Arno Geboortekaartje naam Arno j2

Betekenis Arno

Als Een Adelaar Heersend
Meer informatie

Geslacht

Arno wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Arno is Duits

Arno is afgeleid van de naam Arnoud

Naamsopbouw

Arno is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, o) en 2 medeklinkers (r, n).

Populariteit van de naam Arno

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Arno tussen 1973 en 1977. De naam Arno is minder populair geworden.

 • Arno is 195x gegeven als voornaam in 1977

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Arno maak je ook deze 3 babynamen:
Roan - Nora - Aron

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Arno

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Arno is een korte en stoere jongensnaam. De naam Arno is afgeleid van de naam Arnoud. En Arnoud of Arnout is een jongensnaam die is samengesteld uit de Germaanse stam arn ("arend") en wald ("heersen"). De naam betekent in geheel (als Arnoald, Arnwald, Arnvald, Arnbald of Arnbold) dus zoveel als "hij die heerst als een arend" (of adelaar). De volgende namen zijn ook enkele varianten of afgeleiden van Arnoud: Aart, Arend, Arne, Arnon, Arnold, Arnoldus, Nol, Noud en Nout.De naam is niet alleen populair bij ouders in België en Nederland. Ook in Brazilië, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk is de naam geliefd. Bekende dragers van de naam vind je vooral in Nederland en België. Denk aan de Vlaamse zanger Arno, en de Nederlandse politicus Arno Rutte (nee, geen familie van). Arno is ook een atol in de Grote Oceaan, als onderdeel van de Marshal eilanden. En het is ook de naam van een rivier in Italië. Wist je dat Arno ook een lettertype is? Arno is een lettertype van Adobe door Robert Slimbach. En wist je dat Arno zelfs een merk Formule 1 wagen is geweest? Het was een Nederlandse Formule 1-auto gemaakt door Arno van Dijk.

Beroemdheden met de naam Arno

Arno van Zwam
Voetbaltrainer

Arno van Zwam is een keeperstrainer en voormalig voetbaldoelman. Van Zwam begon met voetballen bij de amateurs van Leones uit Beneden-Leeuwen. In 1992 werd hij bij de selectie van Fortuna Sittard gehaald. In het seizoen 1994/95 maakte hij daadwerkelijk zijn debuut in het eerste elftal.

Arno Babadajian
Componist

Arno Babajanian was een Sovjet- en Armeense componist en pianist. In 1971 werd hij benoemd tot Volksartiest van de USSR.

Arno Breker
Kunstenaar

Arno Breker was een van de bekendste, maar ook meest omstreden, Duitse beeldhouwers van de 20e eeuw.

Arno Rutte
Politicus

Arno Cor Lars Rutte (Hengelo, 24 april 1972) is een Nederlands voormalig Tweede Kamerlid voor de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD).

Arno
Zanger

Arnold Charles Ernest Hintjens (Oostende, 21 mei 1949 – Brussel, 23 april 2022), beter bekend onder zijn artiestennaam Arno, was een Belgische rockzanger, die vooral liedjes vertolkte in het Frans, soms in het Engels, Nederlands en sporadisch ook in het Oostends dialect.

Geografie met de naam Arno

Plaats: Arnö

Arnö is een plaats in de gemeente Nyköping in het landschap Södermanland en de provincie Södermanlands län in Zweden. De plaats heeft ongeveer 4000 inwoners.

Rivier: Arno

De Arno is een rivier in de Italiaanse regio Toscane. Zij heeft een lengte van 241 kilometer en is daarmee de langste rivier van Toscane en na de Tiber de belangrijkste rivier van Midden-Italië. De Arno ontspringt op een bergflank van de Monte Falterona. Gedurende het eerste traject stroomt zij zuidwaarts door de Casentinovallei, in de richting van de stad Arezzo. Hier maakt de rivier een bocht om vervolgens verder te stromen naar de Italiaanse westkust. Ze mondt bij de plaats Marina di Pisa uit in de Ligurische Zee. De Arno stroomt door de provincies Arezzo, Florence en Pisa. Belangrijke steden aan de rivier zijn Florence, Empoli en Pisa.

Organisaties met de naam Arno

Motorfietsen fabrikant: Arno

Arno en Red Arno zijn historische Britse merken van motorfietsen van dezelfde fabrikant. De bedrijfsnaam was: Arno Motor Co., Coventry. Arno begon in 1906 motorfietsen te produceren met 249-, 348- en 499 cc zijklep-eencilinders van 3- en 3½ pk. Ze hadden een kettingaangedreven Bosch-ontstekingsmagneet en carburateurs van Amac of B&B. Ze werden voor het eerst tentoongesteld tijdens de Stanley Show van 1908. In 1912 verscheen een 3½pk-TT-versie, maar die machine was al even verouderd als de andere modellen en had zelfs nog riemaandrijving. De Arno-motorfietsen vielen op door hun felgeel gespoten tanks, maar het TT-model kreeg in 1914 een felrode kleur en de naam van het merk veranderde toen in "Red Arno". Er kwam nog een 4½pk-versie van de TT maar na 1915 verdween het merk van de markt. Dat was niet vreemd: bijna de hele Europese motorfietsindustrie kwam tijdens de Eerste Wereldoorlog - afgezien van oorlogsproductie - stil te liggen.

Namen die lijken op Arno

Arne   -   Arnold   -   Arnoldo   -   Arnoldus   -   Arnoud   -   Arnout   -   Arnt

Naamdag van Arno

10 februari

Hoe spel ik de naam Arno?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • R Roma
 • N New York
 • O Oslo

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • R Ruben
 • N Naomi
 • O Omar

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • R Romeo
 • N November
 • O Oscar

Zo spel je Arno met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter n
gebarentaal letter o

Zo schrijf je Arno in braille

a
r
n
o

Zo sein je Arno in morsecode

· —
· — ·
— ·
— — —

Zo sein je Arno met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter n
nautische vlag letter o

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Arno bekijken?

Top 10 jongensnamen met een A

Top 10 jongensnamen met 4 letters