Naomi Geboortekaartje naam Naomi m2

Betekenis Naomi

Aangenaam, Lieflijkheid
Meer informatie

Geslacht

Naomi wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Naomi is Hebreeuws

Naamsopbouw

Naomi is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter N en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, o, i) en 2 medeklinkers (n, m).

Populariteit van de naam Naomi

Naomi is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Naomi tussen 1989 en 2023. De naam Naomi is minder populair geworden.

 • Naomi is 145x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 63x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Naomi

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Naomi (Hebreeuws (נָעֳמִי‎) ) is een mooie, aangename en lieflijke meisjesnaam. De naam Naomi is een Hebreeuwse meisjesnaam en betekent "aangenaam", of lieflijk. Naomi was ooit een voornamelijk joodse naam uit het Oude Testament die verwees naar de schoonmoeder van Ruth. Daarom is het een symbolische naam die op Sjavoeot aan meisjes wordt gegeven als het verhaal van Ruth in de synagoge wordt voorgelezen. De Franse versie is Noemie, in het Italiaans Noemi. Een andere variant van de naam die in opkomst is is Nayomi. Naomi heeft ook een aparte Japanse oorsprong als een unisex-naam die 'hetero en mooi' betekent. Wat leuk is aan de naam Naomi, is dat de naam in heel veel landen populair is. De naam Naomi is populair bij ouders in Engelstalige landen als de VS, het UK en Australië, maar zeker ook in Frankrijk en Italië. En ook en België, Nederland en de Scandinavische landen is de naam veel gegeven. Deze lang stille oudtestamentische naam lijkt eindelijk in de smaak te vallen bij ouders die op zoek zijn naar een bijbelse naam met een zacht, melodieus geluid en een positieve betekenis, die plotseling frisser klinkt dan de veelgebruikte Sarah, Rachel en Rebecca. Model en actrice Naomi Campbell en de Engelse actrice Naomi Watts hebben geholpen bij de modernisering. Andere naamgenoten zijn zangeres Naomi Judd en feministische schrijfster Naomi Wolf. In België kennen we natuurlijk de actrice Naomi Velissariou. In Nederland kennen we de hockeyster Naomi van As. De naam doet het ook goed bij schrijvers en regisseurs. Naomi Nickel is het hoofdpersonage in "A Complicated Kindness" van Miriam Toews. Naomi Lapaglia is een karakter in film "The Wolf of Wall Street", Naomi Clarkcharacter in de TV'serie "90210". Oh ja, en wist je dat alleen al in Nederland ook de volgende spellingsvarianten ooit door ouders zijn opgegeven bij de gemeentelijke stand: Naömi , Naómi , Naomï , Naômi , Näomi , Náomi , Naomí , Naòmi en Naõmi !

Beroemdheden met de naam Naomi

Naomi van As
Hockeyspeelster

Naomi Frances van As is een Nederlandse voormalig hockeyster. Van As won met het damesteam een gouden medaille op de Olympische Spelen in 2008 en 2012 en zilver in 2016. Van As speelde 229 interlands voor de nationale vrouwenploeg, waarin Van As 45 keer scoorde

Naomi Valissariou
Actrice

Naomi Valissariou is een Belgische theatermaakster, actrice en zangeres. In haar beeldende voorstellingen staan wetenschappelijke, filosofische en haar persoonlijke denkbeelden centraal. Naomi Velissariou is de winnaar van de belangrijkste Nederlandse toneelprijs, de Theo d’Or 2021. Valissariou is de komende jaren (2021-2024) verbonden aan Theater Utrecht.

Naomi Campbell
Model

Naomi Elaine Campbell is een Brits actrice en topmodel. Campbell is van Afro-Jamaicaanse en ook van Chinees-Jamaicaanse afkomst door haar grootmoeder van moederskant.

Naomi Watts
Actrice

Naomi Ellen Watts is een Brits actrice. Ze werd in zowel 2004, voor haar hoofdrol in 21 Grams, als 2013, voor die in The Impossible, genomineerd voor een Oscar.

Namen die lijken op Naomi

  -   Naima   -   Nami   -   Niamh   -   Noam   -   Noémi   -   Nomi   -   Norma

Hoe spel ik de naam Naomi?

Internationaal alfabet

 • N New York
 • A Amsterdam
 • O Oslo
 • M Madagaskar
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • N Naomi
 • A Ali
 • O Omar
 • M Mila
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • N November
 • A Alfa
 • O Oscar
 • M Mike
 • I India

Zo spel je Naomi met gebarentaal.

gebarentaal letter n
gebarentaal letter a
gebarentaal letter o
gebarentaal letter m
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Naomi in braille

n
a
o
m
i

Zo sein je Naomi in morsecode

— ·
· —
— — —
— —
· ·

Zo sein je Naomi met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter n
nautische vlag letter a
nautische vlag letter o
nautische vlag letter m
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Naomi bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een N

Top 10 meisjesnamen met 5 letters