Jet Geboortekaartje naam Jet u2

Betekenis Jet

Heerser in huis (van Henriette), Ster van de zee (van Mariette), Gitzwarte edelsteen
Meer informatie

Geslacht

Jet wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Jet is Nederlands

Naamsopbouw

Jet is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 1 klinker (e) en 2 medeklinkers (j, t).

Populariteit van de naam Jet

Jet is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Jet tussen 1996 en 2023.

 • Jet is 133x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 9x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Jet

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Jet is een populaire, korte en mooie meisjes en jongensnaam. In Nederland en België altijd een meisjesnaam. In de Verenigde Staten altijd een jongensnaam. In Engeland geven ouders de naam meestal aan een zoon, maar ook steeds vaker aan een dochter. De naam Jet komt van Henk of Hendrik. Logisch toch? Meest waarschijnlijk is Jet afgeleid van de naam Henriette. En Henriette is weer afgeleid van Hendrik. En dat betekent zoiets als " Heerser op het erf". Jet kan ook afkomstig zijn van Mariette. Mariette is weer afgeleid van Maria, en Maria heeft wel 160 betekenissen. Wij geven de voorkeur aan de betekenis 'Ster van de zee". Als laatste is Jet in het Engels de term voor een soort edelstenen, die wij in het Nederlands Git noemen (ja, inderdaad, daar komt Git zwart vandaan!). Mooie variant van de naam is de naam Jette. Bekende dragers van de naam zijn er genoeg, in Engelstalige landen vaak mannen, bij 'ons' uitsluitend vrouwen. Jet Black is de drummer van de band The Stranglers, Jet Harris de bassist van The Shadows. De naam komt ook voor in China, want Jet Li (Peking, 26 april 1963) is een bekende Chinese acteur. Wij kennen dan weer Jet Bussemakers, politica en Jet Naessens, Vlaamse actrice.

Beroemdheden met de naam Jet

Jet Bussemaker
Politica

Mariëtte (Jet) Bussemaker (Capelle aan den IJssel, 15 januari 1961) is een Nederlandse politicologe, politica en sinds 1 juli 2018 hoogleraar Wetenschap, beleid en maatschappelijke impact, in het bijzonder in de zorg aan de Universiteit Leiden.[1] In het kabinet-Rutte II was zij minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Eerder was zij in het kabinet-Balkenende IV staatssecretaris op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en zat zij namens de Partij van de Arbeid (PvdA) in de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Jette van der Meij
Actrice

Henriëtte Theodore (Jette) van der Meij (Oosterbeek, 24 september 1954) is een Nederlands zangeres en actrice, voornamelijk bekend door haar rol als Laura Selmhorst in de RTL-soap Goede tijden, slechte tijden. Tijdens de beginjaren van Goede tijden, slechte tijden stond Van der Meij ook als Jet van der Mey en Jette van der Mey op de aftiteling.

Boeken met de naam Jet

Jet en Wol
Auteur: Brigitte Minne

Jet en Wol is een mooi kinderboek van Brigitte Minne. Mats zit in de klas van Jet. Als je Mats ziet, zie je Jet. Als je Jet ziet, zie je Mats. Jet heeft een poes: Wol. Ze is dol op het dier. Maar Mats laat het hek op een kier. En Wol loopt weg. Jet is boos op Mats. Woest. Ze wil Mats niet meer zien. Wat nu?

Films met de naam Jet

Heb melij, Jet!

Heb Medelij, Jet is een Nederlandse speelfilm uit 1975 geregisseerd door Frans Weisz met in de hoofdrollen John Kraaijkamp sr. en Piet Römer. De film gaat over twee vrienden die elkaar na tien jaar weer ontmoeten en de provincie intrekken en het verkeerde pad opgaan. Tim, 1 van de 2, heeft er al snel genoeg van en wil terug naar Jet en zijn gezin. De film is gebaseerd op het boek Geef die mok eens door, Jet! van Heere Heeresma.

Namen die lijken op Jet

Jean   -   Jeff   -   Jens   -   Jess   -   Jethro   -   Jetro   -   Jetta   -   Jette

Hoe spel ik de naam Jet?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • E Edison
 • T Tripoli

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • E Eva
 • T Tamara

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • E Echo
 • T Tango

Zo spel je Jet met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter e
gebarentaal letter t

Zo schrijf je Jet in braille

j
e
t

Zo sein je Jet in morsecode

· — — —
·

Zo sein je Jet met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter e
nautische vlag letter t

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Jet bekijken?

Top 8 unisex met een J

Top 9 unisex met 3 letters