Taylor Geboortekaartje naam Taylor u2

Betekenis Taylor

Kleermaker
Meer informatie

Geslacht

Taylor wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Taylor is Engels

Naamsopbouw

Taylor is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter T en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, o) en 4 medeklinkers (t, y, l, r).

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Taylor

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Taylor is een mooie jongensnaam en meisjesnaam. Een mooie uniseks naam dus! Taylor is een unisex-voornaam die voornamelijk wordt gebruikt in Engelssprekende landen, waaronder Engeland en Wales, Schotland, Ierland, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Wat we vaak zien is dat in alle Engelstalige landen dan de naam in meerderheid aan een zoontje of dochtertje wordt gegeven. Bij Taylor is dat niet zo. In de VS is het 3 van de 4 keer een meisjesnaam, in de UK 3 van de 5 keer een jongensnaam. In Canada en Australië overwegend een meisjesnaam, in Nieuw Zeeland weer veel vaker een jongensnaam. In Frankrijk en Brazilië veel vaker een jongensnaam. In Nederland 2 van de 3 keer de naam voor een dochter. Veel Engelse voornamen zijn afgeleid van familienamen of achternamen. En die familienamen of achternamen zijn vaak weer te herleiden naar een locatie (regio, stad of dorp), een omschrijving van een locatie (in bos, bij water, op de hei), een beroep of een uiterlijk kenmerk (rood haar, donkere huid, grote neus (ja, echt waar)). Zo ook met de naam Taylor. Begonnen als achternaam voor iemand met het beroep Kleermaker, is de naam later ook verworden tot voornaam. Eerst voor jongens, later voor meisjes. Taylor Swift houdt de naam in de schijnwerpers en Tay is een charmante bijnaam. Taylor Lautner is een bekende Amerikaanse acteur. Garth Brooks en Bryan Cranston hebben dochters genaamd Taylor; Taylor Schilling speelt Piper Chapman in Orange is the New Black. De naam Taylor is ook goed gebruikt voor personages in Amerikaanse en nu enkele Australische soapseries. Varianten zijn onder meer Tayla en Taylah; beide zijn vrouwelijk. Verder is Taylor een plaats in wel 14 Amerikaanse Staten, en is de Taylorreeks in de analyse, een deelgebied van de wiskunde, de voorstelling of benadering van een functie als een machtreeks waarvan de coëfficiënten worden berekend uit de waarden van de afgeleiden van deze functie in een bepaald punt.

Beroemdheden met de naam Taylor

Taylor Swift
Zangeres

Taylor Alison Swift (Reading (Pennsylvania), 13 december 1989) is een Amerikaans singer-songwriter, muzikant, regisseuse, dichteres en actrice. Ze werd internationaal bekend met de single "Love Story" (2008), en scoorde daarna nog diverse hits. Ze is 1 van de meest succesvolle artiesten ooit, en won alle vele muziekprijzen.

Taylor Dayne
Zangeres

Taylor Dayne is een Amerikaanse zangeres. Taylor Dayne is het pseudoniem van Leslie Wunderman. Dayne scoorde in 1988 met haar single Tell it to my heart. Deze single kwam in veel landen, waaronder Nederland, op de nummer 1-positie in zowel de Nederlandse Top 40 als de Nationale Hitparade Top 100. De opvolger Prove your love was op donderdag 14 april 1988 TROS Paradeplaat op Radio 3 en werd ook een grote hit.

Taylor Lautner
Acteur

Taylor Daniel Lautner is een Amerikaans acteur. Hij is het bekendst door zijn vertolking van Jacob Black in de Twilight-filmserie. Eerder was hij onder andere te zien in familiefilms als The Adventures of Sharkboy and Lavagirl en Cheaper by the Dozen 2.

Taylor Momson
Zangeres

Taylor Momsen is een Amerikaans zangeres en actrice. Ze werd genomineerd voor onder meer een Saturn Award voor haar rol in How the Grinch Stole Christmas!.

Films met de naam Taylor

Taylor (2005)

Taylor is een film uit 2005 van regisseur Mark Roemmich. Een mysterieuze vrouw arriveert in een klein bergstadje om een ​​herdenking bij te wonen of misschien gewoon om een ​​oplossing voor haar eigen leven te vinden. Ze logeert in een bed & breakfast gerund door een recente weduwnaar en er ontstaat een relatie. In sommige steden vermoeden mensen een romance, anderen willen gewoon dat dit mysterieuze meisje weggaat zonder duidelijke reden, behalve dat ze een buitenstaander is. Het mysterie ontrafelt en de aanwezigheid van het meisje is gehuld in een diepere behoefte die ze heeft. Wat is haar connectie met deze stad, deze mensen?

Geografie met de naam Taylor

Plaats (City): Taylor (Texas)

Taylor is een plaats (city) in de Amerikaanse staat Texas, en valt bestuurlijk gezien onder Williamson County. In Taylor Texas leven ongveeer 14.300 mensen.

Plaats (City): Taylor (Arizona)

Taylor is een plaats (town) in de Amerikaanse staat Arizona, en valt bestuurlijk gezien onder Navajo County. Taylor kent ongeveer 3800 inwoners.

Organisaties met de naam Taylor

Gitaarmerk: Taylor Guitars

Taylor Guitars is een gitaarmerk uit Californië, VS. Het merk werd opgericht in 1974 door Bob Taylor en zijn compagnon Kurt Listug. Taylor maakte al enige tijd gitaren en was de beste gitaarbouwer van de twee, en daarom was het logisch dat het bedrijf naar hem genoemd werd. Taylor is gespecialiseerd in akoestische gitaren and semi-hollow elektrische gitaren en produceert ook hybride modellen. Bekende modellen van Taylor zijn de GS Mini en de 814ce. In 2018 introduceerde Taylor een nieuwe gepatenteerde bebalking, de zogenaamde "V-Class bracing". In 2019 werkten er meer dan 900 mensen voor Taylor Guitars, in de plaats El Cajon, en Tecate, Mexico. De gitaren van Taylor worden over de hele wereld verkocht. Taylor heeft een Europees kantoor in Amsterdam.

Namen die lijken op Taylor

Taylar   -   Tyler

Hoe spel ik de naam Taylor?

Internationaal alfabet

 • T Tripoli
 • A Amsterdam
 • Y Yokohama
 • L Liverpool
 • O Oslo
 • R Roma

Nederlands alfabet

 • T Tamara
 • A Ali
 • Y Yfke
 • L Lorenzo
 • O Omar
 • R Ruben

NAVO-alfabet

 • T Tango
 • A Alfa
 • Y Yankee
 • L Lima
 • O Oscar
 • R Romeo

Zo spel je Taylor met gebarentaal.

gebarentaal letter t
gebarentaal letter a
gebarentaal letter y
gebarentaal letter l
gebarentaal letter o
gebarentaal letter r

Zo schrijf je Taylor in braille

t
a
y
l
o
r

Zo sein je Taylor in morsecode

· —
— · — —
· — · ·
— — —
· — ·

Zo sein je Taylor met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter t
nautische vlag letter a
nautische vlag letter y
nautische vlag letter l
nautische vlag letter o
nautische vlag letter r

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Taylor bekijken?

Top 6 unisex met 6 letters