter I

We hebben de leukste overzichten van alle unisex namen die beginnen met de letter I. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een unisex die beginnen met een I. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 unisexnamen die beginnen met een I op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een I op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle unisex namen met de beginletter I.

Top 2 unisex namen met een I volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle unisex van vorig jaar 5.61% begint met een I?

Top 10 unisex namen met een I van mei 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van unisex op babynamen.nl 3.51% begint met de letter I?

Geboortekaartjes met de de letter i

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle unisex op babynamen.nl die beginnen met een I

Unisex namen met een I

Hoera, zwanger! Blijft het geslacht van je baby een raadsel, kies je er bewust voor om niet te weten of je een jongen of meisje krijgt of wil je je kindje genderneutraal opvoeden? Dan ben je vast volop op zoek naar een leuke uniseks naam. Hieronder vind je enkele voorbeelden van genderneutrale unisex namen met een I. Wie weet staat dé perfect naam er wel tussen.

De Griekse letter jota

I is de negende letter in ons moderne alfabet. Deze korte, krachtige klinker is afgeleid van de Griekse letter jota, maar werd ook door de Etrusken gebruikt in hun alfabet. In het Semitische alfabet, stond de letter dan weer voor een pictogram van een arm met een hand. En dat was dan weer een afgeleide van een Egyptische hiëroglief. De Semieten spraken de letter ‘i’ uit als een ‘j’, omdat “arm” met die letter begint in hun taal. In andere vreemde talen wordt de “i” dan weer echt uitgesproken als een “i”. Nog een laatste leuk weetje: het puntje op de I noemt een tittel.

Een tikkeltje speciaal

Je hebt het vast al gemerkt in je eigen een omgeving: namen met de beginletter I, hoor je niet zo vaak. Als je op zoek bent naar een speciale naam die nooit zal vervelen, ben je bij de letter I op het juiste adres. Doe straks even alsof je je kind aan tafel roept en je zal merken dat namen die beginnen met een I erg krachtig klinken.

Namen met een I

Hoewel de naam nog niet vaak wordt gebruikt, is Indi wellicht de meest bekende unisex naam met een I. De naam is afgeleid van de Indische god Indra en betekent ‘mooi’ of ‘schitterend’. De naam wordt in Nederland het vaakst aan meisjes gegeven, maar er lopen ook enkele jongens rond met deze naam. In Vlaanderen is de naam erg zeldzaam en werd deze tot nu enkel aan meisjes gegeven. Andere voorbeelden zijn Ilian, Ilja en Isa. Allemaal geschikt voor zowel jongens en meisjes over de hele wereld.

Je baby een uniseks naam geven, maakt hem/haar nog net dat tikkeltje unieker. Ben je nog altijd op zoek naar een leuke genderneutrale naam? Dan hebben wij alvast de meest originele en unieke namen voor je uitgezocht. Wedden dat je hier de perfect match tegenkomt? Laat ons zeker weten welke naam jij uitzocht.

Hoeveel unisex beginnen met de letter I?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun kind kiezen die begint met de letter I. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je kijkt. Bij babynamen.nl hebben we de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. Van alle zoekopdrachten op unisex op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 3.51% met de letter I!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Unisex namen op alfabet