Walid Geboortekaartje naam Walid j2

Betekenis Walid

Kind, pas geboren (afgeleid van Arabisch woord ولد (walada))
Meer informatie

Geslacht

Walid wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Walid is Arabisch

Naamsopbouw

Walid is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter W en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, i) en 3 medeklinkers (w, l, d).

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Walid

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Walid is een mooie jongensnaam. De naam Walid is een Arabische jongensnaamnaam en betekent "pasgeboren". Er is misschien geen betere naam voor je gloednieuwe baby dan Walid, wat 'pasgeboren' betekent. Het is afgeleid van het Arabische woord walada, wat 'bevallen' betekent. Varianten van de naam zijn onder meer Waleed, Oualid en Velid. Walid was de naam van de Umayyad-kalief die Spanje in de 8e eeuw veroverde. Op het WK in Qatar veroverden de Leeuwen van de Atlas Walid Regragui en Walid Cheddira ook onder meer Spanje en Portugal. Walid Riachy is een bekende acteur met de naam.

Beroemdheden met de naam Walid

Walid Riachy
Acteur

Walid Riachy is een Libanese acteur en model, die vooral in Mollywood- en Hollywood-films en in internationale commercials te zien is. Hij voltooide een bacheloropleiding in bedrijfsbeheer aan de American University of Beirut en werkte als bedrijfsmanager in Dubai voordat hij besloot een acteercarrière na te streven.

al-Walid I
Kalief

Al-Walid ibn Abd al-Malik ibn Marwan (Arabisch: الوليد بن عبد الملك بن مروان, c. 674 - 23 februari 715), beter bekend als (Il-Walid Arabisch: الوليد الأول), was de zesde Umayyad-kalief, regerend van oktober 705 tot aan zijn dood. Hij was de oudste zoon van zijn voorganger kalief Abd al-Malik (r. 685-705). Als prins leidde hij van 695 tot 698 jaarlijkse invallen tegen de Byzantijnen en bouwde of herstelde hij vestingwerken langs de Syrische woestijnroute naar Mekka. Hij werd de troonopvolger na de dood van de broer van Abd al-Malik en aangewezen opvolger, Abd al-Aziz ibn Marwan, in 704.

Walid Chedirra
Voetballer

Walid Cheddira is een professionele voetballer die speelt als aanvaller voor Serie B-club Bari. Geboren in Italië, speelt hij voor het nationale team van Marokko. Walid Cheddira is 1 van de teamleden van het succesvolle Marokkaanse voetbal elftal, de Leeuwen van de Atlas, op het WK in Qatar (2022)

Walid Harfouch
Presentator

Walid Harfouch is een internationale televisiemanager, producer en publiek figuur. Hij is vice-president van het internationale tv-kanaal Euronews, president van het HDFashion & LifeStyle tv-kanaal, mede-oprichter van het radiostation Super-Nova en het tijdschrift Paparazzi.

Walid Jufalli
Ondernemer

Walid Ahmed Juffali of Al-Walid bin Ahmed bin Abdullah bin Ibrahim Al Juffali was de voorzitter van E.A. Juffali and Brothers, de grootste particuliere onderneming in Saoedi-Arabië, trad in functie na de dood van zijn vader Ahmed bin Abdullah Al Juffali, Sheikh Al-Walid was ook de voorzitter van zijn eigen persoonlijke bedrijf "W Investments", een particuliere investeringsmaatschappij die voornamelijk actief was in Zürich.

Walid Regragui
Voetbaltrainer

Hoalid Regragui, beter bekend als Walid Regragui, is een Marokkaanse profvoetballer en oud-speler die als rechtsback speelde. Hij is de hoofdtrainer van het Marokkaanse nationale team. Walid Regragui is trainer van het succesvolle Marokkaanse voetbal elftal, de Leeuwen van de Atlas, op het WK in Qatar (2022)

Boeken met de naam Walid

De vrienden van de Profeet ﷺ – Het verhaal van Khalid ibn Walid
Auteur: Hadieth Benelux

Wanneer Musa en Suleyman bij opa en oma op bezoek zijn, vertelt opa een verhaal. Het gaat over een van de grootste moslimhelden aller tijden. Zijn naam was Khalid ibn Walid. Hij was een van de sterkste en stoerste mannen die ooit op deze aarde heeft rondgelopen. In dit spannende verhaal zal je meer te weten komen over deze geweldige held.

Films met de naam Walid

Walid (2022)

De Maleisische film Walid komt uit 2022 en is geregisseerd door Areel Abu Bakar. Met in de hoofdrol Megat Sharizal en Putri Qaseh.

Waleed (2021)

Waleed is een film uit 2021 van regisseur Pardeep Bhullar. Met rollen voor Rupinder Rupi (Pritam Kaur), Prakash Gaadhu (Mahinder Singh), Roopi Maan (moslimvrouw), Fateh Siyan (Jaswinder), en Reet (muziekregisseur).

Namen die lijken op Walid

Hoe spel ik de naam Walid?

Internationaal alfabet

 • W Washington
 • A Amsterdam
 • L Liverpool
 • I Italia
 • D Danemark

Nederlands alfabet

 • W Wendy
 • A Ali
 • L Lorenzo
 • I Iris
 • D Daniël

NAVO-alfabet

 • W Whiskey
 • A Alfa
 • L Lima
 • I India
 • D Delta

Zo spel je Walid met gebarentaal.

gebarentaal letter w
gebarentaal letter a
gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter d

Zo schrijf je Walid in braille

w
a
l
i
d

Zo sein je Walid in morsecode

· — —
· —
· — · ·
· ·
— · ·

Zo sein je Walid met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter w
nautische vlag letter a
nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter d

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Walid bekijken?

Top 10 jongensnamen met een W

Top 10 jongensnamen met 5 letters