Twan Geboortekaartje naam Twan j2

Betekenis Twan

De onschatbare, geschenk, bloem
Meer informatie

Geslacht

Twan wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Twan is Nederlands

Twan is afgeleid van de naam Teunis

Naamsopbouw

Twan is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter T en is opgebouwd uit 1 klinker (a) en 3 medeklinkers (t, w, n).

Populariteit van de naam Twan

Twan is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Twan tussen 1996 en 2023. De naam Twan is minder populair geworden.

 • Twan is 51x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Twan

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Twan is een Nederlandse jongensnaam. De naam Twan is, net als vele andere namen, afgeleid van de naam van een Romeinse familienaam Antonius. De betekenis is onzeker, mogelijk "de onschatbare". De naam werd regelmatig gebruikt in de christelijke wereld vanwege de bekendheid van Sint-Antonius de Grote, een 4e-eeuwse Egyptische kluizenaar die het christelijke monnikendom stichtte. Zijn populariteit werd in de Middeleeuwen versterkt door de 13e-eeuwse Sint-Antonius van Padua, de patroonheilige van Portugal. Het is vaak (maar ten onrechte) geassocieerd met het Griekse ἄνθος (anthos), wat "bloem" betekent, wat resulteerde in de toevoeging van de h aan deze spelling in de 17e eeuw. Er zijn veel Heiligen met de naam Antonius, waaronder Antonius van Egypte en Antonius van Weert. In het Nederlandse taalgebied komt de naam Antonius vooral voor als Anton of Antoon, maar ook Ton, Toine (ook fonetisch geschreven: Twan), Tonie, Tony, T(h)eun, Theunis of Theunes, en vroeger ook als Anthonis, Anthonie of Antonie. Ook de Franse (Antoine) en de Engelse (Ant(h)ony) varianten komen redelijk frequent voor in Nederland en Vlaanderen. Het Italiaanse en Spaanse Antonio en het Hongaarse Antal zijn zeldzamer. Nederlanders met de naam zijn onder andere Twan Huys (presentator) en Twan Scheepers (voetballer)

Beroemdheden met de naam Twan

Twan Burg
Schaker

Twan Burg (Schijndel, 2 april 1990) is een Nederlandse schaker met een FIDE-rating van 2514 (oktober 2020). Hij is Internationaal Grootmeester (GM). Zijn eerste Nederlandse kampioenschap voor 4-tallen t/m 10 jaar behaalde hij op 9-jarige leeftijd. Samen met Wouter Langerak, Bas Slikboer en Joris Broekmeulen werd ten koste van de sterke teams uit Apeldoorn en Amsterdam dit kampioenschap behaald.

Twan van Gendt
Wielrenner

Twan van Gendt ('s-Hertogenbosch, 9 juni 1992) is een Nederlandse BMX'er. Bij de Olympische Jeugdspelen van 2010 won Van Gendt een bronzen medaille met de Nederlandse wielerploeg, naast de BMX-wedstrijd die hij als tweede beëindigde, moest hij ook uitkomen op de wegwedstrijd waar hij als 57e finishte. Op de Olympische Zomerspelen van 2012 in Londen behaalde hij een vijfde plaats. Na afloop van het wereldkampioenschap op Papendal, op 22 augustus 2021, waarin van Gendt viel, kondigde hij aan te stoppen met zijn BMX carrière.

Twan Scheepers
Voetballer

Twan Scheepers is een Nederlands voormalig voetballer die voornamelijk als aanvaller speelde. Hij kwam van 1989 tot en met 2003 uit voor achtereenvolgens PSV, MVV, NAC, Cambuur Leeuwarden, SK Lommel en FC Eindhoven. Op 31-jarige leeftijd stopte hij om medische redenen met voetballen.

Twan Huys
Presentator

Twan Huys is een Nederlandse journalist, televisiepresentator, televisieproducent en auteur. Twan Huys is onder meer bekend als presentator van Nieuwsuur, Collegetour en RTL Late Night.

Boeken met de naam Twan

Twan en Twinkel
Auteur: Netty van Kaathoven

Twinkel en Twan is en leuk kinderboek van Netty van Kaathoven. Twinkel zit op een wolk en maakt een hart van sterren. Ze bukt voorover en... ‘Oh help!’ Twinkel tuimelt van haar wolk en ze suist door de lucht. Lager en lager tot ze blijft hangen in de boom voor het raam van Twan. Hoe komt ze nu weer terug op haar wolk? Twan weet er wel iets op.

Namen die lijken op Twan

Ewan   -   Iwan

Hoe spel ik de naam Twan?

Internationaal alfabet

 • T Tripoli
 • W Washington
 • A Amsterdam
 • N New York

Nederlands alfabet

 • T Tamara
 • W Wendy
 • A Ali
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • T Tango
 • W Whiskey
 • A Alfa
 • N November

Zo spel je Twan met gebarentaal.

gebarentaal letter t
gebarentaal letter w
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Twan in braille

t
w
a
n

Zo sein je Twan in morsecode

· — —
· —
— ·

Zo sein je Twan met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter t
nautische vlag letter w
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Twan bekijken?

Top 10 jongensnamen met een T

Top 10 jongensnamen met 4 letters