Unisex namen met een I

I Namen met een I

Unisex namen met een I

Hoera, zwanger! Blijft het geslacht van je baby een raadsel, kies je er bewust voor om niet te weten of je een jongen of meisje krijgt of wil je je kindje genderneutraal opvoeden? Dan ben je vast volop op zoek naar een leuke uniseks naam. Hieronder vind je enkele voorbeelden van genderneutrale unisex namen met een I. Wie weet staat dé perfect naam er wel tussen.

De Griekse letter jota

I is de negende letter in ons moderne alfabet. Deze korte, krachtige klinker is afgeleid van de Griekse letter jota, maar werd ook door de Etrusken gebruikt in hun alfabet. In het Semitische alfabet, stond de letter dan weer voor een pictogram van een arm met een hand. En dat was dan weer een afgeleide van een Egyptische hiëroglief. De Semieten spraken de letter ‘i’ uit als een ‘j’, omdat “arm” met die letter begint in hun taal. In andere vreemde talen wordt de “i” dan weer echt uitgesproken als een “i”. Nog een laatste leuk weetje: het puntje op de I noemt een tittel.

Een tikkeltje speciaal

Je hebt het vast al gemerkt in je eigen een omgeving: namen met de beginletter I, hoor je niet zo vaak. Als je op zoek bent naar een speciale naam die nooit zal vervelen, ben je bij de letter I op het juiste adres. Doe straks even alsof je je kind aan tafel roept en je zal merken dat namen die beginnen met een I erg krachtig klinken.

Namen met een I

Hoewel de naam nog niet vaak wordt gebruikt, is Indi wellicht de meest bekende unisex naam met een I. De naam is afgeleid van de Indische god Indra en betekent ‘mooi’ of ‘schitterend’. De naam wordt in Nederland het vaakst aan meisjes gegeven, maar er lopen ook enkele jongens rond met deze naam. In Vlaanderen is de naam erg zeldzaam en werd deze tot nu enkel aan meisjes gegeven. Andere voorbeelden zijn Ilian, Ilja en Isa. Allemaal geschikt voor zowel jongens en meisjes over de hele wereld.

Je baby een uniseks naam geven, maakt hem/haar nog net dat tikkeltje unieker. Ben je nog altijd op zoek naar een leuke genderneutrale naam? Dan hebben wij alvast de meest originele en unieke namen voor je uitgezocht. Wedden dat je hier de perfect match tegenkomt? Laat ons zeker weten welke naam jij uitzocht.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Unisex namen op alfabet