Amy Geboortekaartje naam Amy m2

Betekenis Amy

Geliefd, Liefhebben
Meer informatie

Geslacht

Amy wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Amy is Engels

Naamsopbouw

Amy is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 1 klinkers (a) en 2 medeklinker (m, y).

Populariteit van de naam Amy

Amy is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Amy tussen 1993 en 2023. De naam Amy is minder populair geworden.

 • Amy is 160x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Amy maak je ook deze babynaam:
May

Like

Deze naam is 10x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Amy

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Amy is een mooie, stoere meisjesnaam. De naam Amy komt van het Oud-Frans ("Amee") wat 'geliefd' betekent door het Latijnse 'amare' ('liefhebben') te vervrouwelijken. Het Latijnse equivalent - "Amata" - werd geboren in de klassieke Griekse mythologie als de vrouw van koning Latinus uit Vergilius' Aeneis. Zoals het verhaal gaat, waren koning Latinus (koning van de Latijnen) en Amata de ouders van Lavinia die uiteindelijk met de held Aeneas zouden trouwen en de moeder van het Romeinse volk zouden worden. Afgeleide namen zijn Amelia en Amanda. In de Franse taal wordt Amy ook wel geschreven als Aimée. Bekende drager van de naam is onder andere Amy Winehouse

Beroemdheden met de naam Amy

Amy Winehouse
Zangeres

Amy Jade Winehouse (Southgate (Londen), 14 september 1983 – Camden (Londen), 23 juli 2011[1]) was een Britse jazz- en soulzangeres. Ze werd bekend in het Verenigd Koninkrijk met haar album Frank. In de rest van de wereld werd ze bekend met haar album Back to Black met daarop de hitsingles Rehab en Back to Black.

Amy Adams
Actrice

Amy Lou Adams (Vicenza, 20 augustus 1974) is een in Italië geboren actrice met Amerikaanse ouders. Ze werd in 2006 genomineerd voor een Oscar voor haar bijrol in Junebug, in 2009 voor die in Doubt, in 2011 voor die in The Fighter, in 2013 voor die in The Master en in 2014 voor haar hoofdrol in American Hustle. Meer dan zestig andere acteerprijzen werden haar daadwerkelijk toegekend, waaronder Golden Globes voor American Hustle en Big Eyes, een Saturn Award voor Enchanted en de juryprijs van het Sundance Film Festival voor Junebug. In 2017 kreeg ze een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Amy Schumer
Comédienne

Amy Winehouse
Zangeres

Films met de naam Amy

Amy (1998)

Amy is een Australische film uit 1998, geschreven door David Parker en geregisseerd door Nadia Tass, met in de hoofdrol Alana De Roma in de titelrol, Rachel Griffiths, Ben Mendelsohn en Nick Barker. Amy's (Alana De Roma) vader, Will Enker (Nick Barker), was een populaire rockmuzikant die per ongeluk werd geëlektrocuteerd tijdens een optreden op het podium. Het psychologische trauma maakt Amy stom en doof. Op achtjarige leeftijd wordt ze door haar moeder, Tanya (Rachel Griffiths), naar Melbourne gebracht om de redenen voor haar voortdurende stilzwijgen vast te stellen. Amy raakt bevriend met haar buurman, Robert (Ben Mendelsohn), en terwijl maatschappelijk werkers wanhopig proberen haar aan het praten te krijgen en naar school te laten gaan, maakt ze de keuze om weer te communiceren en begint ze na drie jaar stilte mee te zingen met Roberts rocknummers. Haar moeder lost haar eigen emotionele problemen op met de hulp van een therapeut.

Geografie met de naam Amy

Gemeente Frankrijk: Amy (Oise)

Amy is een gemeente in het Franse departement Oise (regio Hauts-de-France) en telt 345 inwoners (1999). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Compiègne.

Namen die lijken op Amy

  -   Amal   -   Amé   -   Amor   -   Amy-Lynn   -   Emi   -   Emy

Hoe spel ik de naam Amy?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • M Madagaskar
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • M Mila
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • M Mike
 • Y Yankee

Zo spel je Amy met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter m
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Amy in braille

a
m
y

Zo sein je Amy in morsecode

· —
— —
— · — —

Zo sein je Amy met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter m
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Amy bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een A

Top 10 meisjesnamen met 3 letters