Jona Geboortekaartje naam Jona u2

Betekenis Jona

Duif, God heeft gegeven, God is genadig
Meer informatie

Geslacht

Jona wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Jona is Hebreeuws

Jona is afgeleid van de naam Jonah

Naamsopbouw

Jona is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, a) en 2 medeklinkers (j, n).

Populariteit van de naam Jona

Jona is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Jona tussen 2015 en 2023. De naam Jona is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Jona is 58x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Jona maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Jona

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Jona is een jongens en meisjesnaam. In de meeste landen is Jona overwegend een jongensnaam. Maar in bijvoorbeeld Brazilië is het overwegend een meisjesnaam. De jongensnaam Jona is een vorm van de bijbelse naam Jona, Hebreeuws Yonah. De betekenis is 'Duif". Het is de naam van een van de zogenaamd kleine profeten uit het Oude Testament. Het boek Jona (naar het Grieks ook Jonas, Hebreeuws: יוֹנָה, Yônā, "duif") is het 32e boek uit de Hebreeuwse Bijbel en het vijfde in de serie Kleine profeten. Het boek is genoemd naar de hoofdpersoon Jona. Het verhaal komt ook in de Koran voor (Arabisch: يونس, Yūnus of يونان, Yūnān). Een andere betekenis van de naam Jona is 'God heeft gegeven', afgeleid van de naam Jonatan. De meisjesnaam Jona zou kunnen worden beschouwd als een korte vorm van Johanna. De naam van het meisje Jona betekent dan "Jahweh is genadig" (van het Hebreeuws "yo/יֹו", afkorting van "yeho/יְהוֹ" = verwijzend naar de Hebreeuwse God + "ḥanán/חָנַן" = gunst tonen / genadig zijn).

Beroemdheden met de naam Jona

Jona Oberski
Schrijver

Jona Oberski is een Nederlands kernfysicus en schrijver van Joodse afkomst. Hij is vooral beroemd om zijn autobiografische boek Kinderjaren waarin hij vertelt over zijn tijd als kind in een concentratiekamp.

Jona Klein
Actrice

Jona Klein is een actrice. Ze staat bekend om haar werk in de films 180°, Mein Herz sieht die Welt schwarz - Eine Liebe in Kabul en Gladio: L'esercito segreto della Nato.

Jona Lendering
Wetenschapper

Jona Lendering is een Nederlands historicus, blogger, webmaster en journalist, die vooral actief is op het gebied van wetenschapscommunicatie over de oudheid.

Jona Weinhofen
Muzikant

Jona Weinhofen is een Australische muzikant. Hij was de leadgitarist van metalcoreband I Killed the Prom Queen, ritmegitarist van de Britse band Bring Me the Horizon van 2009 tot 2013 en de gitarist van de Californische band Bleeding Through van 2007 tot 2009.

Geografie met de naam Jona

Rivier: Jona

De Jona is een rivier in de Zwitserse kantons Zürich en St. Gallen. De Jona ontspringt op de oostelijke helling van de Bachtel-heuvel bij Gibswil en Fischenthal in het Zürcher Oberland. De naam van de rivier werd voor het eerst genoemd in 834 na Christus, de voormalige gemeente Jona werd veel later genoemd. Aangenomen wordt dat de naam afkomstig is van ofwel de Keltische Jauna (de koude) - de Jona wordt nog steeds grotendeels bepaald door het bosgebied - of, zoals Indo-Europese yamam, wat stroom betekent. Volgens de laatste interpretaties betekent het Indo-Europese woord jeu ongeveer bewegen, gevolgd door de Oudhoogduitse naam Jouna

Plaats: Jona

Jona is een plaats en gemeente in het Zwitserse kanton Sankt Gallen. Het maakt sinds 1 januari 2007 deel uit van de gemeente Rapperswil-Jona in het district See-Gaster.

Namen die lijken op Jona

Jan   -   Jana   -   Jane   -   Jens   -   Jin   -   Joan   -   John   -   Jon   -   Jonah   -   Jonas   -   Jonathan   -   Jones   -   Joni   -   Jonna   -   Jonne   -   Jorn   -   Juna   -   June   -   Juno   -   Mona   -   Nona   -   Oona   -   Vona

Hoe spel ik de naam Jona?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • O Oslo
 • N New York
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • O Omar
 • N Naomi
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • O Oscar
 • N November
 • A Alfa

Zo spel je Jona met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter o
gebarentaal letter n
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Jona in braille

j
o
n
a

Zo sein je Jona in morsecode

· — — —
— — —
— ·
· —

Zo sein je Jona met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter o
nautische vlag letter n
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Jona bekijken?

Top 8 unisex met een J

Top 17 unisex met 4 letters