Adèle Geboortekaartje naam Adèle m2

Betekenis Adèle

Nobel, adel (van het Oud-Duitse element 'adal')
Meer informatie

Geslacht

Adèle wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Adèle is Duits

Naamsopbouw

Adèle is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, e, e) en 2 medeklinkers (d, l).

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Adèle

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Adèle is van Duitse afkomst. Er bestaan meerdere verklaringen over het ontstaan van de naam. Volgens de eerste versie is de naam Adele een van de uitspraakvarianten van de oude Duitse naam Adela, die de basis vormt voor veel vrouwelijke namen en "nobel" betekent. De naam Adele (ook gespeld als Adèle) is afgeleid van het Duitse Adel en betekent 'adel' of adal, 'nobel'. Volgens de tweede versie is de naam Adele een korte vorm van veel vrouwelijke namen die beginnen met "Adel-", bijvoorbeeld Adeline, Adelaide, Adelfina, Adelia. Er bestaan veel varianten van de naam zelf, zoals Adèle, Adelé en Adelè. Spellingvarianten die allemaal in de burgerlijke stand zijn opgenomen in België en Nederland zijn ook Adele , Adéle , Adelé , Adêle , Adélè , Adélé en Adèlè. Waar de Fransen, Belgen en Nederlanders het liefst kiezen voor Adèle, kiezen de Engelstalige landen het meest voor Adele. Meest bekende drager van de naam is ongetwijfeld de Britse zangeres Adele. De naam is populair in de Verenigde Staten en .. Italië! Leuke trivias over de naam Adele: Bekendste drager van de naam is natuurlijk de zangeres Adele. In Nederland kennen we onder meer de comédienne Adèle Bloemendaal. De naam is ook populair voor kinderen van BM-ers (Beroemde Mensen). Adele Georgiana (geboren 2009) is de dochter van de Amerikaanse actrice Molly Ringwald en Phoebe Adele Gates (geboren 2002) de naam van de dochter van Microsoft-voorzitter Bill Gates. Verder is de naam ook al eeuwen zeer in trek bij schrijfsters en regisseurs. Zo is Adele Varens de jonge leerling van Jane in "Jane Eyre" van Charlotte Bronte, en is Adele Dronsart de Belgische leerlinge bij Mlle (Zoraide) Reuter's in "The Professor" (1857) van dezelfde schrijfster. Adele Ratignolle is een belangrijk personage in Kate Chopins "The Awakening" (1899). En Adele is de Zingende Coach Feekarakter in boekenreeks "Rainbow Magic". In films en series komen we onder meer Adele Stackhouse als personage in tv-serie 'True Blood', is Adele Webber een karakter in "Grey's Anatomy" en is Adele Wayne Dwayne's moeder in de populaire tv-sitcom "A Different World"...

Beroemdheden met de naam Adèle

Adèle Bloemendaal
Comédienne

Adèle Maria Hameetman, beter bekend als Adèle Bloemendaal (Amsterdam, 11 januari 1933 – aldaar, 21 januari 2017), was een Nederlands actrice, cabaretière en zangeres. Ze was een comédienne, die vrijwel alle facetten van het theatervak beheerste. Ze stond bekend om haar schaterlach, nasale stemgeluid en haar correcte dictie.

Adele Astaire
Actrice

Adele Astaire Douglass, was een Amerikaanse danseres, toneelactrice en zangeres. Nadat ze op negenjarige leeftijd begon te werken als danseres en vaudeville-artiest, bouwde Astaire een succesvolle carrière op met haar jongere broer, Fred Astaire.

Adelheid van Vexin
Gravin

Adelheid, gravin van Vexin (4 oktober 1160 – ca. 1220) was een dochter van Lodewijk VII van Frankrijk en zijn tweede echtgenote Constance van Castilië.[1] Zij was voorbestemd om te trouwen met Richard I van Engeland, die echter van het huwelijk afzag omdat Adelheid was verwikkeld geraakt in een schandaal (hoewel het ook uit politiek opportunisme kan zijn geweest). Zij wordt ook Alys, Alaïs, Adélaïde, Adèle, Alais, of Alix van Vexin genoemd. Dit leidt tot verwarring met haar halfzuster, Adelheid van Blois, de dochter van Lodewijk VII van Frankrijk bij zijn eerste echtgenote, Eleonora van Aquitanië.

Adèle Exarchopoulos
Model

Adèle Exarchopoulos (Parijs, 22 november 1993) is een Franse actrice en model.

Adele Laurie Blue Adkins
Zangeres

Adele Laurie Blue Adkins MBE (Tottenham (Londen), 5 mei 1988) is een Britse popzangeres. In 2008 brak ze bij het grote publiek door met haar album 19 en singles als Chasing Pavements en Make You Feel My Love.

Boeken met de naam Adèle

Adele De biografie
Auteur: Danny White

Adele is een wereldster met een veelbewogen leven. Bestsellerauteur Danny White schreef haar verbazingwekkende biografie. Adele, geschreven door Danny White, is de meeslepende biografie van een ongekende wereldster. Ze verbluft de muziekwereld al meer dan tien jaar met haar oprechte teksten, bijzondere stem en buitengewone talent. Ze werd opgevoed door een alleenstaande moeder en geplaagd door sterfgevallen en verbroken relaties. Net toen alles goed leek te gaan, waren daar een scheiding en een carrièrebedreigende keelblessure. Deze biografie scheidt de mythen van de waarheid. Een boek boordevol inzichten in deze veelzijdige vrouw die haar eigen weg gaat in de wereld van de showbusiness.

Films met de naam Adèle

La vie d'Adèle

La Vie d'Adèle is een Franse dramafilm uit 2013 onder regie van Abdellatif Kechiche. Het scenario is gebaseerd op het stripverhaal Le bleu est une couleur chaude van striptekenaar Julie Maroh. De film werd onderscheiden met een Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes.

Kunst met de naam Adèle

Schilderij: Portret van Adèle Bloch-Bauer I

"Gouden Adele", zoals het schilderij ook wel wordt genoemd, is een van de beroemdste schilderijen van de schilder Gustav Klimt. Het is in de Art Nouveau stijl en geschilderd met olieverf. Daarnaast bracht Klimt ook bladgoud en bladzilver aan, wat een onmiskenbare elegantie opleverde. Het werk is een collage met zwierige art-nouveaukrullen, abstracte geometrie en het ogenmotief van Egyptische goden. Uit die drukke, Byzantijns aandoende achtergrond kijkt het moderne gezicht zelfverzekerd maar wat melancholisch. Het schilderij werd gemaakt in opdracht van Ferdinand Bloch-Bauer. De opdracht was om Bloch Bauers vrouw te laten zien. Klimt maakte vervolgens vele tekeningen en studies tot hij het eigenlijke werk creëerde. Dit is nummer I, omdat Klimt van Adèle nog een tweede portret maakte, niet in goud maar in felle, modernere kleuren. Dit schilderij heeft bij verkoop de astronomische prijs van 135 miljoen US dollar opgebracht.

Namen die lijken op Adèle

Adel   -   Adela   -   Adella   -   Adelle   -   Adil   -   Odele   -   Odila   -   Odile

Hoe spel ik de naam Adèle?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • D Danemark
 • E Edison
 • L Liverpool
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • D Daniël
 • E Eva
 • L Lorenzo
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • D Delta
 • E Echo
 • L Lima
 • E Echo

Zo spel je Adèle met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter d
gebarentaal letter e
gebarentaal letter l
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Adèle in braille

a
d
e
l
e

Zo sein je Adèle in morsecode

· —
— · ·
·
· — · ·
·

Zo sein je Adèle met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter d
nautische vlag letter e
nautische vlag letter l
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Adele bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een A

Top 10 meisjesnamen met 5 letters