Amé Geboortekaartje naam Amé u2

Betekenis Amé

Geliefde, Liefhebben, Beminde (van Latijnse 'amatus')
Meer informatie

Geslacht

Amé wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Amé is Onbekend

Amé is afgeleid van de naam Amy

Naamsopbouw

Amé is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, e) en 1 medeklinker (m).

Populariteit van de naam Amé

Amé is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Amé in 2023. De naam Amé is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Amé is 12x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Amé maak je ook deze babynaam:
Mae

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Amé

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Amé is een geliefde en mooie meisjes en jongensnaam. In Engelstalige landen en in Nederland en België bijna altijd een meisjesnaam, in Frankrijk bijna altijd een jongensnaam. De naam Amé, en alle spellingsvarianten van de naam (zie verderop) is een populaire naam geworden bij ouders in Nederland en België. De naam is afgeleid van de Latijnse naam Amatus. En de betekenis van Latijnse amatus is 'de beminde, de geliefde'. De naam Amé is een variant op de naam Amy. Amy is de Engelse variant van de Oud-Franse naam Amée-Aimee in modern Frans. Amée was dus een vertaling van de Latijnse naam Amata, die is afgeleid van amatus, wat dus 'geliefde' betekent. Andere varianten zijn Aimee, Aimée, Amie en Ami. De betekenis van de naam “Amé” is overigens wel verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. In Japan betekent de naam Ame bijvoorbeeld 'regen'. Kort en krachtig, is Amé een mooie manier om je dochter te laten zien hoeveel je hun aanwezigheid koestert. Je kunt deze naam ook gebruiken om je voorouderlijk erfgoed te eren of om een ​​oude familietraditie nieuw leven in te blazen. Terwijl baby Ame door het leven gaat, kunnen ze worden geïnspireerd om liefde en goede wil uit te stralen naar iedereen die ze onderweg tegenkomen. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de actrice Ame Maciel en de Franse wetenschapper Amé Pictet.

Beroemdheden met de naam Amé

Ame Maciel
Actrice

Ame Maciel is een actrice. Ze speelt in meerdere series en films, en is onder andere bekend van de film known Ride the Wanted Trail.

Amé Pictet
Wetenschapper

Amé Jules Pictet (Genève, 12 juli 1857 - Genève, 11 maart 1937) was een Zwitsers chemicus. Hij was een bloedverwant van Raoul Pictet

Geografie met de naam Amé

Gemeente: Saint-Amé

Saint-Amé is een gemeente in het Franse departement Vosges in de regio Grand Est. De plaats maakt deel uit van het arrondissement Épinal. Er wonen ongeveer 2100 mensen.

Organisaties met de naam Amé

Danceduo: Âme

Âme is een Duits danceduo dat bestaat uit Kristian Beyer en Frank Wiedemann dat deephouse en techno maakt. Het duo is samen met Dixon eigenaars van het Innervisions-label. het duo gebruikt de naam samen, maar beide treden meestal los van elkaar op als Âme.

Namen die lijken op Amé

Amad   -   Amal   -   Amar   -   Amedee   -   Amelia   -   Amélie   -   America   -   Amil   -   Amin   -   Amir   -   Amo   -   Amor   -   Amy   -   Emi   -   Emy

Hoe spel ik de naam Amé?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • M Madagaskar
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • M Mila
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • M Mike
 • E Echo

Zo spel je Amé met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter m
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Amé in braille

a
m
e

Zo sein je Amé in morsecode

· —
— —
·

Zo sein je Amé met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter m
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Ame bekijken?

Top 3 unisex met een A

Top 9 unisex met 3 letters