Avery Geboortekaartje naam Avery u2

Betekenis Avery

Heerser van elven, heersend over bovenaardse wezens
Meer informatie

Geslacht

Avery wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Avery is Engels

Naamsopbouw

Avery is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, e) en 3 medeklinkers (v, r, y).

Populariteit van de naam Avery

Avery is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Avery in 2023.

 • Avery is 16x gegeven als voornaam in 2023

Avery wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Avery

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Avery is een mooie en stoere meisjes en jongensnaam. De naam Avery is een Engelse naam en betekent "heerser van de elfen". Wereldwijd winnen de dochters bij bijna alle ouders met deze naam. 3 van de 4 keer gaat de naam naar een meisje. Alleen in Frankrijk en Duitsland wordt de naam net iets vaker aan een zoon dan aan een dochter gegeven. Dit komt omdat Avery ioorspronkelijk een jongensnaam in Engeland, Frankrijk en Duitsland is geweest en dateert uit de 16e eeuw toen de naam werd afgeleid van de naam Alfred. De vrouwelijke vorm was zeldzaam in Europese landen, en werd meestal gebruikt met de vrouwelijke alternatieve spelling Averie of Averi. Avery is ontstaan ​​in de Middeleeuwen als een Normandisch-Franse uitspraakvariant van de Angelsaksische naam Alfred en de oud-Germaanse naam Alberich. De elementen aelf, wat "elf" betekent en ric, wat "heerser" betekent, geven Avery zijn betekenis. Hoewel Avery door velen als een achternaam wordt beschouwd, was het eerst een voornaam. Het werd gebruikt als een familienaam toen Engeland achternamen begon te eisen. Hoewel deze unisex-naam al een paar decennia bestaat, is Avery nu een populaire naam voor meisje. De vrouwelijke Avery heeft een snelle opkomst gehad. In Nederland knalt de naam omhoog sinds ongeveer 2010. Angie Harmon en Jason Sehorn zijn misschien allemaal begonnen toen ze de naam in 2005 voor hun dochter kozen, net zoals ze deden met dochters Finley en Emery. Amy Locane gebruikte de naam in 2009 en nu heeft Dr. Phil een kleindochter genaamd Avery. Op 30 Rock had Elizabeth Banks een uitgebreide cameo met de glamoureuze verloofde van Alec Baldwin, Avery Jessup. Bekende dragers van de naam zijn verder Avery Brundage, oud voorzitter van het Olympisch Comite, Avery Brooks (acteur) en Averysunshine (zangeres).

Beroemdheden met de naam Avery

Dakota Goyo
Acteur

Dakota Avery Goyo (Toronto, 22 augustus 1999) is een Canadees acteur. Hij is bekend voor zijn rollen als Max Kenton in de film Real Steel en Jesse Barrett in de film Dark Skies. Ook heeft hij de stem van Jamie in de DreamWorks Animatie film Rise of the Guardians ingesproken. Goyo is geboren in Toronto, Ontario, Canada als zoon van Debra, een voormalig model en zangeres die ook zijn manager is en David Goyo.

Avery Brooks
Acteur

Avery Brooks is een Amerikaans acteur, regisseur en baritonzanger. Hij is gehuwd met Vicki Lenora, samen hebben ze drie kinderen.

Avery Haines
Journalist

Avery Hayward Haines is een in Amerika geboren, Canadese televisiejournalist en momenteel hoofdredacteur, onderzoeksjournalist en presentator van Canada's langstlopende en meest bekeken CTV-nieuwsmagazineserie W5.

Averysunshine
Zangeres

Denise Nicole White, professioneel bekend als AverySunshine, is een Amerikaanse zangeres, songwriter en pianiste.

Boeken met de naam Avery

Het Avery Shaw-experiment
Auteur: Kelly Oram

Omdat Aiden haar hart gebroken heeft, besluit Avery voor een schoolproject het fenomeen liefdesverdriet te onderzoeken. Ze heeft alleen nog een partner nodig. Daar is plots Aidens oudere broer… Het Avery Shaw eXperiment is een heerlijke en grappige YA-roman van de auteur van Cinder & Ella. Avery Shaw is al jaren verliefd op haar beste vriend Aiden; ze wacht alleen op het goede moment om hem dat te vertellen. Wanneer Aiden opbiecht dat hij een vriendin heeft, is ze dan ook in shock. Om over haar gebroken hart heen te komen, besluit Avery voor een schoolproject te onderzoeken of de zeven stadia van rouwverwerking ook gelden voor liefdesverdriet. Maar met wie moet ze dit experiment doen, nu Aiden niet meer met haar wil samenwerken? Gelukkig is daar Aidens oudere broer Grayson. Ineens lijkt deze irritant knappe player dé oplossing voor haar problemen. Of beginnen die nu pas echt?

Gabriel Avery - Zakkenroller eersteklas
Auteur: J.J. Arcanjo, Barbara Lampe

Is een dief ooit echt te vertrouwen? De twaalfjarige wees Gabriel Avery is een briljante zakkenroller, een vaardigheid die hij gebruikt om zijn meestal lege maag te vullen. Op een dag wordt hij gesnapt. Maar in plaats van te worden gearresteerd, wordt hij door de mysterieuze Caspian Rover uitgenodigd om naar Roversborg te gaan – een school voor toekomstige Robin Hoods. Daar worden leerlingen getraind in het openbreken van sloten, oplichterij en vervalsing, allemaal met de bedoeling om de strijd aan te knopen met slechte mensen en daarmee onschuldigen te helpen. Maar... kun je een dief ooit echt vertrouwen? En hoe meer Gabriel over zijn eigen geschiedenis te weten komt, hoe verwarrender die lijkt. Dit eerste jaar op Roversborg leert Gabriel heel veel over zichzelf – en over vriendschap, eerlijkheid en criminaliteit. Met de wedstrijd die speelt op school en de mysteries die er rondwaren wordt het een jaar om nooit te vergeten!

Films met de naam Avery

Avery (2021)

Avery is een Amerikaanse film uit 2021 van regisseur Christine Wood. Avery merkt dat ze verliefd is op een acteur in een avant-garde theaterstuk, maar beseft dat ze zich niet tot hem aangetrokken voelt, maar dat ze hem wil zijn. Ze vindt haar kracht door in zijn ervaring te stappen. Deze film gaat over een jonge vrouw die haar mannelijkheid ontdekt.

Avery (2016)

Avery is een film van regisseur Patrick Letterii. Avery is een film over een meisje dat haar toevlucht zoekt in de buitenwijken van New York City in de Rockaways, een strandbuurt vol kleurrijke personages, eerlijke gesprekken en een ander levensritme. Door verschillende perspectieven, beelden en auditieve signalen leren we hoe een nieuwe plek de gemoedstoestand van een persoon kan veranderen, door actief te luisteren, en hoe een verandering van tempo soms het meest waardevolle geschenk is.

Namen die lijken op Avery

Evert

Hoe spel ik de naam Avery?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • V Valencia
 • E Edison
 • R Roma
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • V Valentijn
 • E Eva
 • R Ruben
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • V Victor
 • E Echo
 • R Romeo
 • Y Yankee

Zo spel je Avery met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter v
gebarentaal letter e
gebarentaal letter r
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Avery in braille

a
v
e
r
y

Zo sein je Avery in morsecode

· —
· · · —
·
· — ·
— · — —

Zo sein je Avery met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter v
nautische vlag letter e
nautische vlag letter r
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Avery bekijken?

Top 3 unisex met een A

Top 20 unisex met 5 letters