Mooie en hippe meisjesnamen

De tofste meisjesnaam kiezen

Ben je zwanger van een meisje en op zoek naar een mooie naam? Of wil je gewoon alvast wat babynamen inspiratie opdoen voor later? Wat ons betreft is het uitkiezen van de perfecte meisjesnaam een van de mooiste dingen om te doen. Misschien heb je al jaren een lijstje met mooie en leuke meisjesnamen in je hoofd, maar het kan ook zijn dat je nog geen flauw idee hebt. In het laatste geval maakt dat helemaal niet uit. Want een ding is zeker: de mogelijkheden zijn eindeloos. Dus ga er eens goed voor zitten en laat je lekker inspireren. Wij helpen je graag alvast op weg. En het allerbelangrijkste? Dat is dat je een goed gevoel hebt bij de naam voor je kleine meisje.

Zoeken

Meisjesnaam inspiratie

Meisjesnamen op alfabet

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

De 100 populairste meisjesnamen in 2023

Als je op het punt staat een mooie, lieve of stoere meisjesnaam te kiezen, is het altijd goed om te weten welke namen tegenwoordig het vaakst gekozen worden. Want misschien wil je liever een unieke en zeldzame naam, of misschien wil je juist helemaal on-trend zijn. Benieuwd naar de top 100 meisjesnamen? Hou je vast voor de populairste meisjesnamen van dit moment. En de betekenis kun je makkelijk opzoeken via de meisjesnamen inspiratietool hierboven!

 1. Emma 
 2. Julia 
 3. Mila 
 4. Sophie 
 5. Olivia 
 6. Yara 
 7. Saar 
 8. Nora 
 9. Tess 
 10. Noor 
 11. Milou
 12. Sara
 13. Liv
 14. Zoë
 15. Evi
 16. Anna
 17. Luna
 18. Lotte
 19. Nina
 20. Eva
 21. Emily
 22. Lauren
 23. Maeve
 24. Lina
 25. Elin
 26. Maud
 27. Sarah
 28. Nova
 29. Loïs
 30. Sofia
 31. Mia
 32. Sofie
 33. Lieke
 1. Fleur
 2. Isa
 3. Fien
 4. Lynn
 5. Hailey
 6. Roos
 7. Julie
 8. Livia
 9. Fenna
 10. Ella
 11. Sophia
 12. Bo
 13. Lily
 14. Ivy
 15. Romée
 16. Lena
 17. Noé
 18. Lara
 19. Isabella
 20. Elena
 21. Hannah
 22. Cato
 23. Noa
 24. Maria
 25. Vera
 26. Rosa
 27. Liva
 28. Veerle
 29. Amber
 30. Esmee
 31. Jasmijn
 32. Juul
 33. Maya
 1. Feline
 2. Floor
 3. Loua
 4. Norah
 5. Rosie
 6. Amy
 7. Suze
 8. Lou
 9. Puck
 10. Jolie
 11. Chloë
 12. Juna
 13. Isabel
 14. Lisa
 15. Jade
 16. Lizzy
 17. Merel
 18. June
 19. Naomi
 20. Yuna
 21. Ayla
 22. Elisa
 23. Lola
 24. Mae
 25. Inaya
 26. Charlotte
 27. Liz
 28. Emilia
 29. Hanna
 30. Elise
 31. Linde
 32. Mara
 33. Chloé
 34. Aya
Geboortekaartje meisje

Hoe vind je de perfecte meisjesnaam?

Er zijn tegenwoordig zoveel stoere, lieve en leuke meisjesnamen om uit te kiezen, dat het vinden van de perfecte naam voor jouw kindje best een opgave kan zijn. Hou je het dicht bij huis en ga je voor Nederlandse of Friese meisjesnamen? Ga je voor romantisch en kies je voor Franse meisjesnamen? Of zijn Engelse meisjesnamen meer jouw ding? We begrijpen heel goed dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig hebben we bij Babynamen alvast duizenden mooie, stoere en leuke meisjesnamen voor je verzameld. Pak er een lekkere kop thee bij en scroll op je gemak door de meisjesnamen. Welke namen springen eruit? Op basis daarvan kun je alvast een top 10 meisjesnamen maken. Toch iets meer hulp nodig? Gebruik dan onze handige meisjesnamen inspiratie tool.

 • Heb je al een aantal leuke meisjesnamen bedacht? Dan is het een goed idee om eens te kijken naar de oorsprong en betekenis van deze namen. Super interessant! En misschien geeft dat nét de doorslag voor die ene naam.

Wat betreft populaire meisjesnamen zien we een aantal trends. Zo eindigen veel populaire meisjesnamen op een ‘a’. Denk bijvoorbeeld aan Julia en Emma. Verder zijn korte meisjesnamen al jaren vaste prik in de meisjesnamen top 100, zoals Lynn en Fien. En je zou het misschien niet direct verwachten, maar ook stoere meiden namen worden steeds populairder. Namen als Loïs en Lauren zijn niet meer weg te denken uit het lijstje populairste meisjesnamen. Daarnaast kijken we voor meisjesnamen inspiratie ook steeds vaker over de grens. Zo is de Engelse meisjesnaam Maeve enorm populair, maar ook Franse meisjesnamen als Nina en Milou doen het al jaren goed.

Korte meisjesnamen

Vandaag de dag kiezen ouders massaal voor leuke meisjesnamen die kort maar krachtig zijn. En dat snappen we natuurlijk helemaal, want het is een feest om al die toffe, korte meisjesnamen voorbij te zien komen. Supermooi en zonder poespas. Wat wil je nog meer? Zo kiezen veel ouders voor korte meisjesnamen met maar 1 lettergreep, zoals Saar of Liv. En ook namen met maar 3 letters zijn helemaal hip. Wat dacht je bijvoorbeeld van Zoë of Evi? Sommige korte meisjesnamen zijn trouwens ook prima geschikt voor jongens. Denk bijvoorbeeld aan korte uniseks namen als Sam of Noa. Geen gedoe; rechttoe, rechtaan. Dat is wat we willen. Bijkomend voordeel: de spelling van korte, stoere meisjesnamen is makkelijk te onthouden. Scheelt ook weer.

Leuke stoere meisjesnamen

Dacht je dat stoer alleen voor jongens is? Mooi niet! Er zijn ontzettend veel toffe stoere meiden namen die perfect zijn voor je kindje. Maar wat zorgt er nu precies voor dat een meisjesnaam stoer is? Dat heeft vooral te maken met de klank van een naam. De Arabische meisjesnaam Noor heeft bijvoorbeeld een stoer karakter door de eindletter ‘r’ en de o-klank. Daarnaast is de naam kort, en daarmee iets krachtiger dan de variant Nora. Ook Tess roept een heerlijk no-nonsense gevoel op, door de harde beginletter ‘t’ en de dubbele eindletter ‘s’. De variant Tessa klinkt dan weer veel zachter en liever. En wist je dat de betekenis een naam superstoer kan maken? Zo betekent Tess onder meer ‘jageres’. En wat dacht je van Maud? Deze korte, stoere meisjesnaam betekent ‘machtige strijder’. Girlpower!

Internationale meisjesnamen

Bij het uitkiezen van leuke meisjesnamen gaan we steeds vaker op de internationale toer. Geen wonder, want andere culturen bieden massa’s inspiratie. Zo zijn we dol op Marokkaanse en Arabische meisjesnamen als Yara en Elena. Deze namen zijn vaak prachtig en hebben tegelijkertijd een mysterieuze touch. Verder is de Slavische naam Mila al jaren een echte topper in de meisjesnamen top 10. Wat betreft stoere meisjesnamen biedt de Engelse taal superveel inspiratie. Zo zijn Puck en Liz supermooie Engelse meisjesnamen met een stoere edge. En ook Franse meisjesnamen zijn razend populair. Sophie en Isa zijn bijvoorbeeld echte klassieke meisjesnamen met een Franse oorsprong. Hou je meer van aparte meisjesnamen? Doe dan eens gek en selecteer in de inspiratie tool bijvoorbeeld Welshe, Italiaanse of zelfs Hawaiiaanse meisjesnamen. Aloha!

Vind leuke meisjesnamen met de tool

Het is natuurlijk heel bijzonder en spannend om de naam van jullie baby uit te kiezen. Maar met al die leuke meisjesnamen kan keuzestress op de loer liggen. Om je daarbij te helpen hebben we bij Babynamen de meisjesnamen inspiratie tool bedacht. In de tool kun je selecteren op de betekenis, oorsprong, begin- en eindletter en lengte van jouw ideale meisjesnaam. Op die manier filter je al die duizenden meisjesnamen op basis van jouw wensen. Hou je van meisjesnamen met een ‘m’? Dan kun je eenvoudig de beginletter selecteren. Zoek je een Arabische meisjesnaam? Dan selecteer je ‘Arabisch’ bij de oorsprong van de naam. Zo heb je meteen een paar mooie opties voor leuke meisjesnamen. Laat je vooral lekker verrassen!

De mooiste meisjesnaam kiezen

Het is natuurlijk best interessant om te lezen over trends op het gebied van meisjesnamen, maar bij het kiezen van de mooiste meisjesnaam moet je dat eigenlijk zoveel mogelijk loslaten. Het gaat om jullie baby, dus het allerbelangrijkste is om een naam te kiezen die helemaal bij jullie past. Daarom geven we je nog een paar vragen die handig zijn om jezelf te stellen:

 • Hoe klinkt de naam in combinatie met de achternaam?
 • Laat de naam een tijdje rusten. Voelt de naam na een maand nog steeds goed?
 • Past de naam goed bij de namen van broertjes en zusjes?
 • Roept de naam bepaalde associaties op die je liever niet hebt?

We hopen dat je hierdoor al een iets duidelijker beeld hebt van de naam die het moet worden. En geen paniek als dat nog niet het geval is. Gun jezelf de tijd om rustig op onderzoek uit te gaan. Of lees ons handige stappenplan voor het kiezen van een babynaam. Voor meer inspiratie over mooie, leuke en stoere meisjesnamen, jongensnamen en uniseks namen kun je altijd een kijkje nemen op ons blog. Daar schrijven we elke week over babynamen, babynamen en nog eens babynamen!

Bekijk ook eens onze stoere meisjesnamen, korte meisjesnamen, aparte meisjesnamen, bijzondere meisjesnamen, populaire meisjesnamen en leuke meisjesnamen.

Ga direct naar beginletter:

A Namen met een A
Ada
Aki
Amy
Ana
Ans
Ash
Ava
Aya
M Namen met een M
Mae
May
Mei
Mia
Mil
Moa
S Namen met een S
Sam
Sem
Sif
Sil
Siv
Sky
Sol
Soy
Sue
Syl

Meisjesnamen top 10

Trendy meisjesnamen

Zoeken

Win gratis geboortekaartjes

Wij hebben een leuke actie waar jij aan mee kunt doen om gratis geboortekaartjes te winnen.