Micha Geboortekaartje naam Micha j2

Betekenis Micha

Wie Is Als God?
Meer informatie

Geslacht

Micha wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Micha is Hebreeuws

Micha is afgeleid van de naam Micah

Naamsopbouw

Micha is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, a) en 3 medeklinkers (m, c, h).

Populariteit van de naam Micha

Micha is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Micha tussen 2000 en 2023. De naam Micha is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Micha is 78x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Micha maak je ook deze 2 babynamen:

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Micha

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Micha is een mooie jongensnaam en meisjesnaam, een uniseks naam dus! In Nederland en België is Micha overwegend een naam voor een zoontje, maar zeker in Engelstalige landen vaker voor een dochter (denk oa aan Amerikaans Olympisch volleybalster Micha Hancock). De naam Micha is zowel een jongensnaam als een meisjesnaam van Hebreeuwse oorsprong, daar vaak geschreven als Micah, en betekent "wie is als de Heer". Micah is een afgekorte versie van de Hebreeuwse naam Micaiah. En die naam betekent "wie is als Jahweh?" in het Hebreeuws. Deze naam komt in het Oude Testament voor in verschillende Hebreeuwse spellingen, zowel voor mannen als voor vrouwen(oa Mikhah, Mikhayahu en dus Micha). In het Duits en Nederlands wordt Micah gespeld als Micha en wordt de ch in de naam uitgesproken als [ʃ] of [x]; de eerste komt vaker voor bij vrouwelijke namen, de laatste bij mannelijke namen. De naam komt niet zo vaak voor als Michael of Michiel. Micah is een bijbelse naam waar steeds meer ouders naar kijken als een ongebruikelijker alternatief voor Michael, dat een glanzender, levendiger beeld projecteert. Micha is de naam van een bijbelse profeet die de onderdrukking door de heersende klassen aan de kaak stelde, en werd vrij vaak gebruikt door de zeventiende-eeuwse pelgrims. In de bijbel is Micah (Micha) ook de zoon van Mefiboseth, zoon van Jonathan, zoon van Saul, de eerste koning van Israël (1 Kronieken 9:40). Andere varianten van de naam zijn onder meer Misha, Mischa en Micah. In Nederland en België wordt Micha het vaakst gekozen voor een jongentje, en Mischa voor een meisje. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Russische schrijver Micha Berdyczewski en Israëlische kunstenaar Micha Ullman. In Vlaanderen kennen we zangeres Micha Marah en in Nederland Cabaretier Micha Wertheim.

Beroemdheden met de naam Micha

Micha Marah
Zangeres

Micha Marah, artiestennaam van Aldegonda Angelina Francisca Leppens (Oosthoven, 26 september 1953), is een Belgische zangeres. In 1979 werd Marah door de BRT intern uitgekozen om België te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival van dat jaar in Jeruzalem.

Micha Ullman
Kunstenaar

Micha Ullman(n) (Tel Aviv, 1939) is een Israëlische kunstenaar. Ullman leeft en werkt in Ramat HaSharon bij de stad Tel-Aviv in Israël. Zijn werk wordt gerekend tot de kunststromingen Land art en Minimal Art. Hij kreeg in 1995 de Käthe-Kollwitz-Preis.

Micha Berdyczewski
Schrijver

Micha Josef Berdyczewski, of Mikhah Yosef Bin-Gorion, was een in Oekraïne geboren Hebreeuwse schrijver, een journalist en een geleerde.

Micha Wertheim
Cabaretier

Micha Wertheim (uitspraak: [mixaː wɛɾthɐʏm]?) (Groningen, 28 juni 1972) is een Nederlandse cabaretier, publicist en radiomaker. Hij staat bekend om zijn inventieve vormexperimenten en het metacommentaar dat hij in zijn theatershows levert op het genre cabaret.

Films met de naam Micha

Micha Wertheim: Voor Je Het Weet (2014)

Verfilming van de voorstelling van Micha Wertheim waarmee hij in 2013 rondtoerde door Nederland en België. Micha Wertheim grossiert in slimme grappen en aarzelt niet zijn publiek met dubbele bodems in verwarring te brengen. Wie een moraal wil, mag daar zelf naar op zoek gaan, want als Wertheim ergens een hekel aan heeft dan zijn het voorgekookte meningen.

Micha (2014)

Micha is een ontroerende Amerikaanse film uit 2014 van regisseur Eugene MartinDe dood van Michas' Libanese vader acht jaar geleden liet hem en zijn Mexicaanse moeder berooid achter. De plotselinge dood van zijn moeder laat hem geen andere keuze dan Mexico te verlaten en werk en een toekomst te zoeken in de Verenigde Staten. Micha probeert de noordelijke route van migrerende werknemers en dienstverlenende werknemers te volgen om een ​​leven voor zichzelf op te bouwen in Texas. Na een verblijf op straat in Brownsville en Dallas, belandt Micha in het kleine stadje Denton, Texas, waar hij een dakloze jonge vrouw ontmoet, Penny, die hem helpt te leren overleven en gemeenschap te vinden.

Namen die lijken op Micha

  -   Mako   -   Michael   -   Michel   -   Michi   -   Mika   -   Mike

Naamdag van Micha

29 september

Hoe spel ik de naam Micha?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • I Italia
 • C Casablanca
 • H Havanna
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • I Iris
 • C Celine
 • H Hidde
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • I India
 • C Charlie
 • H Hotel
 • A Alfa

Zo spel je Micha met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter i
gebarentaal letter c
gebarentaal letter h
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Micha in braille

m
i
c
h
a

Zo sein je Micha in morsecode

— —
· ·
— · — ·
· · · ·
· —

Zo sein je Micha met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter i
nautische vlag letter c
nautische vlag letter h
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Micha bekijken?

Top 10 jongensnamen met een M

Top 10 jongensnamen met 5 letters