Rais Geboortekaartje naam Rais j2

Betekenis Rais

Leider, Meester, De beste man onder een groep mannen (afgeleid van de R-HAMZ-S ("head", "main") wortel)
Meer informatie

Geslacht

Rais wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Rais is Arabisch

Naamsopbouw

Rais is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, i) en 2 medeklinkers (r, s).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Rais maak je ook deze 3 babynamen:
Aris - Sari - Isra

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Rais

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Rais of Raʾīs (Arabisch: رئيس) is een mooie jongensnaam voor een echte leider. Rais, meervoud ruʾasāʾ, is een Arabische titel die 'chef' of 'leider' betekent. Het komt van het woord voor hoofd, raʾs. Het overeenkomstige woord voor leiderschap of opperhoofd is riʾāsa. Het wordt vaak vertaald als 'president' in het Arabisch en als 'baas' in het Perzisch. Swahili-sprekers kunnen het ook gebruiken voor president. De Ottomaans-Turkse vorm van de titel is reis, wat een kapitein aanduidde (een term met identieke etymologie, afkomstig van het Latijnse caput, 'hoofd'). De term raʾīs is van pre-islamitische oorsprong. Het kan functioneren als een eretitel laqab in de naam van een persoon. In de Midden-Arabische wereld betekende de term oorspronkelijk dorpshoofd. Rais is een variant van Raees en heeft exact dezelfde betekenis en uitspraak (zie hieronder voor de volledige betekenis). Je kunt Rais of Raees gebruiken, beide zijn correct en acceptabel. Als je deze variant leuker vindt en je wilt hem uitspreken zoals hij is gespeld (anders dan de oorspronkelijke naam), dan is dat volkomen acceptabel. Rais is een indirecte korannaam voor jongens en betekent dus "president", "baas", "leider", "meester", "de beste man onder een groep mannen". Het is afgeleid van de R-HAMZ-S wortel die op veel plaatsen in de koran wordt gebruikt.

Beroemdheden met de naam Rais

Rais Shaikh
Politicus

Rais Shaikh (geboren op 1 juni 1974) is een Indiase politicus uit Mumbai, India. Hij is lid van de Wetgevende Vergadering van Maharashtra en vertegenwoordigt het kiesdistrict Bhiwandi East. Hij was gemeenteraadslid en ook groepsleider van de Samajwadi-partij.

Rais Galimov
Zeiler

Rais Mustafayevich Galimov (geboren op 5 oktober 1946 in Kazan) is een zeiler uit de Sovjet-Unie. Galimov vertegenwoordigde zijn land op de Olympische Zomerspelen van 1972 in Kiel. Galimov behaalde de 7e plaats in de Soling met Timir Pinegin als stuurman en Valentin Zamotaykin als medebemanningslid.

Raïs M'Bolhi
Voetballer

Adi Raïs Cobos Adrien Ouahab M'Bolhi (Arabisch: عدي رايس كوبوس أدريان وهاب مبولحي; geboren 25 april 1986), beter bekend als Raïs M'Bolhi, is een professionele voetballer die momenteel speelt als doelman voor Saudi First Division League club Al-Qadsiah . Geboren in Frankrijk, maar hij speelt voor het nationale team van Algerije.

Rais Bhuiyan
Wetenschapper

Raisuddin "Rais" Bhuiyan (Bengaals: রইস ভূঁইয়া) (geboren in september 1973) is een Bengaalse Amerikaan die werkt als technologieprofessional in Dallas. Hij was officier bij de luchtmacht van Bangladesh.

Geografie met de naam Rais

Wijk: Rais Goth

Rais Goth is een wijk van de stad Keamari in Karachi, Sindh, Pakistan.

Namen die lijken op Rais

Laïs   -   Raid   -   Raimi   -   Raine   -   Raison   -   Rens   -   Resa   -   Rhys   -   Roas   -   Rosh   -   Ross   -   Rush   -   Rust

Artikelen over de naam Rais

Hoe spel ik de naam Rais?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • A Amsterdam
 • I Italia
 • S Santiago

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • A Ali
 • I Iris
 • S Samira

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • A Alfa
 • I India
 • S Sierra

Zo spel je Rais met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter a
gebarentaal letter i
gebarentaal letter s

Zo schrijf je Rais in braille

r
a
i
s

Zo sein je Rais in morsecode

· — ·
· —
· ·
· · ·

Zo sein je Rais met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter a
nautische vlag letter i
nautische vlag letter s

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Rais bekijken?

Top 10 jongensnamen met een R

Top 10 jongensnamen met 4 letters