Unisex namen met een B

Unisex die beginnen met letter B waslijn

Unisex namen die beginnen met de letter B

We hebben de leukste overzichten van alle unisex namen die beginnen met de letter B. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een unisex die beginnen met een B. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 unisexnamen die beginnen met een B op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een B op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle unisex namen met de beginletter B.

Top 8 unisex namen met een B volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle unisex van vorig jaar 12.01% begint met een B?

Top 10 unisex namen met een B van juni 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van unisex op babynamen.nl 3.70% begint met de letter B?

Geboortekaartjes met de de letter b

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle unisex op babynamen.nl die beginnen met een B

Unisex namen met de beginletter B

Van het mooie en gedurfde tot de meest briljante unisex namen met een B, er bestaat een lange lijst aan zowel jongens- als meisjesnamen en ook een uniseks naam is al langer geen taboe meer. Het voordeel voor meisjes met een unisex naam met een B kan helpen in het opbouwen van haar latere carrière. Voor jongens is het wat minder leuk om door het leven te gaan met een meisjesnaam. Toch is sinds 1985 het gebruik van unisex namen enorm in populariteit gestegen.

Populaire unisex namen die beginnen met een B

  • Baily
  • Beau (of Bo)
  • Blue
  • Baily
  • Bobbie
  • Bauke

De geschiedenis van de letter B in een notendop

Het is leuk om te weten dat namen die beginnen met een B de hieronder beschreven geschiedenis van de letter B voor een stuk met zich meedragen:

De letter B maakte meer dan 3000 jaar geleden deel uit van het fonetisch alfabet. In die tijd had de letter B ook een ander uitzicht, maar maakte wel nog het geluid van B en werd ook gezien als de tweede in het alfabet. De vorm van de letter B leek eerder op de plattegrond van een huis. De Hebreeuwse naam die de letter toen droeg, namelijk ‘beth’ (soms ook ‘bet of bayt), betekende dus ook ‘huis’.

In het Griekse alfabet kreeg de letter de naam bèta. Het woord bèta is in het Engels blijven hangen en verwijst naar de tweede plaats van iets. Bijvoorbeeld, in de astronomie neemt de tweede helderste ster in een groep sterren deze naam aan, zoals in Beta Centauri of Beta Tauri. In de technologische industrie verwijst bèta dan weer naar de versie van een programma of toepassing die aan een kleine groep gebruikers wordt getoond, voordat deze beschikbaar is voor het grote publiek. Het uitrollen van deze versies worden beta-testen genoemd.

Betekenis van de letter B vandaag

Tegenwoordig wordt de letter B in onze huidige maatschappij gezien als het overblijvende nummer twee, zoals plan B, B-film, B-roll, enz. Plan B ging halverwege de 19e eeuw over naar het Engels om naar een tweede plan te verwijzen in een reeks plannen, maar na verloop van tijd veranderde de betekenis en kreeg het de betekenis van ​​alternatief plan of strategie. B-films waren oorspronkelijk de tweede film van een film, hoewel de term nu een bredere betekenis heeft, meer in de zin van films met een beperkt budget. B-roll is een filmindustrie-term voor aanvullend beeldmateriaal dat veel wordt gebruikt in televisieshows en documentaires die een scène bepalen en begeleid kunnen worden met elke voice-over of achtergrondmuziek.

Hoeveel unisex beginnen met de letter B?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun kind kiezen die begint met de letter B. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je kijkt. Bij babynamen.nl hebben we de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. Van alle zoekopdrachten op unisex op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 3.70% met de letter B!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Unisex namen op alfabet