Erin Geboortekaartje naam Erin u2

Betekenis Erin

Vrede (van Hebreeuwse oorsprong (ארין)), van het eiland naar het westen (Keltisch)
Meer informatie

Geslacht

Erin wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Erin is Hebreeuws en Iers.

Naamsopbouw

Erin is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter E en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, i) en 2 medeklinkers (r, n).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Erin maak je ook deze 2 babynamen:

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Erin

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Erin is een mooie meisjes en jongensnaam. De naam Erin is in veel landen overwegend een meisjsnaam. Alleen in Oostenrijk geven ouders de naam ongeveer even vaak aan meisje als aan een jongen. De betekenis van de naam “Erin” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. De naam Erin is allereerst van Hebreeuwse oorsprong (ארין) en betekent 'vrede'. Het is in het Engels ook een variant op de naam Aäron.[ De naam houdt ook verband met de historische naam van Ierland, die van Keltische oorsprong is en betekent dan "van het eiland naar het westen". Het Iers Erinn betekent 'uit Ierland'. Erin is eeuwenlang gebruikt als een poëtische benaming voor Ierland. Het is een Ierse naam en plaatsnaam - de poëtische naam voor Ierland - net als alternatieven zoals Maeve en Delaney. De naam Erin komt wereldwijd overal wel voor, het meest wordt de naam in de VS gegeven, en dus meestal aan een dochter. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Amerikaanse actrice Erin Marie Moran, het Canadese model Erin Jean Maria Spanevello en Nieuw Zeelandse voetbalster Erin Nicole Nayler.

Beroemdheden met de naam Erin

Erin Kellyman
Actrice

Erin Mae Kellyman (Tamworth, 17 oktober 1998 is een Britse actrice voornamelijk bekend van haar rollen als Enfys Nest in Solo: A Star Wars Story en Eponine Thénardier in de televisieserie Les Misérables. In 2021 kreeg Kellyman een hoofdrol in een televisie binnen het Marvel Cinematic Universe, The Falcon and the Winter Soldier, waar ze een antifascistische rebel vertolkt.

Erin Krakow
Actrice

Erin Krakow (Philadelphia, 5 september 1984) is een Amerikaans actrice. Ze verscheen voor het eerst in de televisieserie Army Wives en heeft een hoofdrol in de serie When Calls the Heart.

Erin Routliffe
Tennis speler

Erin Routliffe (Auckland, 11 april 1995) is een tennisspeelster uit Canada, die sinds juli 2017 uitkomt voor haar geboorteland Nieuw-Zeeland.[3][4] Zij begon op zesjarige leeftijd met tennis.[1] Haar favo­riete onder­grond is hardcourt. Zij speelt rechts­handig en heeft een twee­handige back­hand.

Erin Silver
Personage

Erin Silver, bekend als Silver, is een fictief personage in The CW-televisieserie 90210, de vierde serie in de Beverly Hills, 90210-franchise. Gespeeld door Jessica Stroup, werd het personage oorspronkelijk geïntroduceerd in Beverly Hills, 90210 als de halfzus van Kelly Taylor en David Silver.

Films met de naam Erin

Erin Brockovich (2000)

Erin Brockovich is een biografische dramafilm uit 2000 onder regie van Steven Soderbergh. Het verhaal hiervan is gebaseerd op de waargebeurde geschiedenis van de echte Brockovich, die persoonlijk een juridische strijd aanging met de Pacific Gas and Electric Company. De film werd genomineerd voor vijf Oscars, waarvan Julia Roberts die voor beste hoofdrolspeelster daadwerkelijk won. Daarnaast kreeg de productie ruim 25 andere prijzen toegekend, waaronder een Golden Globe en een BAFTA Award voor Roberts en National Board of Review Awards voor zowel Roberts als Soderbergh. Advocaat-medewerkster Erin Brockovich (Julia Roberts) is een gescheiden moeder van drie jonge kinderen. Ze komt te werken op het kantoor van de advocaat Ed Masry (Albert Finney). Ze spoort deze advocaat aan om een rechtszaak aan te spannen tegen een bedrijf in Californië dat giftige stoffen loost (chroom-6) in het drinkwater. Hierdoor werd een groep mensen zo ziek dat sommigen van hen hieraan overleden. Brockovich en Masry winnen deze zaak uiteindelijk en de fabriek wordt veroordeeld tot een schadevergoeding van 333 miljoen dollar. De echte Brockovich verschijnt in de film even in beeld als serveerster Julia. De echte Masry overleed op 7 december 2005 in Californië op 73-jarige leeftijd aan de gevolgen van diabetes.

Namen die lijken op Erin

Aren   -   Arend   -   Aron   -   Eren   -   Eric   -   Erich   -   Erick   -   Erik   -   Erika   -   Irene

Hoe spel ik de naam Erin?

Internationaal alfabet

 • E Edison
 • R Roma
 • I Italia
 • N New York

Nederlands alfabet

 • E Eva
 • R Ruben
 • I Iris
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • E Echo
 • R Romeo
 • I India
 • N November

Zo spel je Erin met gebarentaal.

gebarentaal letter e
gebarentaal letter r
gebarentaal letter i
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Erin in braille

e
r
i
n

Zo sein je Erin in morsecode

·
· — ·
· ·
— ·

Zo sein je Erin met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter e
nautische vlag letter r
nautische vlag letter i
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Erin bekijken?

Top 17 unisex met 4 letters