Marion Geboortekaartje naam Marion m2

Betekenis Marion

Ster van de zee, Schoonheid
Meer informatie

Geslacht

Marion wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Marion is Frans

Marion is afgeleid van de naam Maria

Naamsopbouw

Marion is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, i, o) en 3 medeklinkers (m, r, n).

Populariteit van de naam Marion

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Marion tussen 1950 en 1973. De naam Marion is minder populair geworden.

 • Marion is 185x gegeven als voornaam in 1973

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Marion maak je ook deze 3 babynamen:

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Marion

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Marion is een mooie en geliefde meisjesnaam. Marion, soms ook wel gespeld als Marjon, is een meisjesnaam van Hebreeuwse oorsprong. De naam Marion is afgeleid van de naam Maria, net als bijvoorbeeld Marie, Mara, Maaike, Mieke en Marieke. De naam Maria is 1 van de meest gegeven namen ter wereld. Ook in Nederland is de naam eeuwenlang zeer populair geweest bij ouders. En de betekenis van Maria is veel besproken... Er zijn wel meer dan 60 verklaringen van de naam. De meest voorkomende verklaringen zijn: Maria is van oorsprong Egyptische naam, die ‘welgevormd’, ‘schoon’; door (de Oud-Egyptische) god (Amon) bemind betekende. Hiëronymus († 420) veronderstelt dat Maria: ‘stilla maris’ = ‘druppel van de zee, verbasterd tot ‘stella maris’ = ‘sterre der zee’ of ‘verhevene (over de zee) betekent. Verder lees je bij veel namen dat Maria van oorsprong Hebreeuws is: dan houdt het verband met ‘bitter’ of met ‘weerspannigheid’. Die laatste lijkt ons minder waarschijnlijk, omdat nagenoeg alle naam betekenissen een positieve insteek hebben. De naam Marion is ook afgeleid van de naam Mirjam. In de Hebreeuwse Bijbel wordt zij beschreven als de moeder van Amram en Jochebed en de zuster van Mozes en Aäron. En nu snel terug naar Marion. De naam Marion is eigenlijk overal ter wereld een naam die ouders geven aan een meisje. Maar net in het land waar de naam het meest is gegeven, de VS, geven ouders de naam 1 van de 3 keer aan een jongen. De naam is ook erg populair bij ouders in Frankrijk, en daar bijna altijd een meisjesnam. In België en Nederland is het altijd een meisjesnaam. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Franse actrice Marion Cotillard, de Franse tennister Marion Bartoli, de Britse zangeres Marion Ryan en schrijfster Marion Bradley. In Nederland kennen we bijvoorbeeld schijfster Marion Pauw. De naam Marion is ook geliefd bij regisseurs en schrijvers. Hoofdpersoon in Alfred Hitchcock's "Psycho" is Marion Crane. Marion Ravenwood is een personage in de Indiana Jones films, en Marion Cunningham de moeder in de tv serie Happy Days.

Beroemdheden met de naam Marion

Marion Pauw
Schrijfster

Marion Pauw is een Nederlandse schrijfster en scenariste. Ze publiceert bij uitgeverij Anthos en Overamstel Uitgevers. Naast schrijfster is Pauw scenariste van televisieseries. Haar debuut als scenariste was in 2010 met In Therapie (NCRV). Daarna volgden Dagboek van een Callgirl, Project Orpheus en Vlucht HS13. In 2022 was Pauw een van de deelnemers aan het 22e seizoen van het RTL 4-programma Expeditie Robinson.[2] Ze viel als eerste af en eindigde daarmee op de 21e plek.

Marion Zimmer
Schrijfster

Marion Eleanor Zimmer Bradley was een Amerikaanse auteur van fantasy, historische fantasy, science fiction en science fantasy romans, en is het meest bekend van de Arthuriaanse fictieroman The Mists of Avalon, en de Darkover-serie.

Marion Ryan
Zangeres

Marion Ryan was een populaire Britse zangeres in de jaren vijftig in de beginjaren van British Independent Television. Ze werd ooit "de Marilyn Monroe van het populaire lied" genoemd.

Marion Bartoli
Tennis speler

Marion Bartoli is een voormalig professioneel tennisspeelster uit Frankrijk. Bartoli betrad het professionele circuit in februari 2000. Zij was toen de enige toptennis­speelster met een dubbelhandige forehand.

Marion Cotillard
Actrice

Marion Cotillard is een Franse actrice. In 2008 ontving ze een Oscar voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol voor haar vertolking van de Franse zangeres Édith Piaf in La Môme.

Films met de naam Marion

Pauline à la plage (1983)

Pauline à la plage is een Franse dramafilm uit 1983 onder regie van Éric Rohmer. De 15-jarige Pauline gaat samen met haar nicht Marion naar een badplaats aan de Normandische kust. Ze ontmoeten er Pierre, die verliefd is op Marion. Zijzelf wordt echter verliefd op de etnoloog Henri. Daarnaast is er ook de tiener Sylvain, die op zoek is naar een meisje van zijn eigen leeftijd. Tussen de verschillende personages ontstaan allerlei intriges.

Namen die lijken op Marion

Maren   -   Marijn   -   Marin   -   Marina   -   Marjan   -   Marlon   -   Merien   -   Merijn   -   Morgan

Hoe spel ik de naam Marion?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • A Amsterdam
 • R Roma
 • I Italia
 • O Oslo
 • N New York

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • A Ali
 • R Ruben
 • I Iris
 • O Omar
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • A Alfa
 • R Romeo
 • I India
 • O Oscar
 • N November

Zo spel je Marion met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter i
gebarentaal letter o
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Marion in braille

m
a
r
i
o
n

Zo sein je Marion in morsecode

— —
· —
· — ·
· ·
— — —
— ·

Zo sein je Marion met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter i
nautische vlag letter o
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Marion bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een M

Top 10 meisjesnamen met 6 letters