Keet Geboortekaartje naam Keet m2

Betekenis Keet

Gezegend, Puur, Heilige, Zuiver (van Griekse 'katharos')
Meer informatie

Geslacht

Keet wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Keet is Nederlands

Naamsopbouw

Keet is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter K en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, e) en 2 medeklinkers (k, t).

Populariteit van de naam Keet

Keet is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Keet tussen 2013 en 2023. De naam Keet is minder populair geworden.

 • Keet is 34x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 8x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Keet

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Keet is een populaire en korte Nederlandse meisjesnaam. De naam Keet is de Hollandse variant van de Engelse Kate. De naam Kate is een Engelse meisjesnaam en betekent "puur". Kate is afgeleid van de klassieke naam Catharina. En Catharina is een meisjesnaam waarvan de oorsprong niet helemaal duidelijk is. Zeer waarschijnlijk is er een verband met het Griekse woord ‘katharos’, dat ‘rein, schoon, zuiver’ betekent. Kate is nu zeer in de spotlights via Catherine Middleton. Kate heeft een onafhankelijk, slim en energiek imago, dat doet denken aan Kate Hepburn, de heldin van The Taming of the Shrew/Kiss Me Kate, en hedendaagse Kates Winslet, Kate Hudson, Kate Moss, Kate Spade en Kate Beckinsale. Cate Blanchette heeft geholpen die spelling van de naam populair te maken. En toen bedachten ouders in Nederland dus de naam Keet... De naam werd eigenlijk heel weinig gegeven, maar sinds 2010 is er een steil stijgend aantal ouders dat voor deze leuke naam kiest. En de naam wordt tot nu toe eigenlijk alleen gegeven in Nederland! 100 jaar geleden kregen dochters vaak de naam Keetje. Ook de laatste 10 jaar neemt het aantal meisjes met deze naam weer toe. De naam Keet komt als jongensnaam trouwens wel sporadisch voor in bijvoorbeeld Amerika. Keet Davis is een bekende mannelijke acteur met de naam. Keet Oldenbeuving is een Nederlandse skateboarder met de naam. Yvonne Coldemeijer trad onder alter ego 'Keet!' jaren op in Telekids.

Beroemdheden met de naam Keet

Keet Oldebeuving
Skateboarder

Keet Oldenbeuving (Utrecht, 1 september 2004) is een Nederlandse skateboarder. Zij werd in 2019 Europees kampioen op het onderdeel street.

Keet!
Personage

Keet! is een personage van de Nederlandse kinderzender Telekids van RTL 8. Ook is ze een personage uit de bioscoopfilm Keet & Koen en de Speurtocht naar Bassie & Adriaan (2015). Keet! is het nichtje van Clown Bassie.

Boeken met de naam Keet

Keet komt in de klas
Auteur: Katja Reider

Keet komt in de klas is een kinderboek van Katja Reider. Er zit een nieuw meisje in de klas van Pien. Pien doet haar best om vrienden te worden, maar het is net alsof Keet helemaal niks leuk vindt.

Keet Smakelijk
Auteur: Laura Emmelkamp

In het Peuter Soepboek worden licht verteerbare informatie en tips afgewisseld met peuterproof recepten en vrolijke verhalen. Nieuw in deze tweede druk zijn alle pagina's met kleurplaten, die peuters nog actiever bij het eten betrekken. Terwijl mama of papa kookt, kleurt peuterlief alvast de soep die straks op tafel staat. Zo wordt gezond eten extra leuk en lekker!

Muziek met de naam Keet

Superkeet!
Artiest: Keet!

Superkeet! is een liedje van Telekids ster Keet!. Het eerste couplet gaat als volgt: Diep in de nacht de stilte wordt verstoord Rechtop in m’n bed, alarmsignaal gehoord Ik trek m’n pak aan, masker opgezet Jump in de Keet!-mobiel en ik race ‘m weg

Films met de naam Keet

Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan

In de speelfilm Keet & Koen en de Speurtocht naar Bassie & Adriaan blijkt Keet het nichtje van clown Bassie, van het bekende televisieduo Bassie en Adriaan, te zijn. Net als haar oom is zij ook actief in het artiestenvak. Samen met Koen vormt ze al jaren een straatartiestenduo. Ze staan met hun acts op pret- en vakantieparken. Keet en Koen dromen ervan om uiteindelijk net zo beroemd te worden als Bassie en Adriaan.

Namen die lijken op Keet

Kaat   -   Kate   -   Kato   -   Katy   -   Kit   -   Kito

Hoe spel ik de naam Keet?

Internationaal alfabet

 • K Kilogramme
 • E Edison
 • E Edison
 • T Tripoli

Nederlands alfabet

 • K Kevin
 • E Eva
 • E Eva
 • T Tamara

NAVO-alfabet

 • K Kilo
 • E Echo
 • E Echo
 • T Tango

Zo spel je Keet met gebarentaal.

gebarentaal letter k
gebarentaal letter e
gebarentaal letter e
gebarentaal letter t

Zo schrijf je Keet in braille

k
e
e
t

Zo sein je Keet in morsecode

— · —
·
·

Zo sein je Keet met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter k
nautische vlag letter e
nautische vlag letter e
nautische vlag letter t

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Keet bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een K

Top 10 meisjesnamen met 4 letters