Kiana Kaart van Naam Kiana

Betekenis Kiana

Ervaren (Amerikaans), Goddelijk, Hemels, Lichtgevend, Maangodin (Hawai)
Meer informatie

Geslacht

Kiana wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Kiana is Amerikaans en Hawaïaans.

Naamsopbouw

Kiana is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter K en is opgebouwd uit 3 klinkers (i, a, a) en 2 medeklinkers (k, n).

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Kiana

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Kiana (ook Kyana of Kianna) is een mooie meisjesnaam. De betekenis van de naam “Kiana” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Kiana is allereerst een meisjesnaam met Amerikaanse oorsprong. De betekenis is "oud", van het oud Iers-Keltische cian = 'oud' De naam Kiana komt in Amerika van de variaties van Qiana en Quiana. In de afgelopen decennia is de naam Kiana in Amerika wat verwaterd, waardoor het een kans is voor je lieve oude ziel om het terug te brengen. Deze jeugdig klinkende naam met een eeuwenoude betekenis is misschien niet in de gedachten van veel mensen, maar wie wil niet dat hun kind opvalt in de massa? Kiana is ook de Hawaïaanse variant van de naam Diana en een vrouwelijke vorm van de Ierse en Perzische mannelijke naam Kian. Kiana betekent "goddelijk", "hemels" en "lichtgevend" (van Diana) en "oud", "duurzaam" en "koningin" (van Kian). De naam werd eind jaren tachtig onder de aandacht gebracht, waarschijnlijk door de Hawaiiaanse fitnessinstructeur Kiana Tom (1965-), die vanaf 1988 een televisieprogramma op ESPN had. Verder is Kiana Brown een Amerikaanse singer-songwriter en actrice, die momenteel te zien is in de MTV-serie Scream.

Beroemdheden met de naam Kiana

Kiana Danial
Schrijfster

Kiana Danial is de Iraanse auteur van vier boeken, waaronder Cryptocurrency Investing For Dummies en Invest Diva's Guide to Making Money in Forex. In 2020 was Kiana co-auteur van haar vierde boek, Million Dollar Moms: Mom Entrepreneurs Share Secrets of Building Businesses & Raising Highly Successful Kids.

Kiana Brown
Actrice

Kiana Ledé Brown is een Amerikaanse zangeres, songwriter, actrice en pianiste die momenteel in Los Angeles, Californië woont. Ze speelde als Zoe Vaughn in het tweede seizoen van MTV's horrorserie Scream. Ledé speelde ook de hoofdrol als Veronica Washington in de originele Netflix-serie All About the Washingtons.

Kiana Madeira
Actrice

Kiana Madeira (Toronto, 4 november 1992) is een Canadees actrice. In de televisieserie Really Me speelde ze in 2011[1] de hoofdrol van Julia Wilson. Voor de Netflix-trilogie Fear Street speelt ze de rol van Deena Johnson.

Kiana (Girl Thing)
Zangeres

Kiana (geboren als Anika Bostelaar) (Etten-Leur, Nederland, 5 juni 1981) is een Nederlandse zangeres, vooral bekend van de (voormalige) Britse popgroep Girl Thing. Voordat ze bij deze groep terechtkwam, was ze te zien in Nederlandse televisiereclames. De enige single die ze tot nu toe heeft uitgebracht, heet King of the Dancefloor, gecomponeerd en geschreven door Joachim Vemeulen Windsant en Maarten Ten Hove, en geproduceerd/geremixt in Italië door Paolo Sandrini, bekend van zijn samenwerking met onder anderen Gigi d'Agostino.

Natuurfenomenen

Sithon Kiana is een vlinder uit de familie van de Lycaenidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1889 door Grose-Smith.

Geografie met de naam Kiana

Plaats: Kiana (Australië)

Kiana is een mooie kustplaats op het schiereiland Eyre in Zuid-Australië, gelegen in de districtsraad van Lower Eyre Peninsula.

Stad: Kiana (Alaskaa)

Kiana (Inupiaq: Katyaak of Katyaaq) is een stad in Northwest Arctic Borough, Alaska, Verenigde Staten. Er leven ongeveer 300 mensen in Kiana.

Namen die lijken op Kiana

Diana   -   Kani   -   Keoni   -   Kiani   -   Kyana   -   Liana   -   Qiana   -   Riana

Artikelen over de naam Kiana

Hoe spel ik de naam Kiana?

Internationaal alfabet

 • K Kilogramme
 • I Italia
 • A Amsterdam
 • N New York
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • K Kevin
 • I Iris
 • A Ali
 • N Naomi
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • K Kilo
 • I India
 • A Alfa
 • N November
 • A Alfa

Zo spel je Kiana met gebarentaal.

gebarentaal letter k
gebarentaal letter i
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Kiana in braille

k
i
a
n
a

Zo sein je Kiana in morsecode

— · —
· ·
· —
— ·
· —

Zo sein je Kiana met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter k
nautische vlag letter i
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Kiana bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een K

Top 10 meisjesnamen met 5 letters