Shaya Geboortekaartje naam Shaya u2

Betekenis Shaya

Geschenk ((van het Hebreeuws "shay/שַׁי"), Waardig (Arabisch, van شي), Volgers
Meer informatie

Geslacht

Shaya wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Shaya is Arabisch en Hebreeuws.

Naamsopbouw

Shaya is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter S en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, a) en 3 medeklinkers (s, h, y).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Shaya maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Shaya

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Shaya is een mooie jongensnaam en meisjesnaam, een echte uniseks naam dus! In de VS overwegend een jongensnaam, in Engeland dan weer overwegend een meisjesnaam. In Frankrijk altijd een meisjesnaam, en in Nederland en België meestal een naam voor een dochtertje. Shaya is allereerst een variant van de naam Shaia. En Shaia is een vrouwelijke variant van de naam Shai. Een moderne Engelse vrouwelijke variant van de Hebreeuwse mannelijke naam Shai dus. Shaya is een Hebreeuwse naam en betekent "geschenk van God". Deze geliefde titel heeft ook wortels in het Perzisch en Arabisch, waar het een populaire jongensnaam is die 'waardig' betekent. Shaya, waarvan gedacht wordt dat het een afgeleide is van Jesaja, is gemakkelijk te spellen en vloeit van de tong. Het benoemen van baby Shaya is een prachtige manier om iemands geloof te eren en zal de baby herinneren aan hun religieuze erfgoed. Bovendien zal baby Shaya altijd weten dat ze een kostbaar geschenk voor de wereld zijn! Als de baby komt, zul je niet verlegen zijn om vrienden en familie te vertellen dat hun kleine aanwezigheid een enorm geschenk is. En dat is dus precies wat deze mooie Hebreeuwse naam betekent. Beknopt en zacht klinkend, is Shaya een sekseneutrale naam die geschikt is voor zowel babymeisjes als jongens. Hoewel niet verwant aan de Ierse naam "Shay", spreken sommige mensen Shaya liever op deze manier uit. Welke manier je ook kiest om het te zeggen, het lijdt geen twijfel dat je veel liefdesverklaringen zult afleggen als de baby eenmaal is geboren! Bekende dragers van de naam zijn de Amerikaanse vastgoed ondernemer Shaya Boymelgreen en de Griekse zangeres Shaya. Leuke weetjes over de naam Shaya; De naam Shaya komt ook voor als achternaam. Denk bijvoorbeeld aan de voetballer George Shaya. Shaya is ook een mannelijke geest in Shimmer and Shine.

Beroemdheden met de naam Shaya

Shaya Harris
Actrice

Shaya Harris is een Amerikaanse actrice die bekend is van Chicago P.D (2021) en Work In Progress (2021). Ze acteert, zingt en danst sinds haar tweede.

Shaya Boymelgreen
Ondernemer

Shaya Boymelgreen is een Amerikaanse vastgoedontwikkelaar in New York City.

George Shaya
Voetballer

George Shaya (30 oktober 1946 - 24 augustus 2021) was een voormalige voetbalaanvaller die in de jaren zestig en zeventig speelde voor Dynamos en het Rhodesische nationale team. Hij werd beschouwd als een van de beste spelers aller tijden van Dynamos, evenals een van de beste ooit van het huidige Zimbabwe.

Shaya (Marianna Chantelle Hansen)
Zangeres

Marianna Chantelle Hansen (Grieks: Μαριάννα Χάνσεν; geboren 17 februari 1983), professioneel bekend als Shaya, is een Deens-Griekse zangeres. Ze was lid van de meidenband Hi-5, het resultaat van de Griekse versie van de talentenjacht Popstars. Ze streeft momenteel naar een solocarrière en eindigde als vijfde in de Griekse versie van Dancing on Ice.

Films met de naam Shaya

Shaya (2013)

Shaya is een film uit 2013 van regisseur Amir Noorani. Een Pakistaanse stamfamilie komt als vluchteling naar Los Angeles en vindt het leven uitdagender dan in het door oorlog verscheurde Pakistan.

Organisaties met de naam Shaya

Radio station: Shaya FM

Shaya FM is een community-internetradiostation dat zich richt op Mthwakazi (dwz Matabeleland-regio's van Zimbabwe) en Zuidelijk Afrika. Dit is een gemengd spraak- en muziekstation en het muziekbeleid omvat de volgende genres: Kwaito, House, Jazz, Gospel, Mbaqanga, Imbube, Isitshikitsha, Kalanga Rumba

Winkelketen: Al Shaya Group

Alshaya Group is een multinationale franchiseonderneming met hoofdzetel in Koeweit. Het exploiteert 90 retailmerken voor consumenten in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, Rusland, Turkije en Europa.

Namen die lijken op Shaya

Shadi   -   Shae   -   Sham   -   Shane   -   Shia   -   Shira   -   Shuri

Hoe spel ik de naam Shaya?

Internationaal alfabet

 • S Santiago
 • H Havanna
 • A Amsterdam
 • Y Yokohama
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • S Samira
 • H Hidde
 • A Ali
 • Y Yfke
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • S Sierra
 • H Hotel
 • A Alfa
 • Y Yankee
 • A Alfa

Zo spel je Shaya met gebarentaal.

gebarentaal letter s
gebarentaal letter h
gebarentaal letter a
gebarentaal letter y
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Shaya in braille

s
h
a
y
a

Zo sein je Shaya in morsecode

· · ·
· · · ·
· —
— · — —
· —

Zo sein je Shaya met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter s
nautische vlag letter h
nautische vlag letter a
nautische vlag letter y
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Shaya bekijken?

Top 9 unisex met een S

Top 20 unisex met 5 letters