Ryan Geboortekaartje naam Ryan j2

Betekenis Ryan

Kleine Koning
Meer informatie

Geslacht

Ryan wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Ryan is Iers

Naamsopbouw

Ryan is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 1 klinkers (a) en 3 medeklinkers (r, y, n).

Populariteit van de naam Ryan

Ryan is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Ryan tussen 1996 en 2023. De naam Ryan is minder populair geworden.

 • Ryan is 170x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Ryan

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Ryan is een populaire Engelse jongensnaam. Heel soms (ongeveer 1 op de 100) geven ouders de naam aan hun dochter. Ryan is een Ierse jongensnaam en betekent "kleine koning". Het gebruik van Ryan als voornaam is geïnspireerd op de achternaam Ryan (zoals bij veel Engelse namen), een variatie op het Ierse O'Riain dat 'zoon van Rían' betekent. Rían is samengesteld uit de Iers-Gaelische elementen rí, wat "koning" betekent en an, een verkleinwoord achtervoegsel. Ryan wordt in de VS als een unisex-naam beschouwd (al wordt de naam 99% van de gevallen aan een zoon gegeven), waar de spellingsvarianten Ryann en Ryanne ook gelden voor meisjes. Verschillende Hollywood acteurs met de naam Ryan houden de naam nog steeds in de schijnwerpers - denk bijvoorbeeld aan Ryan Seacrest (presentator American Idols), Ryan Reynolds, Ryan Gosling en Ryan Philippe. Ryan is ook een populaire naam voor personages in boeken, films en series. Zo is Ryan Spalding een 'intern' in Grey's Anatomy, Ryan Chappelle een FBI agent in de serie 24 en Ryan Stone een astronaut in de film Gravity.

Beroemdheden met de naam Ryan

Ryan Phillipe
Acteur

Matthew Ryan Phillippe is een Amerikaans acteur. Hij won de Screen Actors Guild Award voor voltallige casts in 2002 met zijn collega's van Gosford Park en in 2006 met die van Crash.

Ryan Gosling
Acteur

Ryan Thomas Gosling is een Canadees acteur, filmregisseur, producent en muzikant. Hij won in 2017 een Golden Globe voor zijn hoofdrol in de filmkomedie La La Land.

Ryan Reynolds
Acteur

Ryan Rodney Reynolds is een Canadees acteur. Reynolds' doorbraak kwam in 1998, toen hij een hoofdrol speelde in de komische serie Two guys, one girl and a pizza place. In 2002 was hij naast Jerry O'Connell en Alyssa Milano te zien in Buying the Cow. Hij speelde serieuze rollen in onder meer de horrorfilm The Amityville Horror (2005) en de actiefilm Smokin' Aces (2007). In 2016 kreeg Reynolds een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Ryan Seacrest
Presentator

Ryan John Seacrest is een Amerikaans televisie- en radiopresentator. Hij verwierf bekendheid als presentator van American Idol. Hij presenteert verschillende programma's, zoals E!

Boeken met de naam Ryan

Rufus & Ryan go to Church!
Auteur: Kathleen Long

Rufus en Ryan is een serie bordboeken voor kleuters, met Ryan, een energieke kleine jongen, en zijn knuffelaap, Rufus. De serie introduceert religieuze en kerkelijke concepten, evenals karaktereigenschappen en ontwikkeling. De tekst is geschikt voor de leeftijd en eenvoudig genoeg voor peuters om te begrijpen.

Films met de naam Ryan

Life Changes Everything: Discover Zac Ryan

Zac Ryan is een klinisch oncoloog die op zoek is naar een remedie voor kanker, wanneer hij ontdekt dat zijn proefpatiënt zijn biologische vader is.

Namen die lijken op Ryan

Gyan   -   Kyan   -   Rein   -   René   -   Rens   -   Reon   -   Rían   -   Rien   -   Roan   -   Ron   -   Rune

Hoe spel ik de naam Ryan?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • Y Yokohama
 • A Amsterdam
 • N New York

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • Y Yfke
 • A Ali
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • Y Yankee
 • A Alfa
 • N November

Zo spel je Ryan met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter y
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Ryan in braille

r
y
a
n

Zo sein je Ryan in morsecode

· — ·
— · — —
· —
— ·

Zo sein je Ryan met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter y
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Ryan bekijken?

Top 10 jongensnamen met een R

Top 10 jongensnamen met 4 letters