Keano Geboortekaartje naam Keano j2

Betekenis Keano

Koele Bries
Meer informatie

Geslacht

Keano wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Keano is Hawaïaans

Naamsopbouw

Keano is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter K en is opgebouwd uit 3 klinkers (e, a, o) en 2 medeklinkers (k, n).

Populariteit van de naam Keano

Keano is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Keano tussen 2006 en 2023. De naam Keano is minder populair geworden.

 • Keano is 17x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Keano

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Keano is een jongensnaam. De herkomst is niet helemaal zeker. Wel zeker is dat de naam Keano relatief nieuw is. Ouders hebben de naam in de laatste 15 jaar ontdekt en aan hun zoon gegeven. Allereerst kan Keano een afgeleide met andere schrijfwijze zijn van Kyano. En Kyano is afgeleid van Kyan. Een andere verklaring is dat Keano is afgeleid van Keanu. Keanu werd 10 jaar eerder dan Keano een populaire naam door de filmster Keanu Reeves (Pointbreak, the Matrix). Keanu is een Hawaïaanse jongensnaam. De betekenis, ‘Koele bries’, is afgeleid van het Hawaïaanse woord ‘anu’, wat koelheid betekent. Keano komt mogelijk uit het engels, als koosnaam voor iemand met de achternaam Keane. Varianten van de naam zijn onder andere Kéano , Keäno , Këano en Kèano. Ook de naam Keanon komt regelmatig voorbij. De naam Keano is wereldwijd het vaakst gekozen door Belgische ouders. Op de tweede plek staat Nederland. De naam komt relatief nog weinig voor en is voor ons nieuw. Bekende mensen met de naam vind je daarom nog niet zoveel. Keano Kini is een bekende rugby speler uit Nieuw Zeeland, en in België kennen we natuurljk voetballer Keano Vanrafelghem. Keano Kelly Philippe Liébart is de zoon van Debby Pfaff en Nicolas Liébart. Leuk weetje: Een prinses uit Hawaï droeg de naam Keano Lani, al was haar officiele naam Keanolani.

Beroemdheden met de naam Keano

Keano Manuel
Modeontwerper

Keano Manuel is een mode ontwerper van Curacao. De laatste jaren is hij erg populair geworden vanwege zijn ontwerp op sneakers. Wat begon als een hobby is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een bedrijf. Internationale en Nederlandse sterren als Ryan Marciano, Frenna, Ronnie flex, Dimitri Vegas, Dopebwoy, Boef, Henkie t, Chivv en Jandino Asporaat en vele anderen hebben met trots de schoenen gedragen met de creaties van Keano Manuel.

Keano Vanrafelghem
Voetballer

Keano Vanrafelghem (geboren op 2 augustus 2003) is een Belgische professionele voetballer die als aanvaller speelt voor Patro Eisden, de kant van de Belgische Nationale Divisie 1.

Keano Kini
Rugby speler

Keano Kini (/ kini /) (geboren 14 april 2004) is een professionele rugby league-speler uit Nieuw Zeeland, die speelt voor de Gold Coast Titans als vleugelverdediger of vleugel in de NRL.

Keano Decan
Voetballer

Keano Deacon (geboren op 4 april 1996) is een Engelse professionele voetballer die als middenvelder speelt. Hij speelde onder meer professioneel voor Fleetwood Town en Stalybridge Celtic.

Keano Lani
Activiste

Keano lani (7 juli 1847 - 30 juni 1902) was een Hawaiiaanse chiefess (ali'i) van het Koninkrijk Hawaï. Ze was de onwettige dochter van Abigail Maheha en koning Kamehameha V, die regeerde van 1863 tot 1872. Keano lani werd opgevoed door haar vaders halfzus Ke'elikōlani.

Organisaties met de naam Keano

Webwinkel: keanomanuel.com

Keanomanuel.com is een mode webwinkel uit Curacao. Keano Manuel is oprichter. KeanoManuel staat voor cultuur, vrijheid en kleur. Hun doel is om de cultuur van Curaçao te vertalen in een high-end fashion statement, en mensen over de hele wereld aan te moedigen om comfort te zoeken buiten hun comfortzone.

Namen die lijken op Keano

Kaan   -   Kane   -   Kani   -   Keanu   -   Keoni   -   Kian   -   Kiani   -   Koen   -   Kyan   -   Kyano   -   Leano

Hoe spel ik de naam Keano?

Internationaal alfabet

 • K Kilogramme
 • E Edison
 • A Amsterdam
 • N New York
 • O Oslo

Nederlands alfabet

 • K Kevin
 • E Eva
 • A Ali
 • N Naomi
 • O Omar

NAVO-alfabet

 • K Kilo
 • E Echo
 • A Alfa
 • N November
 • O Oscar

Zo spel je Keano met gebarentaal.

gebarentaal letter k
gebarentaal letter e
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter o

Zo schrijf je Keano in braille

k
e
a
n
o

Zo sein je Keano in morsecode

— · —
·
· —
— ·
— — —

Zo sein je Keano met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter k
nautische vlag letter e
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter o

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Keano bekijken?

Top 10 jongensnamen met een K

Top 10 jongensnamen met 5 letters