Brecht Geboortekaartje naam Brecht u2

Betekenis Brecht

Helder, schitterend, glanzend
Meer informatie

Geslacht

Brecht wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Brecht is Nederlands

Naamsopbouw

Brecht is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter B en is opgebouwd uit 1 klinker (e) en 5 medeklinkers (b, r, c, h, t).

Populariteit van de naam Brecht

Brecht is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Brecht in 2023. De naam Brecht is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Brecht is 10x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Brecht

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Brecht is een mooie meisjes en jongensnaam. Brecht is een voornaam die gebruikt wordt voor zowel meisjes als jongens. In Nederland geven ouders de naam overwegend aan een dochter, in België geven ouders de naam bijna altijd aan een zoon. De betekenis is 'helder', 'schitterend', glanzend'. De naam is een verkorting van Germaanse namen als Albrecht (Albert), Robrecht (Robert) of Gijsbrecht. De variant Brechtje wordt vrijwel uitsluitend gebruikt als meisjesnaam. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Belgische voetballer Brecht Capon en Brecht Dejaegere, radiomaker Brecht Devoldere en de Nederlandse presentatrice Brecht van Hulten.

Beroemdheden met de naam Brecht

Brecht Willemse
Verzetsstrijder

Wijbrecht (Brecht) Willemse (Haarlem, 17 juni 1897 – Bergen, 28 september 1984[1]) was een Nederlandse onderwijzeres, communistisch politica en verzetsstrijdster tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Brecht van Hulten
Presentatrice

Brecht van Hulten (Hilversum, 4 juni 1970) is een Nederlands televisiepresentatrice. Ze was presentatrice van het NOS Jeugdjournaal en presenteerde in het seizoen 2005-2006 de actualiteitenrubriek Goedemorgen Nederland bij de KRO, waar ze ook als bureauredacteur werkte. Van begin 2011 tot eind 2019 was ze presentator van het VARA-consumentenprogramma Kassa. In 2016 presenteerde ze ook het programma Groen Licht. Vanaf augustus 2020 presenteerde zij ook De 5 Uur Show.

Brecht Dejaegere
Voetballer

Brecht Dejaegere (Handzame, 29 mei 1991) is een Belgische voetballer. Hij is een middenvelder en komt sinds september 2020 uit voor Toulouse FC.

Brecht Capon
Voetballer

Brecht Capon (Oostende, 24 april 1988) is een Belgisch voetballer, die speelt als aanvallende rechterflankverdediger. Hij komt sinds 2015 uit voor KV Oostende, dat hem overnam van KV Kortrijk.

Boeken met de naam Brecht

Beer Brecht legt uit
Auteur: Data TTT

Beer Brecht is een serie kinderboeken voor kleuderleiders. Blijf rustig en help trots!” roept Brecht, de coole beer die alles weet over eerste hulp. Hij deelt zijn eerstehulpkennis graag met jouw leerlingen. Want ook kleuters kunnen eerste hulp leren! Tijdens de train the traineropleiding kleuteronderwijs maak je kennis met een uitgebreid pakket aan leuke didactische werkvormen en aantrekkelijke lesmaterialen. Via onder meer verhalen, spelletjes, liedjes, gedichten en werkblaadjes leren jouw kleuters de eerste kneepjes van eerste hulp. Beer Brecht en jij slaan de handen in elkaar, en maken van jouw kleuters trotse helpers

Brecht gaat voor recht
Auteur: Marianne Vogel

Het legendarische toneelstuk van Bertolt Brecht, De Dreigroschenoper, moet over zes dagen in première gaan in het Berlijnse Spreetheater. Maar dan wordt prima donna Martin Bodenfeld vermoord, die de hoofdrol van Mackie Messer zou spelen. Particulier onderzoekers Sofie Bank en Frits Arends onderzoeken de moord in opdracht van de Groningse rederijkerskamer Concordia. Voor Concordia is het van levensbelang dat de Dreigroschenoper doorgaat. Bank en Arends belanden in een doolhof van intriges en passies, schijn en maskerspel. Ook worden ze de jaren twintig ingezogen, want Martins grootouders en Brecht waren bevriende communisten en vochten tegen de nazi’s. Onder die vriendschap gistte het... Kan de moord verband houden met die tijd? In haar literaire thriller Brecht gaat voor recht dompelt Marianne Vogel je onweerstaanbaar onder in de backstage-wereld van het theater. Daar vindt iemand ondanks alles de moed zich uit te spreken.

Namen die lijken op Brecht

Brechtje

Hoe spel ik de naam Brecht?

Internationaal alfabet

 • B Baltimore
 • R Roma
 • E Edison
 • C Casablanca
 • H Havanna
 • T Tripoli

Nederlands alfabet

 • B Bo
 • R Ruben
 • E Eva
 • C Celine
 • H Hidde
 • T Tamara

NAVO-alfabet

 • B Bravo
 • R Romeo
 • E Echo
 • C Charlie
 • H Hotel
 • T Tango

Zo spel je Brecht met gebarentaal.

gebarentaal letter b
gebarentaal letter r
gebarentaal letter e
gebarentaal letter c
gebarentaal letter h
gebarentaal letter t

Zo schrijf je Brecht in braille

b
r
e
c
h
t

Zo sein je Brecht in morsecode

— · · ·
· — ·
·
— · — ·
· · · ·

Zo sein je Brecht met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter b
nautische vlag letter r
nautische vlag letter e
nautische vlag letter c
nautische vlag letter h
nautische vlag letter t

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Brecht bekijken?

Top 8 unisex met een B

Top 6 unisex met 6 letters