Unisex namen met een Z

Namen met de beginletter Z

Komt er een klein kindje aan? Dan is het één van de belangrijkste taken als ouder om een goede naam te kiezen voor het kind. Een sterke en krachtige naam kan een grote impact hebben op zijn of haar leven. Ken je het geslacht van jou kind nog niet? Er zijn meer dan voldoende unisex namen met een Z om een goede keuze te maken. Inspiratie nodig voor een unisex naam met een Z? We helpen je graag verder.

De letter Z

De letter Z is de laatste letter van ons alfabet en een krachtige beginletter voor eender welke naam. Het geeft meteen een exotische vibe mee en bovendien kan de letter Z bogen op een interessante geschiedenis. Zo werd de letter ooit verbannen uit het alfabet in het oude Rome, al was dat wel omdat de z-klank simpelweg verdwenen was in het oude Latijn. Vandaag de dag is de Z echter helemaal terug en staat die garant voor een uniek karakter. Hoe spreek je heet uit? Door lucht langs de tong naar buiten te blazen.

Uniseks naam met een Z

Er zijn heel wat leuke unisex namen met een Z voor het kleine kindje dat binnen de kortste keren veel groter zal zijn dan je ooit had verwacht. Inspiratie nodig? We sommen er een paar voor je op:

  • Zefanja: Zefanja is een Hebreeuwse naam die vast en zeker in de smaak zal vallen bij ouders die wat extra bescherming willen. Zefanja laat zich immers vertalen tot “God beschermt u”. Dat maakt het niet alleen een unieke naam, maar ook een naam met heel wat kracht.
  • Zinedine: Zinedine is door de Franse voetballer Zinedine Zidane gepopulariseerd. Deze Arabische naam is echter ook geschikt voor meisjes en betekent ‘schoonheid van religie’. Toch ook niet slecht?
  • Zoey: Zoey is een Engelse naam die zoveel betekent als leven. Het is een naam die vooral in Amerika ontzettend populair is, maar ook in Europa aan een opmars bezig is.
  • Zane: Zane is een Engelse naam die oorspronkelijk voor jongens bedoeld was, maar ondertussen gerust uniseks genoemd mag worden. De betekenis is God is verzoenend. Het lijkt wel alsof namen met een Z een tikje religie in zich dragen!
  • Zee: Zee is niet alleen onze zee, het is ook een naam die geschikt is voor meisjes en jongens. Het is een Schotse naam die ook in onze contreien is doorgedrongen.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Unisex namen op alfabet