Soy Geboortekaartje naam Soy u2

Betekenis Soy

Ik ben, plant
Meer informatie

Geslacht

Soy wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Soy is Spaans

Naamsopbouw

Soy is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter S en is opgebouwd uit 1 klinkers (o) en 2 medeklinker (s, y).

Populariteit van de naam Soy

Soy is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Soy in 2023. De naam Soy is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Soy is 42x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Soy

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Soy is een mooie, speciale jongensnaam en meisjesnaam. Speciaal want de naam word weinig gegeven door ouders. In Nederland , Canada en Duitsland vaak een jongensnaam, in Italiē en Argentinië vaker een meisjesnaam. De betekenis van de naam “Soy” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. In het Spaans betekent Soy 'Ik ben' en soja is in het Engels Soy, dus Soy is ook de plant van de Soja boon. Andere bekende dragers van de naam zijn onder meer de acteurs Soy Vussa en Soy Kounlavong. In Nederland kennen we vooral Soapie en Wie is de Mol deelnemer Soy Kroon. En het verhaal over zijn naam geeft mooi weer hoe een aantal nieuwe namen zo maar zijn ontstaan in Nederland... Soy is niet echt een naam die je elke dag hoort, dus willen we graag van Soy weten hoe het zit. “Ik was de eerste Soy in Nederland die geboren werd”, vertelt de soapie lachend. Zij naam is ook eigenlijk een grapje.  “Mijn ouders die hadden zoiets van als we ooit een kind krijgen wat moeten we dan doen? Welke naam? En toen dachten ze 'weet je wat, we doen gewoon niet moeilijk en draaien onze namen om'.” Zo gezegd, zo gedaan! De vader van Soy heet Jos, waardoor de naam Soj ontstond. Als de ouders van Soy een tripje brengen aan het zonnige Spanje zien ze overal het woord 'soy’ staan, wat in het Spaans betekent ik ben. Ze besluiten ter plekke dat ze de ‘j’ aanpassen naar een ‘y’. “En toen dachten ze: dit hoort zo te zijn", aldus de acteur. Heel fijn dat er nu duidelijkheid is, Soy! 

Beroemdheden met de naam Soy

Soy Kroon
Acteur

Soy Kroon (Eindhoven, 18 juni 1995) is een Nederlands acteur, zanger en presentator. Kroon speelde in verschillende film- en televisieproducties zoals Hoogvliegers en Costa!! en maakte indruk met zijn zangtalent als jongste Jezus ooit in The Passion. Hij speelt in de wereldwijde Netflix-original film Oei, ik groei!. In het theater was hij te zien in onder meer Mamma Mia! en Goodbye, Norma Jeane. Hij werd vooral bekend bij het grote publiek door zijn rol van Sil Selmhorst in Goede tijden, slechte tijden en Nieuwe Tijden.

Soy Kounlavong
Regisseur

Soy Kounlavong is Duitse regisseur. Hij is onder meer bekend van de film Zwei Mütter (2013) en de serie Das kleine Fernsehspiel.

Soy Vussa
Acteur

Soy Vussa is een acteur. Hij speelt in meerdere series en films, en is onder andere bekend van de film Thus Spoke Zarathustra (2013).

Muziek met de naam Soy

Soy Mi Destino
Artiest: Mayré Martínez

Soy Mi Destino is een verzamelalbum van Mayré Martínez van de liedjes die ze zong in Latin American Idol, waarop ook een dvd staat met de live optredens van de show. Het werd begin 2007 opgenomen in Mexico en werd alleen in Mexico uitgebracht via internet en geselecteerde muziekwinkels, en in Venezuela, waar het binnenkwam op nummer 4 in de Venezolaanse muzieklijst. De eerste single, "Soy Mi Destino", werd uitgebracht in februari 2007. "Corazón Espinado" werd uitgebracht als tweede single in juli 2007.

Soy mujer
Artiest: Ha*Ash

"Soy Mujer" (vert. "Ik ben een vrouw") is een Latijns-Amerikaanse popsong opgenomen door het Amerikaanse duo Ha*Ash. Het werd voor het eerst opgenomen op Ha * Ash's eerste studioalbum "Ha * Ash" (2003), waar het werd uitgebracht als de vierde single en vervolgens opgenomen op hun live-album Primera Fila: Hecho Realidad (2014).

Films met de naam Soy

Soy Nero

Soy Nero is een Duits-Frans-Mexicaanse film uit 2016, geschreven en geregisseerd door Rafi Pitts. De film ging op 16 februari in première op het Internationaal filmfestival van Berlijn.

Soy Luna

Soy Luna is een Argentijnse telenovela die op 14 maart 2016 in première ging op Disney Channel Argentinië. De serie is gemaakt door Jorge Edelstein. De drie seizoenen zijn in Nederland en België al volledig uitgezonden. Ridder van Kooten en Shalisa van der Laan zongen Niet te Stoppen, het introlied van de Nederlands nagesynchroniseerde versie. Op 24 augustus 2017 is er een spel van Soy Luna uitgekomen genaamd Soy Luna - Tu Historia maar in App formaat.

Geografie met de naam Soy

Dorp: Soy

Soy (Waals: Swè) is een dorp in de Belgische provincie Luxemburg en een deelgemeente van Érezée. In Soy liggen ook nog de dorpjes Biron, Fisenne en Wy.

Namen die lijken op Soy

Boy   -   Joy   -   Noy   -   Roy   -   Sam   -   Seb   -   Sef   -   Sem   -   Sen   -   Sep   -   Sev   -   Sif   -   Sil   -   Siv   -   Sky   -   Sol   -   Sola   -   Soof   -   Sora   -   Sue   -   Sy   -   Syb   -   Syd   -   Syl

Hoe spel ik de naam Soy?

Internationaal alfabet

 • S Santiago
 • O Oslo
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • S Samira
 • O Omar
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • S Sierra
 • O Oscar
 • Y Yankee

Zo spel je Soy met gebarentaal.

gebarentaal letter s
gebarentaal letter o
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Soy in braille

s
o
y

Zo sein je Soy in morsecode

· · ·
— — —
— · — —

Zo sein je Soy met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter s
nautische vlag letter o
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Soy bekijken?

Top 9 unisex met een S

Top 9 unisex met 3 letters