Mooie en hippe meisjesnamen

De tofste meisjesnaam kiezen

Ben je zwanger van een meisje en op zoek naar een mooie naam? Of wil je gewoon alvast wat babynamen inspiratie opdoen voor later? Wat ons betreft is het uitkiezen van de perfecte meisjesnaam een van de mooiste dingen om te doen. Misschien heb je al jaren een lijstje met mooie en leuke meisjesnamen in je hoofd, maar het kan ook zijn dat je nog geen flauw idee hebt. In het laatste geval maakt dat helemaal niet uit. Want een ding is zeker: de mogelijkheden zijn eindeloos. Dus ga er eens goed voor zitten en laat je lekker inspireren. Wij helpen je graag alvast op weg. En het allerbelangrijkste? Dat is dat je een goed gevoel hebt bij de naam voor je kleine meisje.

Zoeken

Meisjesnaam inspiratie

Meisjesnamen op alfabet

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

De 100 populairste meisjesnamen

Als je op het punt staat een mooie, lieve of stoere meisjesnaam te kiezen, is het altijd goed om te weten welke namen tegenwoordig het vaakst gekozen worden. Want misschien wil je liever een unieke en zeldzame naam, of misschien wil je juist helemaal on-trend zijn. Benieuwd naar de top 100 meisjesnamen? Hou je vast voor de populairste meisjesnamen van dit moment. En de betekenis kun je makkelijk opzoeken via de meisjesnamen inspiratietool hierboven!

 1. Julia
 2. Mila
 3. Emma
 4. Nora
 5. Olivia
 6. Sophie
 7. Tess
 8. Milou
 9. Zoë
 10. Yara
 11. Evi
 12. Sara
 13. Lotte
 14. Saar
 15. Liv
 16. Anna
 17. Eva
 18. Noor
 19. Nina
 20. Lauren
 21. Lieke
 22. Sarah
 23. Maud
 24. Fien
 25. Sofie
 26. Emily
 27. Isa
 28. Lynn
 29. Lina
 30. Loïs
 31. Luna
 32. Elin
 33. Ella
 1. Nova
 2. Fleur
 3. Mia
 4. Sofia
 5. Roos
 6. Julie
 7. Fenna
 8. Hailey
 9. Noa
 10. Hannah
 11. Maeve
 12. Sophia
 13. Lara
 14. Bo
 15. Cato
 16. Puck
 17. Lena
 18. Feline
 19. Maria
 20. Esmee
 21. Livia
 22. Elena
 23. Amy
 24. Noé
 25. Liva
 26. Rosa
 27. Isabella
 28. Ivy
 29. Rosie
 30. Lisa
 31. Veerle
 32. Lily
 33. Vera
 1. Juul
 2. Lizzy
 3. Suze
 4. Hanna
 5. Elise
 6. Amber
 7. Naomi
 8. Jasmijn
 9. Charlie
 10. Romée
 11. June
 12. Liz
 13. Charlotte
 14. Lola
 15. Norah
 16. Floor
 17. Maya
 18. Loua
 19. Jade
 20. Kiki
 21. Lize
 22. Fenne
 23. Chloë
 24. Laura
 25. Linde
 26. Lot
 27. Jet
 28. Lou
 29. Philou
 30. Nola
 31. Jolie
 32. Kate
 33. Eline
 34. Isabel
Geboortekaartje meisje

Hoe vind je de perfecte meisjesnaam?

Er zijn tegenwoordig zoveel stoere, lieve en leuke meisjesnamen om uit te kiezen, dat het vinden van de perfecte naam voor jouw kindje best een opgave kan zijn. Hou je het dicht bij huis en ga je voor Nederlandse of Friese meisjesnamen? Ga je voor romantisch en kies je voor Franse meisjesnamen? Of zijn Engelse meisjesnamen meer jouw ding? We begrijpen heel goed dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig hebben we bij Babynamen alvast duizenden mooie, stoere en leuke meisjesnamen voor je verzameld. Pak er een lekkere kop thee bij en scroll op je gemak door de meisjesnamen. Welke namen springen eruit? Op basis daarvan kun je alvast een top 10 meisjesnamen maken. Toch iets meer hulp nodig? Gebruik dan onze handige meisjesnamen inspiratie tool.

 • Heb je al een aantal leuke meisjesnamen bedacht? Dan is het een goed idee om eens te kijken naar de oorsprong en betekenis van deze namen. Super interessant! En misschien geeft dat nét de doorslag voor die ene naam.

Wat betreft populaire meisjesnamen zien we een aantal trends. Zo eindigen veel populaire meisjesnamen op een ‘a’. Denk bijvoorbeeld aan Julia en Emma. Verder zijn korte meisjesnamen al jaren vaste prik in de meisjesnamen top 100, zoals Lynn en Fien. En je zou het misschien niet direct verwachten, maar ook stoere meiden namen worden steeds populairder. Namen als Loïs en Lauren zijn niet meer weg te denken uit het lijstje populairste meisjesnamen. Daarnaast kijken we voor meisjesnamen inspiratie ook steeds vaker over de grens. Zo is de Engelse meisjesnaam Maeve enorm populair, maar ook Franse meisjesnamen als Nina en Milou doen het al jaren goed.

Korte meisjesnamen

Vandaag de dag kiezen ouders massaal voor leuke meisjesnamen die kort maar krachtig zijn. En dat snappen we natuurlijk helemaal, want het is een feest om al die toffe, korte meisjesnamen voorbij te zien komen. Supermooi en zonder poespas. Wat wil je nog meer? Zo kiezen veel ouders voor korte meisjesnamen met maar 1 lettergreep, zoals Saar of Liv. En ook namen met maar 3 letters zijn helemaal hip. Wat dacht je bijvoorbeeld van Zoë of Evi? Sommige korte meisjesnamen zijn trouwens ook prima geschikt voor jongens. Denk bijvoorbeeld aan korte uniseks namen als Sam of Noa. Geen gedoe; rechttoe, rechtaan. Dat is wat we willen. Bijkomend voordeel: de spelling van korte, stoere meisjesnamen is makkelijk te onthouden. Scheelt ook weer.

Leuke stoere meisjesnamen

Dacht je dat stoer alleen voor jongens is? Mooi niet! Er zijn ontzettend veel toffe stoere meiden namen die perfect zijn voor je kindje. Maar wat zorgt er nu precies voor dat een meisjesnaam stoer is? Dat heeft vooral te maken met de klank van een naam. De Arabische meisjesnaam Noor heeft bijvoorbeeld een stoer karakter door de eindletter ‘r’ en de o-klank. Daarnaast is de naam kort, en daarmee iets krachtiger dan de variant Nora. Ook Tess roept een heerlijk no-nonsense gevoel op, door de harde beginletter ‘t’ en de dubbele eindletter ‘s’. De variant Tessa klinkt dan weer veel zachter en liever. En wist je dat de betekenis een naam superstoer kan maken? Zo betekent Tess onder meer ‘jageres’. En wat dacht je van Maud? Deze korte, stoere meisjesnaam betekent ‘machtige strijder’. Girlpower!

Internationale meisjesnamen

Bij het uitkiezen van leuke meisjesnamen gaan we steeds vaker op de internationale toer. Geen wonder, want andere culturen bieden massa’s inspiratie. Zo zijn we dol op Marokkaanse en Arabische meisjesnamen als Yara en Elena. Deze namen zijn vaak prachtig en hebben tegelijkertijd een mysterieuze touch. Verder is de Slavische naam Mila al jaren een echte topper in de meisjesnamen top 10. Wat betreft stoere meisjesnamen biedt de Engelse taal superveel inspiratie. Zo zijn Puck en Liz supermooie Engelse meisjesnamen met een stoere edge. En ook Franse meisjesnamen zijn razend populair. Sophie en Isa zijn bijvoorbeeld echte klassieke meisjesnamen met een Franse oorsprong. Hou je meer van aparte meisjesnamen? Doe dan eens gek en selecteer in de inspiratie tool bijvoorbeeld Welshe, Italiaanse of zelfs Hawaiiaanse meisjesnamen. Aloha!

Vind leuke meisjesnamen met de tool

Het is natuurlijk heel bijzonder en spannend om de naam van jullie baby uit te kiezen. Maar met al die leuke meisjesnamen kan keuzestress op de loer liggen. Om je daarbij te helpen hebben we bij Babynamen de meisjesnamen inspiratie tool bedacht. In de tool kun je selecteren op de betekenis, oorsprong, begin- en eindletter en lengte van jouw ideale meisjesnaam. Op die manier filter je al die duizenden meisjesnamen op basis van jouw wensen. Hou je van meisjesnamen met een ‘m’? Dan kun je eenvoudig de beginletter selecteren. Zoek je een Arabische meisjesnaam? Dan selecteer je ‘Arabisch’ bij de oorsprong van de naam. Zo heb je meteen een paar mooie opties voor leuke meisjesnamen. Laat je vooral lekker verrassen!

De mooiste meisjesnaam kiezen

Het is natuurlijk best interessant om te lezen over trends op het gebied van meisjesnamen, maar bij het kiezen van de mooiste meisjesnaam moet je dat eigenlijk zoveel mogelijk loslaten. Het gaat om jullie baby, dus het allerbelangrijkste is om een naam te kiezen die helemaal bij jullie past. Daarom geven we je nog een paar vragen die handig zijn om jezelf te stellen:

 • Hoe klinkt de naam in combinatie met de achternaam?
 • Laat de naam een tijdje rusten. Voelt de naam na een maand nog steeds goed?
 • Past de naam goed bij de namen van broertjes en zusjes?
 • Roept de naam bepaalde associaties op die je liever niet hebt?

We hopen dat je hierdoor al een iets duidelijker beeld hebt van de naam die het moet worden. En geen paniek als dat nog niet het geval is. Gun jezelf de tijd om rustig op onderzoek uit te gaan. Of lees ons handige stappenplan voor het kiezen van een babynaam. Voor meer inspiratie over mooie, leuke en stoere meisjesnamen, jongensnamen en uniseks namen kun je altijd een kijkje nemen op ons blog. Daar schrijven we elke week over babynamen, babynamen en nog eens babynamen!

Bekijk ook eens onze stoere meisjesnamen, korte meisjesnamen, aparte meisjesnamen, bijzondere meisjesnamen, populaire meisjesnamen en leuke meisjesnamen.

Ga direct naar beginletter:

A Namen met een A
Ada
Aki
Amy
Ana
Ans
Ash
Ava
Aya
M Namen met een M
Mae
May
Mei
Mia
Moa
S Namen met een S
Sam
Sem
Sif
Sil
Siv
Sky
Sol
Sue
Syl

Meisjesnamen top 10

Trendy meisjesnamen

Zoeken

Win gratis geboortekaartjes

Wij hebben een leuke actie waar jij aan mee kunt doen om gratis geboortekaartjes te winnen.