Grace Geboortekaartje naam Grace m2

Betekenis Grace

Bekoorlijkheid, Charme, Bevalligheid, Genade
Meer informatie

Geslacht

Grace wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Grace is Latijn

Naamsopbouw

Grace is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter G en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, e) en 3 medeklinkers (g, r, c).

Populariteit van de naam Grace

Grace is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Grace tussen 2015 en 2023. De naam Grace is minder populair geworden.

 • Grace is 21x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Grace

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Grace is een bekoorlijk mooie meisjesnaaam. Dus op zoek naar een naam voor je dochtertje die de perfecte mix is ​​van vintage en modern? Grace is een elegante keuze om te overwegen. De naam Genade is van Latijnse oorsprong en werd voor het eerst gebruikt als een verwijzing naar de uitdrukking 'Gods Grace - Gods genade'. De betekenissen van Grace omvatten verder bekoorlijk, charme, goedheid en vrijgevigheid. In de Griekse mythologie is de naam Grace verbonden met schoonheid en vreugde. De Gratiën (Kharites) zijn charmante godinnen in de Griekse mythologie. Ze worden meestal gezien als dochters van de oppergod Zeus en de oceanide Eurynome. Met hun eigenschappen maakten ze de wereld een stukje mooier. De Romeinen kenden de godinnen als de Gratiae. De Romeinen kenden de godinnen als de Gratiae. Volgens hen waren zij de dochters van Bacchus en Venus.. De naam Grace is dus een vrouwelijke naam van Latijnse oorsprong. De betekenis van Grace is meervoudig, onder andere Charme en Genade. De naam Grace werd voor het eerst gegeven als een verwijzing naar de 'genade van God'. Alternatieve spellingen van de naam Grace zijn Grayce, Grayse, Gracia, Graciella, Grazia en Graziella . Veel voorkomende bijnamen van de naam Grace zijn Gracie, Gray en Gigi. De naam Grace wordt vaak geassocieerd met vrouwelijkheid, allure en verfijning. De meest bekende figuren met deze naam belichamen deze betekenissen en verpersoonlijken hun definitie. Beroemde mensen met de naam Grace variëren van schrijvers, acteurs en royalty's. Beroemde mensen met de naam Grace zijn onder andere actrice Grace Kelly, prinses van Monaco en zangeres Grace Slick en Grace Jones. Schrijvers en dichters genaamd Grace zijn Grace Bauer, Grace Noll Crowell, Grace Lumpkin en Grace Ingalls. Grace Phipps en Grace Zabriskie zijn Amerikaanse actrices. En Grace Adler is het hoofdpersonage in de serie Will& Grace.

Beroemdheden met de naam Grace

Graces
Godin

De drie Gratiën (de Charites /ˈkærɪtiːz/ (Χάριτες [kʰáritɛs]), enkelvoud Charis, of Graces) zijn charmante godinnen in de Griekse mythologie. Het aantal Gratiën, ook wel de trits der Bevalligheden genoemd, varieert in de klassieke verhalen. De meeste bronnen, onder meer die van de Griekse dichter Hesiodus, vermelden dat er drie godinnen zijn. Hun namen en karakters zijn ontleend aan een positieve eigenschap. Zo heten ze Aglaia (pracht), Euphrosyne (lieflijkheid) en Thaleia (opgewektheid). Naast dit drietal zijn er volgens andere verhalen nog een aantal jongere Gratiën, waaronder de vrouw van de god Hephaistos: Kharis (charmant) en Pasiphaë (ontspanning), die getrouwd was met de god van de slaap.

Grace Kelly
Actrice

Grace Patricia Kelly was een Amerikaanse actrice die later de gemalin werd van prins Reinier III van Monaco. In het Nederlandse en Duitse taalgebied is zij ook bekend als prinses Gracia, maar officieel is haar voornaam altijd Grace gebleven.

Boeken met de naam Grace

Iris Grace
Auteur: Arabella Carter-Johnson

Arabella Carter-Johnson is professioneel fotograaf en de moeder van Iris Grace, 5 jaar en zwaar autistisch. Carter-Johnson heeft de ontwikkeling van haar dochter bijgehouden in dagboeken en foto's. Iris communiceert nauwelijks en lijkt volkomen gevangen in haar eigen wereld, maar door haar vriendschap met de kat Thula kruipt Iris uit haar schulp, groeit haar zelfvertrouwen en begint ze de wereld te ontdekken. Dit leidt tot haar kennismaking met de mogelijkheden van verf. Uren per dag schildert Iris met Thula aan haar zijde. Haar gevoel voor kleur en haar Monet-achtige schilderijen zijn fenomenaal.

Films met de naam Grace

Grace en Frankie

Grace and Frankie is een Amerikaanse televisieserie uit 2013 ontwikkeld door Marta Kauffman en Howard J. Morris voor de streamingdienst Netflix. De serie werd al voor talloze prijzen genomineerd, echter is het tot nog toe alleen Jane Fonda gelukt om een prijs winnen; voor beste actrice op de OFTA Awards van 2015. Zolang ze zich kunnen herinneren, liggen Grace (Jane Fonda) en Frankie (Lily Tomlin) met elkaar overhoop. Maar hun relatie verandert plotseling als ze horen dat hun echtgenoten Robert (Martin Sheen) en Sol (Sam Waterston) op elkaar verliefd zijn geworden en om een scheiding vragen, zodat ze met elkaar kunnen trouwen. Als de wereld van de vrouwen uit elkaar valt, is het enige waar ze echt op kunnen bouwen, elkaar.

Grace (2018)

Grace is een film ui 2018 van regisseur Devin Adair. Charlie is een eens beroemde schrijver die lijdt aan een schrijversblok. Met zijn boekvoorschot stuurt Charlie's beste vriend en agent, Bernie, hem de aspirant-schrijver Dawn als assistente, in de hoop dat ze hem zal inspireren om te gaan schrijven. De twee zijn aanvankelijk elkaars tegenpolen. Dawn ziet Charlie als bevoorrecht en verwend en Charlie ziet Dawn als strijdlustig en bemoeiend. Terwijl ze elkaar beter leren kennen, helpen Charlie en Dawn elkaar om de essentiële waarheden in hun leven te ontdekken die ze allebei proberen te vermijden.

Namen die lijken op Grace

Graça

Hoe spel ik de naam Grace?

Internationaal alfabet

 • G Gallipoli
 • R Roma
 • A Amsterdam
 • C Casablanca
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • G Guus
 • R Ruben
 • A Ali
 • C Celine
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • G Golf
 • R Romeo
 • A Alfa
 • C Charlie
 • E Echo

Zo spel je Grace met gebarentaal.

gebarentaal letter g
gebarentaal letter r
gebarentaal letter a
gebarentaal letter c
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Grace in braille

g
r
a
c
e

Zo sein je Grace in morsecode

— — ·
· — ·
· —
— · — ·
·

Zo sein je Grace met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter g
nautische vlag letter r
nautische vlag letter a
nautische vlag letter c
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Grace bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een G

Top 10 meisjesnamen met 5 letters