Alya Geboortekaartje naam Alya m2

Betekenis Alya

Hemel, Lucht, Verheven, Hoog, Opstijgen, Opgaan, Mooi, Lucht
Meer informatie

Geslacht

Alya wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Alya is Arabisch

Alya is afgeleid van de naam Ali

Naamsopbouw

Alya is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, a) en 2 medeklinker (l, y).

Populariteit van de naam Alya

Alya is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Alya tussen 2018 en 2023. De naam Alya is minder populair geworden.

 • Alya is 37x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Alya maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Alya

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Alya is een vrouwelijke naam. De naam Alya is een meisjesnaam van Arabische, Russische en Turkse afkomst. De naam is ook afkomstig uit het Oudgrieks, Slavisch en Hebreeuws. De betekenis van de naam “Alya” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. In het Arabisch betekent Alya lucht, hemel en verhevenheid (van het Arabische “ʿalā/عَلَا” or “ʿaliya/عَلِيَ”). In Rusland wordt Alya meestal gebruikt als een informele naam door mensen met de naam Albina, Alina, Alevtina, Alexandra. Het is gevormd op een manier die vergelijkbaar is met andere informele Russische namen (bijvoorbeeld Kostya voor Konstantin, Anya voor Anna). In het Hebreeuws (van het Hebreeuwse “alá/עָלָה”)betekent Alya opstijgen, opgaan. In het Slavisch is Alya afgeleid van het woord алая ("scharlaken") in de betekenis van "mooi". In het Turks betekent Alya lucht. In het Sanskriet betekent Alya (आल्या) "woonplaats" of "verblijfplaats", meestal geassocieerd met de boeddhistische uitdrukking "ālya-vijñāna", wat zich ruwweg vertaalt naar de "verblijfplaats van bewustzijn". Varianten van de naam zijn onder andere Aaliya, Aaliyah, Aalya, Alia, Aliah en Alyiah. De naam Alya wordt in Nederland ongeveer 50 keer per jaar door ouders aan hun dochter gegeven.

Beroemdheden met de naam Alya

Alya (Alja Omladič)
Zangeres

Alya (geboren als Alja Omladič, 28 mei 1983, Mozirje, SFR Joegoslavië) is een Sloveense popzangeres. Ze werd 'het gezicht' van een mobiele provider merk MINGL, waarvoor ze een single "Car" opnam. Het nummer werd gepresenteerd op het grote historische evenement Concert in the Sky, verzorgd door MINGL en Croatia Airlines - concert boven de wolken, op 10 km hoogte in de Airbus A319.

Alya Rohali
Presentatrice

Alya Rohali (geboren op 1 december 1976) is een Indonesische presentator, film- en televisie-actrice en een schoonheidswedstrijd winnaar, die werd gekroond tot Puteri Indonesië 1996. Ze vertegenwoordigde Indonesië bij de Miss Universe 1996-verkiezing.

Alya Nurshabrina
Model

Alya Nurshabrina Samadikun (geboren 21 januari 1996) is een Indonesische ambassadeur voor internationale betrekkingen, fotomodel, schilder en schoonheidskoningin. Ze vertegenwoordigde de provincie West-Java bij de Miss Indonesië 2018-verkiezing, waar ze de titel won. Ze verdiende het recht om Indonesië te vertegenwoordigen op de Miss World 2018-verkiezing in China.

Namen die lijken op Alya

  -   Alba   -   Alex   -   Alia   -   Alie   -   Alix   -   Alma   -   Alys   -   Ela   -   Elai   -   Elay   -   Eli   -   Elif   -   Elin   -   Eliz   -   Elke   -   Ella   -   Elle   -   Elly   -   Elma   -   Els   -   Elsa   -   Else   -   Elva   -   Illi   -   Illy   -   Ilsa   -   Ilse   -   Ilvy   -   Olga   -   Uli   -   Ulka   -   Ulla

Artikelen over de naam Alya

Hoe spel ik de naam Alya?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • L Liverpool
 • Y Yokohama
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • L Lorenzo
 • Y Yfke
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • L Lima
 • Y Yankee
 • A Alfa

Zo spel je Alya met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter l
gebarentaal letter y
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Alya in braille

a
l
y
a

Zo sein je Alya in morsecode

· —
· — · ·
— · — —
· —

Zo sein je Alya met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter l
nautische vlag letter y
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Alya bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een A

Top 10 meisjesnamen met 4 letters