Junia Geboortekaartje naam Junia m2

Betekenis Junia

Geboren in Juni (grieks), Jeugdig, jongeling, gewijd aan Jupiter (Latijn)
Meer informatie

Geslacht

Junia wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Junia is Grieks en Latijn.

Naamsopbouw

Junia is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 3 klinkers (u, i, a) en 2 medeklinkers (j, n).

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Junia

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Junia is een mooie meisjesnaam. De betekenis van de naam “Junia” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Junia is allereerst een mooie Griekse meisjesnaam en betekent "geboren in juni". De naam Juno is populair, de naam June vertoont tekenen van een comeback samen met andere maand- en dagnamen, terwijl Junia, de naam van de christen uit de eerste eeuw die door de apostel Paulus werd aangeduid als een apostel, nog weinig bekend is, en dus nog te ontdekken. Junia of Juna verschijnt maar één keer in de Bijbel, namelijk in Romeinen 16. Haar naam wordt voornamelijk voor meisjes gebruikt en betekent in het Latijn 'de jongeling' of 'gewijd aan Jupiter'. Bekende dragers van de naam zijn onder meere de Engelse actrice Junia Crawford en Italiaanse actrice Junia Tomasetta. Verder is Junia Rosa Ruth (geb. 2010) is de dochter van Zac Hanson, drummer van Hanson. En is de Junia gens een beroemde Romeinse familienaam uit de oudheid.

Beroemdheden met de naam Junia

Junia Tomasetta
Actrice

Junia Tomasetta is een Italiaanse actrice. Ze is onder meer bekend van Ufo! (2003), L'inviato spettrale (2016) en Non ci sarebbe niente da fare! (2004).

Junia Claudilla
Keizerin

Junia Claudilla (overleden in 34, 36 of 37 na Christus), ook wel bekend als Junia Claudia, was de eerste vrouw van de Romeinse keizer Caligula voordat hij aan de macht kwam.

Junia Crawford
Actrice

Junia Crawford werd geboren op 21 juni 1928 in Londen, Engeland, VK. Ze was een actrice, bekend van Miracle in Soho (1957), The Girl in the Picture (1957) en The Errol Flynn Theatre (1956). Ze was eerder getrouwd met Michael Birkett en Crawford. Zij stierf in 1973 in Kensington, Londen, Engeland, VK.

Junia of Junias
Bijbelse figuur

Junia of Junias (Bijbels Grieks: Ἰουνία/Ἰουνίας, Iounia/Iounias) was een christen in de eerste eeuw, bekend uit de brief van Paulus de Apostel aan de Romeinen. Er is onenigheid geweest over zowel het geslacht als de apostolische status van Junia, hoewel ze door het grootste deel van de christelijke geschiedenis en door de meerderheid van de geleerden als vrouw werd beschouwd. Over de precieze aard van haar apostolische status is echter meer gedebatteerd. Met uitzondering van de verwijzing naar een mannelijke "Junias" in de Index Discipulorum, naar verluidt afkomstig van de vierde-eeuwse bisschop van Salamis, Epiphanius, komen de eerste teksten over Junia als een man genaamd Junias uit manuscripten uit de 12e eeuw en de eerstgenoemde auteur die beschreef Junia als man was Giles van Rome in de 13e eeuw. Romeinen 16:7 is de enige plaats in het Nieuwe Testament waar Junia wordt genoemd, hoewel sommigen haar ook hebben geïdentificeerd met een vrouw uit de evangeliën genaamd Joanna, de vrouw van Chuza, die voorkomt in Lukas 8:1-3 en het verhaal waar de vrouwen bezoeken het graf van Jezus tegen het einde van de evangeliën.

Namen die lijken op Junia

  -   Jana   -   Jane   -   Janke   -   Janna   -   Janne   -   Janny   -   Janou   -   Jenna   -   Jenny   -   Jente   -   Jin   -   Jinte   -   Jona   -   Jones   -   Joni   -   Jonna   -   Jonne   -   Juna   -   June   -   Juno

Hoe spel ik de naam Junia?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • U Uppsala
 • N New York
 • I Italia
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • U Ursula
 • N Naomi
 • I Iris
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • U Uniform
 • N November
 • I India
 • A Alfa

Zo spel je Junia met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter u
gebarentaal letter n
gebarentaal letter i
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Junia in braille

j
u
n
i
a

Zo sein je Junia in morsecode

· — — —
· · —
— ·
· ·
· —

Zo sein je Junia met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter u
nautische vlag letter n
nautische vlag letter i
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Junia bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een J

Top 10 meisjesnamen met 5 letters