Unisex namen met een F

Unisex die beginnen met letter F waslijn

Unisex namen die beginnen met de letter F

We hebben de leukste overzichten van alle unisex namen die beginnen met de letter F. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een unisex die beginnen met een F. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 unisexnamen die beginnen met een F op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een F op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle unisex namen met de beginletter F.

Top 10 unisex namen met een F van mei 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van unisex op babynamen.nl 1.45% begint met de letter F?

Geboortekaartjes met de de letter f

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle unisex op babynamen.nl die beginnen met een F

Unisex naam met een F

Een unisex naam (ook bekend als epicene, gender-neutrale of androgyne naam) is een voornaam die kan worden gebruikt door een persoon, ongeacht diens geslacht. Sommige landen hebben wetten die het gebruik van uniseks namen voorkomen, waardoor ouders hun kinderen seks specifieke namen moeten geven. In Nederland is dat gelukkig niet het geval, lees dus gauw verder voor unisex namen met een F!

Historie

De letter F zoals we die vandaag de dag kennen, gaat terug op de Semitische “wâw”. Men vermoedt dat dit teken aanvankelijk een haak representeerde of een knots, zoals ze ook wordt voorgesteld in de Egyptische hiërogliefen. De oorspronkelijke uitspraak was die van een /v/ en een /w/.
Deze fricatief is nu de 6de letter van ons alfabat, dat in oorsprong een Latijnse creatie is. De letter is hier voortgekomen van bij de Etrusken, die haar uitspraken als /w/, net zoals de Grieken later ook zouden doen. Een F heette toen “digamma” en bestond als teken uit 2 op elkaar gestapelde Γ’s. Door klankverandering verdween deze letter. Het internationale alfabet spreekt altijd van de F van “Foxtrot”. In het telefoonalfabet is het de F van “Ferdinand”.

De uniseks naam

Namen kunnen verschillende seksebetuigingen hebben van land tot land of van taal tot taal. Bijvoorbeeld, de Italiaanse mannelijke naam Andrea (afgeleid van het Griekse Andreas) wordt in veel andere landen begrepen als een vrouwelijke naam.
Ouders kunnen hun kind verder een naam geven ter ere van een persoon van een ander geslacht. Het is mogelijk dat de naam hierdoor androgyne wordt. Christenen, met name katholieken, kunnen hun kind bijvoorbeeld een tweede, middennaam geven van het andere geslacht. Zo wordt een ​​zoon hier wel eens “Marie” of “Maria” genoemd ter ere van de Maagd Maria of “Anne” voor Sint-Anna. Een dochter bijvoorbeeld “José” genoemd worden ter ere van Sint-Jozef of “Jean” ter ere van Johannes de Doper.

Homofonen

Sommige mannelijke en vrouwelijke namen zijn, tot slot, homofonen. Zij worden voor beide geslachten hetzelfde uitgesproken, maar anders gespeld, zoals “Yves/Eve” in het Engels. Deze namen zijn niet altijd uniseks namen. Voorbeelden van uniseks namen met een F vind je hieronder.

Hoeveel unisex beginnen met de letter F?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun kind kiezen die begint met de letter F. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je kijkt. Bij babynamen.nl hebben we de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. Van alle zoekopdrachten op unisex op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 1.45% met de letter F!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Unisex namen op alfabet