Luciana Geboortekaartje naam Luciana m2

Betekenis Luciana

Licht, Verlichting (van Latijnse 'Lux')
Meer informatie

Geslacht

Luciana wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Luciana is Italiaans

Luciana is afgeleid van de naam Lucia

Naamsopbouw

Luciana is een middellange naam en bestaat uit 7 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 4 klinkers (u, i, a, a) en 3 medeklinkers (l, c, n).

Populariteit van de naam Luciana

Luciana is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Luciana in 2023. De naam Luciana is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Luciana is 10x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Luciana

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Luciana is een mooie, verlichtende meisjesnaam. De naam Luciana is, net als bijvoorbeeld de namen Lucinda en Lucille, afgeleid van de naam Lucia. En de naam Lucia is afgeleid van het Latijnse woord "lux" dat "licht" betekent. Luciana, Lucy en Lucia werden ooit gegeven aan meisjes die bij zonsopgang werden geboren. Wij vinden Weelderig uitgebreide naam die Lucy volwassener en sensueler maakt. Er bestaan tal van varianten op de naam. Lucy kan ook als Luci of Lucie worden gespeld. De naam Luciana is vooral populair in Spaans en Portugees talige landen. De naam wordt het meesst gegeven door ouders in Brazilië, Argentinië en de VS. In Europa is Luciana vooral populair in Frankrijk, Zwitserland en Italië. Lucianus is een oude Romeinse familienaam en Lucianus van Samosata was een vroege satiricus. Luciana, het vaakst gehoord in de Italiaanse en Spaanse cultuur, wordt meestal uitgesproken als loo-chee-anna. Beroemde naamgenoten vind je natuurljik vooral in Spaanstalige landen, en Italië. Luciana Aymar is een bekende Argentijnse hockeyster, Luciana Paluzzi een bekende Italiaanse actrice en Lu Andrande een bekende Braziliaanse zangeres. Carnie Wilson koos de naam voor haar dochter.

Beroemdheden met de naam Luciana

Lu Andrande
Zangeres

Luciana de Andrade is een Braziliaanse zangeres, songwriter, presentatrice en actrice. In 2002 won ze de talentenjacht Popstars en sloot ze zich tot 2004 aan bij de Braziliaanse meidengroep Rouge, waar ze twee van de vier studioalbums Rouge, C'est La Vie opnam.

Luciana Paluzzi
Actrice

Luciana Paluzzi (geboren 10 juni 1937) is een Italiaanse actrice. Ze is misschien het best bekend voor het spelen van SPECTRE-huurmoordenaar Fiona Volpe in de vierde James Bond-film, Thunderball, maar ze speelde belangrijke rollen in opmerkelijke films uit de jaren zestig en zeventig in zowel de Italiaanse filmindustrie als Hollywood, waaronder Chuka, The Green Slime, 99 Vrouwen, Black Gunn, The Klansman en The Sensuous Nurse. Icoon voor Geverifieerd door de community

Luciana Aymar
Hockeyspeelster

Luciana Paula Aymar is een Argentijns voormalig hockeyster. Ze nam viermaal deel aan de Olympische Zomerspelen en won hierbij twee bronzen en twee zilveren medailles. Aymar wordt door veel kenners in de hockeywereld gezien als de beste vrouwelijke speelster aller tijden.

Luciana Zogbi
Zangeres

Luciana Zogbi is een zangeres, componist en YouTuber die, net als veel andere jonge artiesten, haar carrière begon met het maken van haar eigen versie van populaire liedjes op YouTube. Haar unieke en rustgevende stem trok meer dan 2,7 miljoen abonnees van over de hele wereld.

Boeken met de naam Luciana

Luciana, een ongewoon verhaal over Brazilië
Auteur: Jaap Dekker

Luciana, een ongewoon verhaal over Brazilië is een boek van Jaap Dekker. 'Als je verdriet hebt moet je dansen'. Het is een van de antwoorden die Peter Blom krijgt op de vraag die hij aan de Braziliaanse Luciana da Silva stelt: leer mij begrijpen hoe Brazilianen zo kunnen leven als zij leven. Hij verwondert zich erover hoe uitbundig Brazilianen kunnen leven, waar toch hun leefsituatie vaak zo ellendig is. Een terloopse ontmoeting op het strand leidt tot een ontdekkingstocht. Peter laat zich gidsen door de jonge Braziliaanse Luciana die óók een reisdoel heeft, namens vele Braziliaanse vrouwen. Samen trekken zij door de barre sertão van het noordoosten, waar felle zon en versleten zand droogte en armoede brengen. Luciana neemt Peter en de lezers mee door prachtige natuurgebieden, op bezoek bij rijken en machtigen, ter kerke, naar Afrikaanse goden, door sloppenwijken en uitgedroogde dorpen. Zij ontmoeten ontwikkelingswerkers en andere wijzen, die het beste met Brazilië voor hebben. De reis vindt plaats in juni, de maand waarin in deze streken volop feesten plaatsvinden. Door toeschouwer te zijn, deel te nemen en vragen te stellen leert Peter wat Brazilianen geloven, waarom ze hopen en wat liefde voor hen betekent.

Films met de naam Luciana

La Luciana (1954)

La Luciana is een film van regisseur Dominico Gambino, met hoofdrollen voor Rita Rosa, Corrado D'Alba en Elli Parvo. Maria wint een schoonheidswedstrijd in Napels en verkiest Luciana te worden genoemd. Haar familie is ertegen dat ze met Alberto huwt omdat hij een arme man is en een onwettige zoon. De broer van Maria, Vincenzo, is een smokkelaar en handelt met alle soorten onbetrouwbare personen. Hij ontdekt dat één van hen, Gomez, een spion is...

Luciana (2021)

Luciana is een film uit 2021 van regisseur Minerva Rea. Luciana is het verhaal van een 20-jarig meisje dat lijdt onder het verlies van haar vader en de gevolgen die dit voor haar leven met zich meebrengt, naast een gespannen, bijna onbestaande relatie met haar moeder.

Namen die lijken op Luciana

Hoe spel ik de naam Luciana?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • U Uppsala
 • C Casablanca
 • I Italia
 • A Amsterdam
 • N New York
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • U Ursula
 • C Celine
 • I Iris
 • A Ali
 • N Naomi
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • U Uniform
 • C Charlie
 • I India
 • A Alfa
 • N November
 • A Alfa

Zo spel je Luciana met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter u
gebarentaal letter c
gebarentaal letter i
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Luciana in braille

l
u
c
i
a
n
a

Zo sein je Luciana in morsecode

· — · ·
· · —
— · — ·
· ·
· —
— ·
· —

Zo sein je Luciana met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter u
nautische vlag letter c
nautische vlag letter i
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Luciana bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een L

Top 10 meisjesnamen met 7 letters