Poppy Kaart van Naam Poppy

Betekenis Poppy

Papaver, klaproos
Meer informatie

Geslacht

Poppy wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Poppy is Engels

Naamsopbouw

Poppy is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter P en is opgebouwd uit 1 klinkers (o) en 4 medeklinkers (p, p, p, y).

Geboortekaartjes met de naam Poppy

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Poppy is een mooie Engelse meisjesnaam. Het is een van de Engelse bloemnamen (vergelijk Daisy, Violet en dergelijke), met de betekenis 'papaver, klaproos'. De naam is erg populair bij ouders in alle Engelstalige landen. De naam is het meest gegeven in de UK, daarna in Australië, de VS, Nieuw Zeeland en Ierland. De naam is ook populair in Scandinavië, en in Nederland en België in opkomst. De naam Poppy is een meisjesnaam en betekent "rode bloem". Poppy heeft, in tegenstelling tot de meeste bloemennamen die zoet en vrouwelijk zijn, veel pit. Al lang populair dus in het Verenigd Koninkrijk, waar de naam in 2014 piekte op # 5, begint Poppy net een grote aantrekkingskracht te krijgen in de VS, waar het in 2016 voor het eerst de Top 1000 binnenkwam en - slechts drie jaar later - de top 500 van 2019. De naam is ook populair bij bekende Britten en Amerikanen. De Britse tv-kok Jamie Oliver gebruikte de naam voor zijn oudste dochter, Poppy Honey Rosie, net als Anthony Edwards, Jessica Capshaw en Anna Paquin en Stephen Moyer. Een opmerkelijke volwassen Poppy is de Australische Without a Trace-ster Poppy Montgomery (volledige naam Poppy Petal Emma Elizabeth. Leuk weetje: zij en haar zussen zijn allemaal vernoemd naar bloemen: Lily, Daisy, Marigold en Rosie :-). Vanwege de gedurfde karmozijnrode kleur van de bloem, is Poppy een bijzonder goede keuze voor een dochter met rood haar. In het VK is het een traditionele naam voor baby's in november, vanwege de associatie van de bloem met Remembrance Day (11 november), ter ere van de nagedachtenis van leden van de strijdkrachten die zijn omgekomen tijdens hun werk. Poppy Plijster is een personage uit de Harry Potter series. Andere Poppy-achtige namen om te overwegen: Pippa, Piper, Posey en Petal.

Beroemdheden met de naam Poppy

Poppy
Zangeres

Moriah Rose Pereira (geboren op 1 januari 1995), professioneel bekend als Poppy en voorheen als That Poppy, is een Amerikaanse zanger, songwriter en YouTuber. In 2014 verwierf ze virale bekendheid door in performancekunstvideo's op YouTube te schitteren als een griezelige vallei-achtige androïde die commentaar leverde op en satire op internetcultuur en de moderne samenleving. Poppy's nummer "Bloodmoney" ontving een nominatie voor de Grammy Award voor Best Metal Performance in 2021, waarmee ze de eerste en momenteel enige vrouwelijke artiest is die genomineerd is in een metalcategorie.

Poppy Delevingne
Model

Poppy Angela Delevingne is een Engels model, socialite en blogger. Ze heeft gemodelleerd voor merken als Shiatzy Chen, Laura Ashley, Anya Hindmarch, Alberta Ferretti en Burberry, heeft de catwalk gelopen voor merken als Julien Macdonald en Giles Deacon, en heeft gewerkt met fotografen zoals als Terry Richardson. Nadat ze de aandacht had getrokken van ontwerper Marc Jacobs, werd ze het gezicht van de Louis Vuitton zomercollectie 2012. Delevingne sierde de covers van Vogue (Turkije), Harper's Bazaar (Korea), Elle (Mexico, Oekraïne, Korea, Noorwegen) en Love.

Poppy Montgomery
Actrice

Poppy Petal Ema Elizabeth Deveraux Donahue is een Australisch televisie- en filmactrice. Ze werd in 2004 samen met de gehele cast van de misdaadserie Without a Trace genomineerd voor een Screen Actors Guild Award en in 2013 zelf voor een Gemini Award voor het spelen van Joanne 'J.K.'

Poppy Plijster
Personage

Poppy Plijster (Engels: Poppy Pomfrey) is een personage uit de Harry Potterboekenreeks van J.K. Rowling. Ze heeft de leiding over de ziekenzaal van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Ze wordt neergezet als een strenge en capabele vrouw die haar beroep zeer serieus neemt.

Boeken met de naam Poppy

Poppy en Sam Dierengeluiden
Auteur: Sam Taplin

Poppy en Sam voeren de dieren op Boerderij De Appelboom maar wat maken die een lawaai! Kleine kinderen drukken op de knoppen en de boerderij komt tot leven: ze horen Krullie het varken, Wolletje het schaap, Roestie de hond en nog meer. Aan het eind van het boek hoor je alle dieren tegelijk met een vrolijk liedje.

Namen die lijken op Poppy

  -   Pipi   -   Pippa   -   Pippi

Hoe spel ik de naam Poppy?

Internationaal alfabet

 • P Paris
 • O Oslo
 • P Paris
 • P Paris
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • P Patrick
 • O Omar
 • P Patrick
 • P Patrick
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • P Papa
 • O Oscar
 • P Papa
 • P Papa
 • Y Yankee

Zo spel je Poppy met gebarentaal.

gebarentaal letter p
gebarentaal letter o
gebarentaal letter p
gebarentaal letter p
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Poppy in braille

p
o
p
p
y

Zo sein je Poppy in morsecode

· — — ·
— — —
· — — ·
· — — ·
— · — —

Zo sein je Poppy met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter p
nautische vlag letter o
nautische vlag letter p
nautische vlag letter p
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Poppy bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een P

Top 10 meisjesnamen met 5 letters