Bernd Geboortekaartje naam Bernd j2

Betekenis Bernd

Moedig als een beer (van de Germaanse woorden "bero" (Bär) (betekenis: Beer) en "hard" (betekenis: hard, sterk, moedig)
Meer informatie

Geslacht

Bernd wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Bernd is Duits

Bernd is afgeleid van de naam Bernard

Naamsopbouw

Bernd is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter B en is opgebouwd uit 1 klinker (e) en 4 medeklinkers (b, r, n, d).

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Bernd

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Bernd is een sterke, moedige jongensnaam. De naam Bernd is, net als de naam Bernie, een verkorte variant van de Germaanse naam Bernhard of Bernard. De naam Bernd komt vooral in Oostenrijk, Zwitserland, België en Duitsland voor. De naam Bernhard is een tweestammige Oudhoogduitse jongensnaam die afgeleid is van de woorden "bero" (Bär) (betekenis: Beer) en "hard" (betekenis: hard, sterk, moedig). De naam kan dus samengevat worden als sterk en/of moedig als een beer. De naam kwam veel voor in het Germaanse gebied, maar is ook geadapteerd in het Frans. De naam is altijd populair gebleven, daar verschillende heiligen hem hebben gedragen, onder andere Bernard van Clairvaux. De voornaam Bernhard kreeg in Nederland een plotselinge populariteit in de tweede helft van de jaren dertig –in de tijd toen de relatie tussen prinses Juliana en Bernhard van Lippe-Biesterfeld bekend werd– met een piek in 1941, dus tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er bestaan veel mannelijke en vrouwelijke varianten van de naam. Ondermeer de volgende jongens en meisjsnamen zijn varianten: Barend (m), Bé (m), Berend (m), Berendien (v), Berendientje (v), Berendina (v), Berendine (v), Berendinus (m), Berendje, Berentien, Berentina, Berentine, Berentje, Bern (m), Berna (v), Bernaard (m), Bernadet (v), Bernadette (v), Bernadetto (m), Bernadina (v), Bernadine (v), Bernard (m), Bernarda (v), Bernarde (v), Bernardien (v), Bernardin (m), Bernardina (v), Bernardine (v), Bernardo (m), Bernardus (m), Bernd (m), Berndina (v), Berndine (v), Berne (m), Bernharde (v), Bernhardina (v), Bernhardine (v), Bernhardus (m), Bernie (m), Bernke (v), Bernát (m), Berredina (v) en Bere (m). Bekende dragers van de naam zijn onder meer de componist Bernd Zimmermann en de keeper van Arsenal, Bernd Leno. Verder is Bernd Doppler een personage uit de tv-serie Dark.

Beroemdheden met de naam Bernd

Bernd Leno
Voetballer

Bernd Leno (geboren op 4 maart 1992) is een Duitse professionele voetballer die speelt als doelman voor de Premier League-club Fulham en het Duitse nationale team.

Bernd Zimmermann
Componist

Bernd-Alois Zimmermann, was een Duits componist en muziekpedagoog. Zimmermann behoorde tot de belangrijke eenlingen binnen de klassieke muziek van de 20e eeuw. Alhoewel hij de muzikale stromingen binnen de klassieke muziek van de 20e eeuw in zijn muziek integreerde, heeft hij zich niet aangepast naar één bepaalde stroming.

Bernd Helmschröt
Voetballer

Bernd Helmschrot (geboren 18 maart 1947) is een voormalige Duitse voetballer. Hij speelde als keeper. Helmschrot ging spelen voor Kickers Offenbach, Olympia Wilhelmshaven, Viktoria Köln en Fortuna Köln, voor wie hij in 1983 speelde in de finale van de DFB-beker, die zijn team met 1-0 verloor van lokale rivaal 1. FC Köln.

Bernd Brückler
IJshockeyer

Bernd Brückler (geboren 26 augustus 1981 is een Oostenrijkse voormalige professionele ijshockey-doelverdediger die speelde in de Oostenrijkse Hockey League (EBEL), de Finse Liiga en de Kontinental Hockey League (KHL).

Films met de naam Bernd

Bernd das Brot

Bernd das Brot is een poppenspeler, stermascotte en cultfiguur van de Duitse kindertelevisiezender KI.KA, die momenteel te zien is in de programma's Bernd das Brot, Bravo Bernd , en het KI.KA late night loop-programma

Namen die lijken op Bernd

Bernie

Hoe spel ik de naam Bernd?

Internationaal alfabet

 • B Baltimore
 • E Edison
 • R Roma
 • N New York
 • D Danemark

Nederlands alfabet

 • B Bo
 • E Eva
 • R Ruben
 • N Naomi
 • D Daniël

NAVO-alfabet

 • B Bravo
 • E Echo
 • R Romeo
 • N November
 • D Delta

Zo spel je Bernd met gebarentaal.

gebarentaal letter b
gebarentaal letter e
gebarentaal letter r
gebarentaal letter n
gebarentaal letter d

Zo schrijf je Bernd in braille

b
e
r
n
d

Zo sein je Bernd in morsecode

— · · ·
·
· — ·
— ·
— · ·

Zo sein je Bernd met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter b
nautische vlag letter e
nautische vlag letter r
nautische vlag letter n
nautische vlag letter d

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Bernd bekijken?

Top 10 jongensnamen met een B

Top 10 jongensnamen met 5 letters