Melle Geboortekaartje naam Melle j2

Betekenis Melle

Verzamelplaats, ontmoeting, sterke wolf
Meer informatie

Geslacht

Melle wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Melle is Fries

Naamsopbouw

Melle is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, e) en 3 medeklinkers (m, l, l).

Populariteit van de naam Melle

Melle is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Melle tussen 2000 en 2023. De naam Melle is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Melle is 210x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 11x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Melle

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Melle is een korte, hippe en stoere Friese jongensnaam. De herkomst van de naam Melle is niet helemaal duidelijk. Mogelijke oorsprong van de naam is de Germaanse stam madel-, wat "verzamelplaats" of "gerechtsplaats" betekent, zie ook ding. Volgens een andere theorie is het een verbastering van Melef, wat een afkorting van Westfaalse Meinolf is. De betekenis hiervan is "sterke wolf" (megin- = "kracht", olf- = "wolf"). Hoewel het er niet van afgeleid is, wordt de naam Melle ook in verband gebracht met Aemilianus. Mensen in Friesland uit de 17e eeuw die Melle heetten en die de Latijnse vorm van hun naam opgaven, gebruikten hiervoor de naam Aemilianus. Omdat de heilige Aemilianus de la Cogolla op 12 november zijn naamdag heeft, wordt deze datum ook wel als de naamdag van Melle gezien. De voornaam wordt soms ook voor meisjes gebruikt. In Nederland geven ouders de naam nagenoeg alleen aan een zoon. Maar in Frankrijk is Melle een echte meisjesnaam. Het is een Bretonse variant van Maria. En in Duitsland en Denemarken geven ouders de naam ook wel eens aan een dochter. Bekende dragers van de naam zijn onder meer Melle de Boer, kunstenaar en Melle Meulensteen, voetballer. De mooiste bekende naam is die van Rapper Melle Mel. Melle speelt ook de hoofdrol in de succesvolle kinderboeken van Jochem Myjer, de Gorgels.

Beroemdheden met de naam Melle

Melle Mel
Zanger

Melle Mel, artiestennaam van Melvin Glover (The Bronx, New York, 15 mei 1961) ook wel bekend als Grandmaster Melle Mel, is een Amerikaanse hiphopmuzikant. Hij is een van de pioniers van de old-school hip-hop als lead rapper en de belangrijkste songwriter van Grandmaster Flash and the Furious Five. Melle Mel kreeg bekendheid als lid van Grandmaster Flash and the Furious Five. In hun meest bekende single "The Message" rapt hij samen met frontman Grandmaster Flash.

Melle van Gemderen
Tennisser

Melle van Gemerden (Amsterdam, 9 mei 1979) is een Nederlands proftennisser. Van Gemerden speelde op alle grandslamtoernooien en was ook een Davis Cup-vertegenwoordiger van het Nederlandse team. Hij was de nr. 1 speler in Nederland en bereikte de nr.100 op de ATP-wereldranglijst enkelspel juni 2006.

Melle Meulensteen
Voetballer

Melle Meulensteen (Nijmegen, 4 juli 1999) is een Nederlands voetballer die als centrum verdediger of als middenvelder speelt. Hij verruilde Preston North End in januari 2018 voor RKC Waalwijk. Hij is een zoon van voetbaltrainer René Meulensteen.

Melle de Boer
Kunstenaar

Melle Guido de Boer (Delft, 1972) is een Nederlandse beeldend kunstenaar en singer-songwriter. Hij studeerde in 1995 af aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Naast zijn werk als beeldend kunstenaar vormde hij in de nazomer van 2002 de band Smutfish. Het debuutalbum Lawnmower Mind wordt gezien als grondlegger van de Nederlandse Country Noir.[bron?] Vanaf 2007 toerde Melle met Smutfish, en later onder de naam John Dear Mowing Club, onder andere als begeleidingsband en voorprogramma van Daniel Johnston door Europa.

Boeken met de naam Melle

De Gorgels
Auteur: Jochem Myjer

De Gorgels is een succesvolle reeks kinderboeken van cabaratier Jochem Myjer. Heb jij ooit nagedacht over hoe er ’s nachts korstjes op je wondjes komen? Heb je weleens meegemaakt dat de hele klas verkouden was, maar jij niet? Heb jij ooit het gevoel gehad dat er ’s nachts iemand over je waakt? Welkom in de wereld van de Gorgels! Gorgels wonen op het Eiland, in hun goed verstopte holletjes onder de grond. Ze zoeken bramen en Gorgelbessen in de duinen terwijl de kleine Gorgels op het strand spelen. Elke nacht gaat de kleine Gorgel Bobba naar school. Daar leert hij alles over de natuur en de geheime, magische krachten van de Gorgels. Over Mensenkinderen en… Brutelaars, de nare wezens die kinderen grieperig of verkouden maken als de R in de maand zit. Wanneer Bobba groot en sterk en snel genoeg is, krijgt hij een foto van het Mensenkind over wie hij zal gaan waken. Een jongetje met krullen… Melle! Bobba gaat op reis, klaar voor zijn eerste avontuur. Joebelabambam!

Melle
Auteur: Gina Haydon

Melle is een leuk voorleesboek van Gina Haydon. Geniet mee met het 1ste deel van de avonturen van Melle, de huiskabouter en tevens de rode draad in een kleine reeks leesboekjes. Educatief boekje en tevens fantasierijk. Wordt enorm gewaardeerd in ziekenhuizen op de kinderafdelingen, scholen, maar ook gewoon in eigen huiskring, nog even lekker gezellig samen voor het slapengaan. Bestemd voor kindjes vanaf ze kunnen lezen, of perfect om voor te lezen. Mooi geïllustreerd met prachtige afbeeldingen. Een boekje dat niet mag ontbreken in uw collectie, dat zelfs voor de voorlezer een plezier is.

Films met de naam Melle

Melle (2017)

Melle is, heel verrassend, ook een Indiaase romantische film. Melle is een Indiase romantische film uit het Malayalam, geschreven en geregisseerd door Binu P. Ulahannan. De film is geproduceerd door Triyega-producties en sterren Amith Chakalakkal en Thanuja Karthik in hoofdrollen met Joju George, Joy Mathew, P. Balachandran, Vivek Bhaskar Haridas in bijrollen.

Namen die lijken op Melle

  -   Jelle   -   Malu   -   Mels   -   Milo   -   Mylo   -   Nelle   -   Pelle

Hoe spel ik de naam Melle?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • E Edison
 • L Liverpool
 • L Liverpool
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • E Eva
 • L Lorenzo
 • L Lorenzo
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • E Echo
 • L Lima
 • L Lima
 • E Echo

Zo spel je Melle met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter e
gebarentaal letter l
gebarentaal letter l
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Melle in braille

m
e
l
l
e

Zo sein je Melle in morsecode

— —
·
· — · ·
· — · ·
·

Zo sein je Melle met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter e
nautische vlag letter l
nautische vlag letter l
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Melle bekijken?

Top 10 jongensnamen met een M

Top 10 jongensnamen met 5 letters