Quin Geboortekaartje naam Quin u2

Betekenis Quin

De Vijfde of Sterk. Afstammeling van Conn.
Meer informatie

Geslacht

Quin wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Quin is Iers

Quin is afgeleid van de naam Quinten

Naamsopbouw

Quin is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter Q en is opgebouwd uit 2 klinkers (u, i) en 2 medeklinkers (q, n).

Populariteit van de naam Quin

Quin is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Quin tussen 2013 en 2023. De naam Quin is minder populair geworden.

 • Quin is 29x gegeven als voornaam in 2023

Quin wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Quin

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Quin is een mooie korte veelzijdige jongensnaam. Veelzijdig, want de oorsprong is Iers, Gaellic, Frans en Latijns. De naam Quin is afgeleid van de naam Quinian en Quinten. En Quinten is een jongensnaam die verwant is aan de Latijnse naam Quentin. De betekenis van Quinten is "vijfde". Nog precieser: Quentin is een Franse mannelijke voornaam van de Latijnse voornaam Quintinus, verkleinwoord van Quintus, dat "de vijfde" betekent. Quin kan via de naam Quinn ook nog de verengelste versie van de Ierse familienaam Ó Cuinn, wat "afstammeling van Conn" betekent. Conn heeft twee mogelijke afleidingen: de Oud-Ierse cond, wat 'intellect' betekent, of cenn, wat 'chef' betekent. In Nederland zijn de populaire varianten naast Quin vooral en allereerst Quinn (naam voor jongens en meisjes), Quint en Quinten. Maar je hebt ook nog de varianten zoals Quinto en Quintijn. De naam Quin wordt in de hele wereld het meest door ouders gegeven in .... Nederland! En de naam Quinn wordt nog veel vaker gegeven in Nederland. Maar de naam Quinn wordt weer veel vaker nog gegeven in de VS, de UK en Nieuw Zeeland. Het zal vast te maken hebben met de trend naar korte en stoere jongensnamen. Bekende dragers van de naam zijn bijvoorbeeld Quin Blanding (speler American Football) en Quin Houff (autocoureur). In Nederland draagt voetballer Quin Kruijsen onder meer de naam. De naam komt ook voor als achternaam. En ook al heel lang, bijvoorbeeld bij Valentine Richard Quin, 1st Earl of Dunraven and Mount-Earl, 1st Baronet. Hij was in de 18 eeuw een Ierse Peer en Member of Parlement. Er is ook een zeer bekende boekenreeks vernoemd naar Quin: De geheimzinnige meneer Quin (The mysterious Mr Quin.).

Beroemdheden met de naam Quin

Quin Houff
Auto coureur

Quin Walton Houff is een Amerikaanse professionele stockcar-coureur. Hij nam voor het laatst fulltime deel aan de NASCAR Cup Series en reed in de No. 00 Chevrolet Camaro ZL1 1LE voor StarCom Racing.

Quin Kruijsen
Voetballer

Quin Kruijsen is een Nederlandse profvoetballer die meestal speelt als middenvelder, maar ook inzetbaar is als linksback. Hij speelde onder meer voor VVV Venlo, Fortuna Sittart en KFC Hasselt.

Boeken met de naam Quin

De geheimzinnige Mr. Quin
Auteur: Agatha Christie

De geheimzinnige Mr. Quin is een thriller-mysteryboek met korte verhalen geschreven door Agatha Christie. Het boek kwam oorspronkelijk uit in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten in 1930 onder de titel The Mysterious Mr Quin. Een eerste Nederlandstalige versie verscheen in 1934. Een tweede versie werd in 1965 met negen verhalen uitgegeven door Luitingh-Sijthoff. De drie andere verhalen opgenomen in de bundel Jane zoekt een baan (1966). Deze bundel, vertaald door Groen-Verhoef, bevat nog vierde Quin-verhaal: In naam der liefde. Sinds 1992 wordt de complete versie met twaalf verhalen uitgegeven. Elk hoofdstuk is een losstaand verhaal waar Meneer Satterthwaite in een mysterieuze zaak terechtkomt waarbij hij op een of andere manier hulp krijgt van de mysterieuze meneer Harley Quin. Quin duikt willekeurig op en verdwijnt op even vreemde manieren. De volgorde van de verhalen in het boek wijkt af van de volgorde waarin ze eerder in tijdschriften zijn gepubliceerd. Agatha Christie schreef in totaal veertien verhalen waarin Satterthwaite en Quin elkaar ontmoeten. Het laatst verschenen verhaal The Harlequin Tea Set (Winter Crimes #3, 1971) speelt zich af na de verhalen van deze bundel.

Namen die lijken op Quin

Quill   -   Quinby   -   Quincy   -   Quinn   -   Quint   -   Quinten   -   Quintijn   -   Quinto   -   Quinty   -   Quita   -   Quito

Hoe spel ik de naam Quin?

Internationaal alfabet

 • Q Quebec
 • U Uppsala
 • I Italia
 • N New York

Nederlands alfabet

 • Q Quinten
 • U Ursula
 • I Iris
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • Q Quebec
 • U Uniform
 • I India
 • N November

Zo spel je Quin met gebarentaal.

gebarentaal letter q
gebarentaal letter u
gebarentaal letter i
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Quin in braille

q
u
i
n

Zo sein je Quin in morsecode

— — · —
· · —
· ·
— ·

Zo sein je Quin met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter q
nautische vlag letter u
nautische vlag letter i
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Quin bekijken?

Top 17 unisex met 4 letters