Tobi Geboortekaartje naam Tobi u2

Betekenis Tobi

Tobi is een Hebreeuwse naam voor jongens. Tobias is afgeleid van het Hebreeuwse Tobiah. De betekenis is `God is goed`
Meer informatie

Geslacht

Tobi wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Tobi is Hebreeuws

Tobi is afgeleid van de naam Tobias

Naamsopbouw

Tobi is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter T en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, i) en 2 medeklinkers (t, b).

Populariteit van de naam Tobi

Tobi is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Tobi tussen 2020 en 2023. De naam Tobi is minder populair geworden.

 • Tobi is 49x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 8x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Tobi

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Tobi is een mooie jongens en meisjesnaam. In de VS geven ouders de naam bijna altijd aan een jongen, in Engeland en de rest van de UK bijna altijd aan een meisje. In België en Duitsland geven ouders de naam altijd aan een jongen, in Australië en Tsjechië bijna altijd aan een meisje. Voor de naam Toby ligt het iets anders. Dat is overwegend een jongensnaam in alle landen, maar wordt in een kwart van de gevallen ook aan een meisje gegeven. In Nederland geven ouders de naam Tobi en Toby overwegend aan een zoon. Tobi wordt meestal gebruikt als een alternatieve spelling van Toby, een veel voorkomende bijnaam voor Tobias. Tobi is ddus een verkorte vorm van Tobias, van Tobiyah, wat "God is goed" betekent van het Griekse towb, wat "goed" betekent en yahweh, de Hebreeuwse naam van "God". Het wordt ook gebruikt als een samentrekking van Tobin, een Ierse achternaam die nu ook als voornaam wordt gebruikt. In de anime-serie Naruto is de naam Tobi in kanji geschreven, waardoor het de betekenis "tien staarten" heeft. Leuk weetje: Tobi is ook de minst gesproken taal ter wereld, op een eilandje onder Australië. En dan is ToBi ook nog eens de afkorting van de Tone and Break Indices, een systeem voor de transcriptie van intonatie in gesproken taal :-)

Beroemdheden met de naam Tobi

Tobi Amusan
Atlete

Oluwatobiloba Ayomide (Tobi) Amusan (Ijebu Ode, 23 april 1997) is een Nigeriaanse atlete. Ze doet aan sprinten en hordelopen, maar is voornamelijk gespecialiseerd in de 100 meter horden. Ze werd de eerste Nigeriaanse wereldkampioene in een atletiek evenement, toen ze op de wereldkampioenschappen van 2022 de 100 m horden won. Ze vestigde daarbij een wereldrecord van 12,12 seconden in de halve finale, gevolgd door een nog snellere winnende tijd van 12,06 s in de finale, die vanwege te veel rugwind niet als wereldrecord kon worden erkend. Ze was de winnares van de 100 m horden op de Gemenebestspelen van 2018, is de huidige Afrikaanse kampioene op dit onderdeel en won opeenvolgend goud op de Afrikaanse kampioenschappen atletiek van 2018 en 2022. Ze is ook tweevoudig kampioene van de Afrikaanse Spelen op de 100 m horden. Ze won in 2021 de Diamond League Trophy in Zürich op de 100 m horden en was de eerste Nigeriaanse die dit deed. Ze brak ook het toenmalige Afrikaanse record van Glory Alozie.

Tobi Vail
Muzikante

Tobi Celeste Vail is een Amerikaanse onafhankelijke muzikant, muziekcriticus en feministische activist uit Olympia, Washington. Ze was een centrale figuur in de rel-grrl-scene - ze bedacht de spelling van "grrl" - en ze startte de zine Jigsaw.

Tobi Brown aka tbjzl
Social Media Celeb

Tobit "Tobi" John Brown, beter bekend als TBJZL, is een Engelse YouTuber, streamer en internetpersoonlijkheid. Hij is ook lid en mede-oprichter van de Britse YouTube-groep die bekend staat als de Sidemen.

Tobi Stoner
Honkballer

Tobi Neal Stoner is een voormalige Major League Baseball-werper die voor het laatst speelde voor de New York Mets.

Geografie met de naam Tobi

Eiland: Tobi

Tobi is een eiland in de Palauan staat Hatohobei.[1] Met een bevolking van ongeveer 30, herbergt het alle mensen van de staat, met uitzondering van een weerbasis op Helen Island. De meeste inwoners wonen aan de westkant van het eiland en spreken Tobian. Tobi, Helen Reef (Hotsarihie), Transit Reef.

Kunst met de naam Tobi

Taal: Tobi

Het Tobi, of Tobiaans (of Hatobohei, ook wel kortweg Tobi genoemd) is een taal die door een dertigtal mensen wordt gesproken op het eilandje Tobi, helemaal in het zuiden van de Oceanische eilandenstaat Palau. Het Tobi wordt ook, zij het minder, gesproken op de Zuidwest-Eilanden (Helen Reef, Fana, Pulo Anna, Merir en Sonsorol). Nog geen dertig mensen over heel de wereld spreken het Tobiaans. Daarmee is het Tobiaans zowat de minst gesproken taal ter wereld. De taal heeft heel wat gelijkenissen met het Sonsorolees, een taal die gesproken wordt op een kleine eilandengroep even naar het noorden, eveneens in Palau. Het Tobi en het Sonsorolees hebben echter meer met het Yapees en het Chuukees gemeen dan met het Palauaans.

Namen die lijken op Tobi

Thabo   -   Tobias   -   Tobin   -   Toby

Hoe spel ik de naam Tobi?

Internationaal alfabet

 • T Tripoli
 • O Oslo
 • B Baltimore
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • T Tamara
 • O Omar
 • B Bo
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • T Tango
 • O Oscar
 • B Bravo
 • I India

Zo spel je Tobi met gebarentaal.

gebarentaal letter t
gebarentaal letter o
gebarentaal letter b
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Tobi in braille

t
o
b
i

Zo sein je Tobi in morsecode

— — —
— · · ·
· ·

Zo sein je Tobi met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter t
nautische vlag letter o
nautische vlag letter b
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Tobi bekijken?

Top 17 unisex met 4 letters