Meisjesnamen

meisjesnaam waslijn met babykaartjes

De juiste meisjesnaam

Inspiratie nodig voor de mooiste meisjesnaam? Babynamen zet de mooiste meisjesnamen voor jullie op een rij! Je kunt hieronder meteen zoeken door alle meisjesnamen. Of je gebruikt ons meisjes namen inspiratie tool. Je kunt selecteren op betekenis, oorsprong van een naam, en begin en eindletters van een naam opgeven. Vervolgens vind je van elke naam leuke weetjes en details. Veel plezier bij het vinden van je perfecte meisjesnaam!

Zoeken

Meisjesnaam inspiratie

Meisjesnamen op alfabet

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Betekenis en Oorsprong meisjes namen

De meeste voornamen zijn eeuwenoud en hebben hun oorspronkelijke betekenis allang verloren. Wanneer je naar namen voor meisjes zoekt, zijn er vaak tal van betekenissen aan de naam te linken. Soms heeft de naam zelfs een buitenlandse of zelfs mythologische betekenis. Om te zorgen dat er geen verwarring ontstaat over de naam, is het handig om te onderzoeken wat de naam betekent en wat de oorsprong is. Zo zal er geen ophef ontstaan wanneer je bijvoorbeeld in het buitenland vertelt wat de naam is van jouw dochter.

Status meisjesnaam

De ene meisjesnaam geeft meer status dan de andere. Zo klinkt Marie-Louise erg elegant en er zal snel verwacht worden dat het de naam voor dochter is van een rijke komaf, terwijl een naam zoals Gina een lieve meisjesnaam is. Denk er dus over na dat een naam direct invloed kan hebben op wat mensen denken van een persoon en er een afkomst aan kunnen gaan verbinden. Bekijk ook onze jongensnamen.

Iets dat je ook invloed kan hebben op het kiezen van een babynaam voor meisjes is de populariteit. Het is belangrijk in de gaten te houden wat populaire meisjesnamen zijn. Zo wil je niet dat er later op de peuterschool een tal andere meisjes dezelfde naam heeft als jouw dochter. Ook later in het leven kan dit voor moeilijkheden zorgen. Natuurlijk kan je ook besluiten wel voor een populaire naam te kiezen als deze juist klinkt, maar het is belangrijk te weten voor welke obstakels het kan zorgen. Daarnaast is het ook een goed idee om trends bij te houden, zodat de naam niet ouderwets klinkt. Waar worden meisjes nu naar vernoemd? Is het populair om meisjes een buitenlandse naam te geven? Dit soort vragen hebben allemaal invloed op de naam die je aan jouw dochter geeft.

Dochter vernoemen

Daarnaast kan je er ook voor kiezen om jouw dochter te vernoemen naar een (overleden) familielid of een personage uit een boek, film of ander entertainment. Het komt tegenwoordig minder vaak voor dan zelf een naam te verzinnen, maar kan het kiezen van een meisjes naam wel makkelijk maken. Of je kiest een unisex naam.

Het kiezen van een mooie meisjesnaam

Het kiezen van een mooie meisjesnaam is dus lastig, omdat je aan de ene kant veel moet letten op uitspraak, afkortingen van de initialen en de klankharmonie van de gehele naam. Daarentegen is het wel weer makkelijk omdat er tal van manieren zijn om een meisjes naam te kiezen en te testen. Veel plezier en succes bij het kiezen van de naam van jouw dochtertje!

Meisjes namen 2021

Op babynamen.nl vind je de meest populaire meisjes namen van 2021. Met meer dan honderduizend bezoekers per maand kunnen we je de meest bezochte meisjesnamen paginas in onze lijsten laten zien. Natuurlijk kun je dan ook kiezen voor de zeldzame meisjes namen! Net als in voorgaande jaren blijven korte, stoere namen populair. Dit betekent dat je weinig verandering kan verwachten in de top 10 van populairste namen. Toch zijn er wel een paar nieuwe trends. Wij zien bijvoorbeeld dat de meisjesnaam Noé en Liv erg veel worden bezocht.

Ga direct naar beginletter:

A Namen met een A
X Namen met een X