Hazel Geboortekaartje naam Hazel m2

Betekenis Hazel

Hazelaar, Licht bruin, bevelhebber
Meer informatie

Geslacht

Hazel wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Hazel is Engels

Naamsopbouw

Hazel is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter H en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, e) en 3 medeklinkers (h, z, l).

Populariteit van de naam Hazel

Hazel is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Hazel in 2023. De naam Hazel is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Hazel is 28x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 10x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Hazel

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Hazel is een vrouwelijke naam van Engelse oorsprong die waarschijnlijk Hazelaar betekent. Hazel is een naam die is dus vernoemd is naar de hazelboom/hazelnoot. Het kan ook van het Oud-Engelse woord hæsel zijn, wat de lichtbruine kleur betekent. Denk bijvoorbeeld aan "hazel eyed" 'met lichtbruine ogen'). Historisch gezien symboliseerde een toverstok van hazelaar bescherming en autoriteit. De meisjesnaam Hazel is populair geworden in de tijd dat babys werden vernoemd naar bomen. Zo zijn toen ook bijvoorbeeld de namen Heather (vernoemd naar Heide), Myrte (naar de plant Mirte en Ivy ontstaan. Variaties op deze Engelse naam zijn onder andere Hazelle, Hasel en Heizle. Beroemde mensen met de naam Hazel zijn onder andere Hazel Hayes (Ierse Youtube ster) Hazel Mae Clark (atleet), Hazel Blears (Britse politicus), Hazel Perfect (Britse wiskundige), Hazel O'Leary (voormalig minister van Energie van de Verenigde Staten) en Hazel Mae Gagulada (Canadese sportverslaggever). De naam is ook erg populair bij BA-ers (Bekende Amerikanen) als naam voor hun kind. Julia Roberts noemde in 2004 1 van haar tweelingen Hazel (Hazel Patricia Moder). Jason Castro noemde zijn dochter in 2015 Hazel Lucia Castro. Emily Blunt en John Krasinski deden hetzelfde in 2016. In Nederland kennen we de naam Hazel met name Hazel Grace Lancaster, de hoofdpersoon uit de mooie roman en film, The Fault in Our Stars van John Green.

Beroemdheden met de naam Hazel

Hazel O'Connor
Zangeres

Hazel Thereasa O'Connor (geboren 16 mei 1954) is een Britse singer-songwriter en actrice. Ze werd begin jaren tachtig beroemd met hitsingles "Eighth Day", "D-Days" en "Will You?" Ze speelde ook in de film Breaking Glass uit 1980.

Hazel Crowney
Actrice

Hazel Crowney, ook wel gespeld als Hazel Croney, is een Brits model en filmactrice die in veel advertentiecampagnes en enkele Bollywood-films is verschenen.

Hazel Gordy Jackson
Model

Hazel Gordy Jackson is de dochter van Motown-producent Berry Gordy en ex-echtgenote van zanger Jermaine Jackson.

Hazel Hayes
Social Media Celeb

Hazel Hayes is een Ierse YouTube-persoonlijkheid, filmmaker, auteur en presentator. Ze staat bekend om haar interviewserie Tipsy Talk op haar YouTube-kanaal, evenals haar series en korte films. Haar debuutroman Out Of Love verscheen in 2020.

Boeken met de naam Hazel

Little witch Hazel
Auteur: Phoebe Wahl

"Little Witch Hazel is een kleine heks die in het bos leeft en grote en kleine wezens helpt. Ze is een vroedvrouw, een onverschrokken ontdekkingsreiziger, een harde werker en een vriendelijke vriend. In dit boek van vier seizoenen redt Little Witch Hazel een verweesd ei , gaat zeilen op een vlot, lost het mysterie van een spookachtige boomstronk op en doet huisbezoeken aan mede-bosbewoners. Maar als kleine toverhazelaar zelf hulp nodig heeft, krijgt ze die dan op tijd?"

Hazel en het kreeftenraadsel
Auteur: Odo Hirsch

Als er twee reusachtige kreeften worden gestolen uit het aquarium van visboer Petrusca, raakt hij zo in de put, dat niemand er iets van begrijpt. Volgen Hazel kan dat niet alleen maar door de diefstal komen. Samen met haar vriend de Jak gaat ze op onderzoek. Hun enige aanknopingspunt is een briefje in geheimschrift dat op het lege aquarium was achtergelaten. Kan de Jak de code kraken?

Films met de naam Hazel

Frankie & Hazel (2000)

Frankie & Hazel is een film uit 2000 van regisseur JoBeth Williams. De twee twaalfjarige vriendinnen Francesca 'Frankie' (Barton) en Hazel (Uribe) groeien op in een stadje dat zijn beste tijd gehad heeft. Frankie wil graag danseres worden en Hazel denkt erover de plaatselijke politiek in te gaan.

Hazel

Hazel is een Amerikaanse sitcom over een pittige inwonende meid genaamd Hazel Burke (gespeeld door Shirley Booth) en haar werkgevers, de Baxters. De serie van vijf seizoenen en 154 afleveringen werd uitgezonden in prime time van 28 september 1961 tot 11 april 1966 en werd geproduceerd door Screen Gems. De eerste vier seizoenen van Hazel werden uitgezonden op NBC en het vijfde en laatste seizoen werd uitgezonden op CBS. De show was gebaseerd op de gelijknamige strip uit één paneel van cartoonist Ted Key, die verscheen in The Saturday Evening Post.

Hoe spel ik de naam Hazel?

Internationaal alfabet

 • H Havanna
 • A Amsterdam
 • Z Zürich
 • E Edison
 • L Liverpool

Nederlands alfabet

 • H Hidde
 • A Ali
 • Z Zeynep
 • E Eva
 • L Lorenzo

NAVO-alfabet

 • H Hotel
 • A Alfa
 • Z Zulu
 • E Echo
 • L Lima

Zo spel je Hazel met gebarentaal.

gebarentaal letter h
gebarentaal letter a
gebarentaal letter z
gebarentaal letter e
gebarentaal letter l

Zo schrijf je Hazel in braille

h
a
z
e
l

Zo sein je Hazel in morsecode

· · · ·
· —
— · — —
·
· — · ·

Zo sein je Hazel met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter h
nautische vlag letter a
nautische vlag letter z
nautische vlag letter e
nautische vlag letter l

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Hazel bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een H

Top 10 meisjesnamen met 5 letters