Mads Geboortekaartje naam Mads j2

Betekenis Mads

Geschenk van God (van de Hebreeuwse naam Mattityahu)
Meer informatie

Geslacht

Mads wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Mads is Scandinavisch

Mads is afgeleid van de naam Mats

Naamsopbouw

Mads is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 1 klinker (a) en 3 medeklinkers (m, d, s).

Populariteit van de naam Mads

Mads is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Mads tussen 2011 en 2023. De naam Mads is minder populair geworden.

 • Mads is 43x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 8x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Mads

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Mads is een mooie jongensnaam. De naam Mads is een jongensnaam van Scandinavische afkomst. Ouders in Denemarken kiezen de naam het vaakst, en ook in Noorwegen komt de naam vaak voor. Nederland staat op een mooie 3e plek qua aantallen Mads per jaar, meteen gevolgd door België en Duitsland. De naam Mads is een verkleinwoord van de Hebreeuwse naam Matthew, wat 'geschenk van God' betekent. De vorm Mattheus is uit het Grieks Matthaios. De naam Mattheus komt oorspronkelijk van de Hebreeuwse naam Mattityahu, wat 'geschenk van Jahweh' of 'geschenk van God' betekent. Mattheüs zelf betekent gewoon 'geschenk', hoewel er mensen zijn die zeggen dat het nog steeds 'geschenk van God' of zelfs 'geschenk van God' betekent. Mattheus betekent wat ons betreft nog steeds "geschenk van Jahweh" (van Hebreeuws "mattath/מַתָּת" = geschenk + "yah/יָה" = verwijzend naar de Hebreeuwse God). Wat de vertaling ook is, het is een naam met een sterke bijbelse oorsprong, aangezien Mattheüs een van de apostelen van Jezus was en een van de schrijvers van het Nieuwe Testament. In Nederland kennen we natuurlijk ook de variant Mats, het grote broertje van Mads. De Deense acteur Mads Mikkelsen heeft de Hollywood-schijnwerpers zeker op deze ongewone jongensnaam gericht. Mads Mikkelsen speelt onder meer de schurk van de Bond-film "Casino Royale". Verder is Mads Lange een bekende Deense koopman uit het verleden en Mads Langer een bekende muzikant. In Nederland kennen we onder meer acteur Mads Wittermans. Verder is Mads Nielsen een personage in de Netflix-serie "Dark"

Beroemdheden met de naam Mads

Mads Mikkelsen
Acteur

Mads Dittmann Mikkelsen (spreek uit als: mEhs mIklsuh[1]; IPA: [ˈmæs ˈmikl̩sn̩]?) (Kopenhagen, 22 november 1965) is een Deense filmacteur. Hij is de jongere broer van acteur Lars Mikkelsen. Hij is getrouwd met de choreografe Hanne Jacobsen en heeft twee kinderen.

Mads Lange
Ondernemer

Mads Johansen Lange, bijgenaamd de koning van Bali, (Rudkøbing (Denemarken), 18 september 1807 - Kuta (Bali, Nederlands-Indië), 13 mei 1856), was een Deense handelaar, vredestichter op Bali, ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en ontvanger van de Deense Gouden Medaille van Verdienste. Hij stamde uit een oude koopmansfamilie op Langeland.

Mads Langer
Zanger

Mads Lillelund Langer Clausen (Aabenraa, 14 januari 1984) is een Deense zanger en singer-songwriter die internationaal, waaronder in Nederland, bekend werd met een cover van "You're not alone" van de Britse band Olive.

Namen die lijken op Mads

  -   Madí

Artikelen over de naam Mads

Hoe spel ik de naam Mads?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • A Amsterdam
 • D Danemark
 • S Santiago

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • A Ali
 • D Daniël
 • S Samira

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • A Alfa
 • D Delta
 • S Sierra

Zo spel je Mads met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter a
gebarentaal letter d
gebarentaal letter s

Zo schrijf je Mads in braille

m
a
d
s

Zo sein je Mads in morsecode

— —
· —
— · ·
· · ·

Zo sein je Mads met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter a
nautische vlag letter d
nautische vlag letter s

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Mads bekijken?

Top 10 jongensnamen met een M

Top 10 jongensnamen met 4 letters