Borre Geboortekaartje naam Borre j2

Betekenis Borre

Beer (van Germaanse Beer), Helper, Hij die een grote hulp is (van Børre, van het Proto-Noorse ‘*BerʒiaR’)
Meer informatie

Geslacht

Borre wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Borre is Nederlands, Noors en Zweeds.

Naamsopbouw

Borre is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter B en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, e) en 3 medeklinkers (b, r, r).

Populariteit van de naam Borre

Borre is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Borre in 2023. De naam Borre is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Borre is 13x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 0x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Borre

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Borre is een mooie, korte, stoere jongensnaam. De naam Borre is mogelijk een verkorting van Germaanse namen met bern- 'beer', maar het kan ook een verkorting zijn van Liborius. Liborius is een in Westfalen vereerde heilige, hij was bisschop van Le Mans, omstreeks 400; kerkelijke feestdag: 23 juli. De achternaam Bor uit Liborius kwam in de Middeleeuwen uit het oosten ons land binnen en kwam via Utrecht naar het westen. De naam Borre wordt nu het meest gegeven door ouders in België. De naam Borre is ook een oud Engelse naam. Variant van de naam, met andere betekenis, is de naam Børre. Deze naam is afgeleid van het Proto-Noorse ‘*BerʒiaR’, dat op zijn beurt is afgeleid van het Oud-Germaanse element ‘*berganą / *burgz’, wat ‘zorgen, behouden, beschermen, redden, helpen, redden’ betekent. / vestingwerk, bolwerk, een versterkte stad, kasteel.” De naam vertegenwoordigt ook de korte vorm van de Oudnoorse naam, beginnend met het element ‘Berg-’. Variant van de naam is ook Borr, al heeft die een andere betekenis. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de acteur Borre Stokdijk en Borre de Kegel. Leuke trivia's over de naam Borre: Borre is een personage uit de kinderboekenserie van Jeroen Aalbers en Stefan Tijs. Borre is ook een bekende achternaam. Zo is de Belg Antony van den Borre een bekende voetballer.

Beroemdheden met de naam Borre

Anthony Vanden Borre
Voetballer

Anthony Vanden Borre (Likasi, 24 oktober 1987) is een Belgisch profvoetballer die doorgaans als rechtshalf of rechtsachter speelde.

Borre Stokdijk
Acteur

Borre Stokdijk is Nederlandse acteur. Hij speelt in meerdere series en films. Borre Stokdijk is onder andere bekend van Levenslied (2011), Raveleijn (2011) en Magistratus: Overtura (2012).

Børre Steenslid
Voetballer

Børre Steenslid is een Noorse voetbalcoach en oud-speler. Hij speelde als verdediger voor Sogndal, Viking en Molde.

Børre Falkum-Hansen
Zeiler

Børre Erik Falkum-Hansen was een Noorse zeeman en Olympisch medaillewinnaar. Hij werd geboren en stierf in Oslo.

Sir Borre
Militair

Sir Borre is in de Legende van Koning Arthur de zoon van koning Arthur en Lionors verwekt na de slag bij Bedegraine bij zijn pre-Guenevere liefde, Lyzianor. Sir Borre werd "een goede ridder" en een metgezel van de Ronde Tafel.. Hij werd een goede ridder van de Tafelronde.

Boeken met de naam Borre

Ken je Borre al?
Auteur: Jeroen Aalbers

In meer dan 100 boeken voor verschillende leeftijden beleeft hij talloze vrolijke, grappige en spannende avonturen. Soms in zijn eentje, vaak ook met anderen. In de boeken over Borre maak je kennis met bijzondere karakters zoals de kapitein van een onderzeeër of de dropveterknipper. Maar ook met Pluisdier, het schattige, pluizige huisdier dat net als Borre altijd nieuwsgierig is en helemaal niet bang. Pluisdier zie je vooral vaak in de boeken voor peuters en kleuters. Vanaf groep 3 komt er een meisje naast Borre wonen: Radijs. Borre en Radijs worden vrienden en al snel maken ze samen van alles mee. Aan het einde van groep 4 komen ook Elle en Ovi erbij. Het viertal vormt een geheime club en komt vanaf groep 5 in actie om raadselachtige zaken en misdrijven op te lossen.

Geografie met de naam Borre

Plaats: Borre (Møn, Denemarken)

Borre is een plaats in de Deense regio Seeland, gemeente Vordingborg, op het eiland Møn. De plaats telt ongeveer 350 inwoners. Borre ligt aan de voet van een heuvel langs de weg van Stege naar Møns Klint.

Kunst met de naam Borre

Kunststijl: Borre Stijl

De Borre-stijl is een Scandinavische kunststijl vernoemd naar een bootgraf in Borre, Noorwegen. De Borre-stijl omvat een reeks geometrische verweven / knooppatronen en zoömorfe (enkel dier) motieven, voor het eerst herkend in een groep verguld bronzen harnassteunen die zijn teruggevonden uit een scheepsgraf op de Borre-heuvelbegraafplaats nabij het dorp Borre, Vestfold, Noorwegen. en waaruit de naam van de stijl is afgeleid. Borre-stijl heerste in Scandinavië van eind 9e tot eind 10e eeuw, een tijdsbestek dat wordt ondersteund door dendrochronologische gegevens afkomstig van locaties met karakteristieke Borre-stijlartefacten.

Namen die lijken op Borre

Barra   -   Barry   -   Bart   -   Berk   -   Bert   -   Birk   -   Borr

Hoe spel ik de naam Borre?

Internationaal alfabet

 • B Baltimore
 • O Oslo
 • R Roma
 • R Roma
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • B Bo
 • O Omar
 • R Ruben
 • R Ruben
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • B Bravo
 • O Oscar
 • R Romeo
 • R Romeo
 • E Echo

Zo spel je Borre met gebarentaal.

gebarentaal letter b
gebarentaal letter o
gebarentaal letter r
gebarentaal letter r
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Borre in braille

b
o
r
r
e

Zo sein je Borre in morsecode

— · · ·
— — —
· — ·
· — ·
·

Zo sein je Borre met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter b
nautische vlag letter o
nautische vlag letter r
nautische vlag letter r
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Borre bekijken?

Top 10 jongensnamen met een B

Top 10 jongensnamen met 5 letters