Raven Geboortekaartje naam Raven u2

Betekenis Raven

Met zwarte haren, raaf
Meer informatie

Geslacht

Raven wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Raven is Engels

Naamsopbouw

Raven is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, e) en 3 medeklinkers (r, v, n).

Like

Deze naam is 8x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Raven

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Raven is een mooie Engelse jongens en meisjesnaam. De naam Raven wordt door ouders in België en Nederland iets vaker aan een jongen gegeven dan aan een meisje. In de VS bijna altijd aan een meisje, en in Franstalige landen weer vaker aan een jongen. Raven is een voornaam in de Engelse taal. De naam Raven is afgeleid van de naam van de vogel, de raaf, die uiteindelijk is afgeleid van het Oud-Engelse hræfn. Als mannelijke naam kan Raven ook overeen komen met de Oudnoorse Hrafn, en de Oud-Engelse * Hræfn, die beide "raaf" betekenen. Als vrouwelijke naam is Raven een van de namen die zijn afgeleid van vogels zoals Dove en Kestrel (Torenvalk). Namen die zijn afgeleid van woordenschatwoorden, zoals de genoemde vogelnamen, namen in de 20e eeuw in populariteit toe als vrouwelijke namen in de Engelssprekende wereld. Vogelnaam Raven, ooit een symbool van trots voor zowel Afro-Amerikaanse als Wicca-ouders, vindt nieuw leven als een superheldennaam. Raven Darkholme is de echte naam van Mystique, heldin van de X-Men-films gespeeld door Jennifer Lawrence. En er is nog een Raven-superheldin in Teen Titans. Sommige ouders kiezen misschien nog steeds voor Raven om zwarte trots of mystieke krachten te signaleren, of misschien zelfs voor Edgar Allan Poe-fandom, maar we vermoeden dat de meeste inspiratie uit de strips komt. De vrouwelijke voornaam Ravenna is vermoedelijk afgeleid van de naam van de Noord-Italiaanse stad Ravenna. In sommige gevallen kan Ravenna echter ook een meer uitvoerig vrouwelijke vorm van Raven vertegenwoordigen. Spellingsvarianten die echt bestaan zijn onder meer Räven , Ravèn , Râven , Ràven , Ráven en Ravën. Bijnamen van Raven zijn Raaf, Raev en Raafie. De naam Raven komt ook voor als achternaam. Bekende dragers van de naam zijn er niet zoveel. Raven Goodwin is een bekende actrice, Raven Klaasen een tennisspeler uit Zuid Afrika. In Nederland kennen we onder meer Raven van Dorst, een bekende artiest. De naam doet het ook goed bij BA-ers, vooral voor hun dochters. Raven Clemons is dochter van NFL ster Pinball Clemons, Raven Wu (geboren 2013) dochter van acteur Daniel Wu en actrice Lisa S. En Raven Ward als dochter van zanger Scooter Ward van de band Cold.

Beroemdheden met de naam Raven

Raven van Dorst
Muzikant

Raven van Dorst, tot 5 mei 2021 Ryanne van Dorst geheten, is een Nederlandse rockartiest, acteur en presentator. Van Dorst is leadzanger en gitarist in de band Dool en was eerder ook bekend onder de artiestennaam Elle Bandita.

Raven-Symoné Christina Pearman
Actrice

Raven-Symoné Christina Pearman (Atlanta (Georgia), 10 december 1985) is een Amerikaans actrice en zangeres. Raven was als baby al in advertenties te zien. Toen ze drie jaar oud was, deed ze voor het eerst auditie voor een film. Ze wilde een rol in de film Ghost Dad. Ze was te jong voor de film, maar werd wel aangeraden bij The Cosby Show. In februari 1989 kreeg ze de rol van Olivia in deze televisieserie. In 2003 kreeg ze haar eigen show bij Disney Channel: That's So Raven. De serie werd een van de meest succesvolle televisieseries die Disney Channel ooit gekend heeft. De serie kreeg in 2005 een nominatie voor een Emmy Award en werd in 2007 na 100 afleveringen stopgezet.

Hoe spel ik de naam Raven?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • A Amsterdam
 • V Valencia
 • E Edison
 • N New York

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • A Ali
 • V Valentijn
 • E Eva
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • A Alfa
 • V Victor
 • E Echo
 • N November

Zo spel je Raven met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter a
gebarentaal letter v
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Raven in braille

r
a
v
e
n

Zo sein je Raven in morsecode

· — ·
· —
· · · —
·
— ·

Zo sein je Raven met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter a
nautische vlag letter v
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Raven bekijken?

Top 4 unisex met een R

Top 20 unisex met 5 letters